سبد خرید

.محصول در سبد خرید شما موجود می‌باشد

طرز تهیه مرغ بریان رستورانی تا نخوری ندانی

اسنوا

قدیم‌ها رسم بود برای یک مهمانی بزرگ حتما سر سفره یک مرغ بریان هم بگذارند. از آن زمان خیلی گذشته اما رسم پخت مرغ بریان همچنان برای ما مانده‌است. از آن‌جایی که ما در اسنوا عاشق رسم و رسوم هستیم تصمیم گرفتیم در این مقاله درباره انواع روش‌ها و طرز تهیه مرغ بریان در فر برایتان بگوییم. البته امکانات و وسایل پخت و پز در این روزها با سرعت نور در حال پیشرفت هستند؛ بنابراین با خودمان گفتیم دانستن طرز تهیه مرغ بریان در مایکروفر هم حتما به کارتان می‌آید. بنابراین با ما باشید چون قرار است در این مقاله حسابی انواع روش‌های پخت مرغ بریان را با هم بررسی کنیم. و در آخر هم مثل یک سرآشپز حرفه‌ای یک مرغ خوشمزه مخصوص سرآشپز تحویلتان بدهیم.

یک مرغ برشته با طرز تهیه مرغ بریان در فر با فویل

خوشمزه‌هایی که لازم دارید

  • مرغ تازه: یک عدد کامل
  • ادویه برای طعم دار کردن مرغ: به مقدار کافی
  • زعفران(دم‌کرده و غلیظ): به مقدار کافی
  • پیاز: یک عدد
  • کره: ۱۰۰ گرم

طرز تهیه مرغ بریان در فر با فویل

  1.  آستین‌ها را بالا بزنید و مرغ را خوب و حسابی تمیز کنید. (سخت‌ترین بخش ماجرا از نظر ما)
  2. اجازه بدهید بابت مرحله‌ی قبل یک خسته‌نباشید خدمتتان عرض کنیم. حالا که مرغ تمیز شد. پیاز را رنده کنید و بعد با کمک یک صافی آبش را بگیرید.
  3. مرغ تمیز شده را در یک سینی بگذارید و حسابی سرتا پایش را زعفرانی کنید. کمی از زعفران را به همراه آب پیاز در یک سرنگ بریزید و از زیر پوست مرغ، مایع طعم دهنده ‌را تزریق کنید. (حدود پانزده تا بیست تزریق انجام بدهید.)
  4. حالا باید مرغتان به مدت دوازده ساعت در یخچال استراحت کند.
  5. زنگ استراحت تمام شده‌است. مرغ را از یخچال بیرون بیاورید و با زعفران، ادویه، نمک و فلفل تمام قسمت‌هایش را خوش رنگ و لعاب کنید. (می‌توانید از فرچه کمک بگیرید.)
  6.  آستین‌ها را بالا بزنید و مرغ را خوب و حسابی تمیز کنید. (سخت‌ترین بخش ماجرا از نظر ما)
  7. اجازه بدهید بابت مرحله‌ی قبل یک خسته‌نباشید خدمتتان عرض کنیم. حالا که مرغ تمیز شد. پیاز را رنده کنید و بعد با کمک یک صافی آبش را بگیرید.
  8. مرغ تمیز شده را در یک سینی بگذارید و حسابی سرتا پایش را زعفرانی کنید. کمی از زعفران را به همراه آب پیاز در یک سرنگ بریزید و از زیر پوست مرغ، مایع طعم دهنده ‌را تزریق کنید. (حدود پانزده تا بیست تزