سبد خرید

.محصول در سبد خرید شما موجود می‌باشد

رفع تندی قرمه سبزی، قیمه و انواع غذاها

اسنوا

هندوستان، آمیتاباچان، فیلم شعله، یک قاشق ماست، آب خنک و دویدن دور حیاط، بخشی از ساده‌ترین چیزهایی هستند که در زمان میل کردن غذای تند در ذهن اکثر ما جریان پیدا می‌کنند. اما تا به امروز به این موضوع فکر کرده‌اید که بهترین راه برای فرار کردن از تندی بیش از حد غذا چیست؟ آیا شما هم یکی از کسانی هستید که وقتی غذای تندی درست می‌کنید، یک شالمه روی سر خود می‌بندید و با خواندن یک ترانه هندی به استقبال غذا می‌روید، یا سعی می‌کنید از طریق یک روش شیمیایی، تک تک مولکول‌های فلفل را از درون ظرف داغ غذا بیرون بکشید؟ با ما همراه باشید تا شما را با چند روش ساده برای گریز از چشیدن غذاهای تند آشنا کنیم.

چیکن تندروی، در حکم قرمه سبزی ایرانی

هندی‌ها غذایی دارند به نام چیکن تندوری. یک غذای معروف، لذیذ، آب‌دار و البته تند. غذایی آغشته به انواع فلفل‌های مرسوم هندی مثل فلفل سیاه آسیاب شده، فلفل قرمز، فلفل چیلی، فلفل کشمیری و هر چیزی که داد از نهاد آدم‌های گرسنه غیر هندی بیرون بیاورد. در واقع هندی‌ها تمام تلاش خود را می‌کنند که این غذا داغ و تند سرو شود. آن را درون تنور می‌گذارند و تلاش می‌کنند تا تک تک بافت‌های مرغ را به سس ادویه‌ای دست ساز خود بیامیزند، چون چیکن تندوری سنتی‌ترین، اصیل‌ترین و با کلاس‌ترین غذایی است که در هندوستان پیدا می‌کنید و اگر هندی باشید (که حتما نیستید) این غذا برای شما حکم قرمه‌سبزی ایرانی‌ها را دارد.

به همین دلیل برای یک هندی فکر کردن به این‌که غذا چطور باید باشد، کار دشواری نیست. آن‌ها می‌دانند که با فلفل فلفل گفتن دهان هندی تند نمی‌شود، پس سریع می‌روند سر اصل مطلب و غذا را به میزان نامتناهی به فلفل آغشته می‌کنند، به حدی که هم بسوزاند و هم نکشد!

اما از آن‌جایی که شما هندی نیستید، و الان که مشغول خواندن این مطلب هستید، بصورت تصادفی غذای خود را تند کرده‌اید، این موضوع که سعی کنید مثل یک هندی رفتار کنید و غذا را بخورید، یک راه حل اجمالی و سریع است. فکر کردن به این‌که برای خلاص شدن از شر تندی غذا شالمه ببندید و یک ترک آهنگ هندی پخش کنید کار ساده‌ای است که در اولین گام از پس آن برمی‌آیید. اما این موضوع برای همه ممکن نیست، خصوصا برای کودکان.

بیشتر بخوانید: به سبک خودت زندگی کن

رفع تندی قرمه سبزی، رفع تندی قیمه، رفع تندی عدسی، و رفع تندی برنج، بخشی از دغدغه کسانی است که دست آن‌ها در آشپزی رفتار دست یک هندی را دارد. سریع به سراغ فلفل می‌روند و ناخودآگاه بخش زیادی از آن را در قابلمه یا ماهیتابه خالی می‌کنند. برای از بین بردن تندی غذا، بیایید ماجرا را کمی علمی تحلیل کنیم و پیش از هر چیز ببینیم که اصلا تندی غذا دقیقا چیست و ما به چه چیزی تندی می‌گوییم.

رفع تندی غذا

سرچشمه تندی غذا چیست؟

در حقیقت چیزی به اسم تندی وجود ندارد. اتفاقی که پس از تماس زبان شما با یک تکه فلفل بی‌رحم می‌افتد، چیزی متفاوت از ماجرای مزه شیرینی، یا شوری نمک است. فلفل‌ها در بطن خود ماده‌ای دارند به نام کپسایسین که در میان مواد غذایی حکم ابن سینا در میان ابنای بشر را دارد. یک مخلوق درمان‌گر که بر خلاف ظاهر خطرناک و آلکاپونی که دارد، بسیار مفید و موثر است. چطور؟ این را می‌گذاریم برای انتهای مقاله. اصل موضوع اینجاست که وقتی یک تکه از فلفل را در دهان خود قرار می‌دهید، کپسایسین با بزاق دهان شما ترکیب شده و نوعی حس سوختگی کاذب ایجاد می‌کند. سنسور‌های عصبی روی زبان شما به اشتباه تصور می‌کنند که شما آتش خورده‌اید و بافت رویی زبان در اثر سوختگی در حال از بین رفتن است. این حس کاذب، همان چیزی است که ما به اشتباه از آن به تندی یاد می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: عصر یخبندان؛ تمام فوت و فن‌های فریز کردن مواد غذایی

پس در واقع می‌توان گفت که در میان مزه‌های واقعی غذا، چیزی به اسم تندی وجود ندارد. تندی یک ماجرا‌جویی عاشقانه بین فلفل و زبان شماست که آهسته آهسته خوشایند و دوست داشتنی می‌شود. ولی برای از بین بردن این ماجراجویی ناخواسته چکار باید کرد؟ سریع‌ترین راه حل برای منهدم کردن اثر مولکول‌های موذی فلفل چیست؟ بگذارید از کلاس زیست شناسی به کلاس آشپزی برگردیم. جایی که نحوه مقابله با این عشق بدموقع را آموزش می‌دهند.

چگونه تندی غذا را از بین ببریم؟

سریع دست به کار شوید و تندی غذا را بکشید

با یک حرکت سریع دست گلی را که به آب داده‌اید از آب بگیرید و فلفل غذا را با قاشق بردارید. اگر کار هنوز از کار نگذشته باشد، از شر بخش زیادی از آن خلاص خواهید شد، و الا باید کمر همت ببندید و به سایر راه‌هایی که در ادامه عنوان می‌کنیم رو بیاورید.

راه حل اول برای رفع تندی غذا: بپزید، بپزید و باز هم بپزید

برای رفع تندی غذا، اولین کار پختن غذاست. اگر مرغ خوراک تند شده، یا سس را به آتش کشیده‌اید، و یا این‌که سوپ مهمانی از فلفل‌ پاش بی‌نصیب نمانده، بهترین کار اضافه کردن مواد به غذا، و یا پختن همان غذا و اضافه کردن به غذای تند است. با این‌کار مزه تند غذا را رقیق می‌کنید و هنر آشپزی خود را به رخ خانواده همسر می‌کشید. حوصله ندارید، پس به مرحله بعدی بروید.

راه حل دوم : سرکه، روش سنتی برای رفع تندی قرمه سبزی و باقی خورشتها

اگر این مقاله را می‌خوانید که برای رفع تندی قرمه سبزی و یا رفع تندی قیمه مهمانی یک راه حل پیدا کنید، باید بدانید که پیش ما، قدما یک راه‌حل شیمیایی عالی برای این مشکل پیدا کرده‌اند. سرکه، این اسید عزیز، باعث تضعیف خاصیت کپسایسین می‌شود. نگران نباشید، دوباره به کلاس شیمی برنمی‌گردیم. فقط این را بدانید که اگر در استفاده از سرکه کمی کم دقتی کنید، آن وقت باید در جستجوی مقاله‌ای برای رفع ترشی غذا باشید.

بهترین سرکه‌ای که می‌توانید از آن برای رفع تندی قیمه یا سایر خورشت‌ها استفاده کنید، سرکه سیب یا سرکه سفید است. این روش را مدیون قدیمی‌ها هستیم.

بیشتر بخوانید: کدام موادغذایی را نباید در یخچال نگهداری کرد؟

راه حل سوم برای گرفتن تندی فلفل: سیب زمینی، رفیق آشپزهای حواس پرت

سیب زمینی ماشین زمان آشپزی است. وقتی درون غذا سیب زمینی می‌ریزید، به این معنی است که از دکمه بازگشت به گذشته استفاده می‌کنید. سیب زمینی مثل یک اسفنج تشنه و عصبانی، تمام طعم غذا را به خود جذب می‌کند و نمک و فلفل غذا هم از این فرمول در امان نیستند. فقط باید کمی صبر پیشه کنید و به این ریشه جادویی زمان بدهید تا کار خودش را درست و حسابی انجام دهد. آن‌وقت می‌بینید که تمام نگرانی‌های شما بی‌مورد بوده. حالا نوبت آن است که دوباره دست به کار شوید و به غذای خود رنگ و بوی تازه‌ای ببخشید. سیب زمینی‌ها را پیش از آنکه له و لورده شوند از غذا بگیرید و روان خود را از فکر فلفل‌های نابکار راحت کنید.

حالا که با نحوه مقابله با تندی غذا آشنا شدید، اجازه بدهید تا همراه با شما به کلاس زیست شناسی و بحث تند کپسایسین برگردیم.

اگر خاطرتان باشد، به این نتیجه رسیده بودیم که تندی قرمه سبزی شما، نه بخاطر فلفل، که بخاطر ماده‌ای دیگر به نام کپسایسین است که لای تار و پود اندام لاغر و مد روز فلفل‌های باغچه شما پنهان شده. این ماده برخلاف ظاهر آتشین و بد اخلاقی که دارد، برای بدن بسیار مفید است.

رفع تندی فلفل با سیب زمینی

فلفل گلادیاتور روح و جان شماست

شاید این‌طور شنیده‌باشید که خوردن فلفل باعث سرطان حنجره می‌شود، معده را سوراخ کرده و زخم معده درست می‌کند، مری را می‌سوزاند و روی رژیم چاقی اثر معکوس می‌گذارد. همین اول کار باید این یکی را با حروف درشت‌تر بخوانید که: تمام این اتهامات بی پایه و اساس است و فلفل، بر خلاف ظاهر آتشین مزاجی که دارد، هیچکدام از این کارها را انجام نمی‌دهد. بلکه برعکس، بهترین ماده ضد سرطان دنیا همین فلفل نیم وجبی است که در از بین بردن رادیکال‌های آزاد یک حرفه‌ای به تمام معنا به شمار می‌رود.

اگر تصور می‌کنید که فلفل یکی از مقصران زخم معده است، باید بگوییم که دقیقا عکس این موضوع درست است.

فلفل موجب افزایش جریان خون در رگ‌های مخاطی معده می‌شود و به تولید موکوس معده کمک شایانی می‌کند. با افزایش تولید موکوس، بافت معده از اسید تولیدی معده در امان مانده و در برابر این حملات مقاوم می‌شود. مطالعات نشان می‌دهد که خوردن ۲۰ گرم فلفل تند پیش از مصرف آسپرین، آن‌هم تا ۳۰ دقیقه قبل از مصرف، از اثر تخریبی این دارو بر روی بافت معده جلوگیری می‌کند.

باز هم نیاز به مدارک بیشتری دارید؟ پس این یکی را بشنوید: فلفل سرشار از ویتامین ث و کاروتن است. کاروتن نوعی ترکیب آلی است که که با رنگدانه‌های نارنجی شناخته می‌شود (درست حدس زدید، این ماده در هویج به وفور یافت می‌شود و ویتامین آ هویج به لطف این ماده است). این ماده غول آنتی اکسیدان گیاهان است. آنتی اکسیدان‌ها از بسیاری از بیماری‌ها، نارسایی‌ها و مشکلات جسمی جلوگیری می‌کند.

حرف آخر اسنوا

در هر صورت بهترین و اولین راه برای مبارزه با تندی غذا، رقیق کردن مزه فلفل است. کافی است که مقدار دیگری غذا بپزید و آن را به غذای اول اضافه کنید. این‌گونه مزه فلفل را متعادل کرده‌اید. راه دیگری که می‌توانید برای رفع تندی قرمه سبزی و یا تندی قیمه به کار بگیرید، استفاده از سرکه یا آبغوره است. سرکه سیب یا سرکه سفید یک روش سنتی برای رفع مزه تند غذا‌های ایرانی است که خوشبختانه از قدیم الایام مورد استفاده قرار گرفته بود. یک راه دیگر هم هست، و آن چیزی نیست جز آشتی با طعم تند فلفل. شما چه راهی می‌شناسید؟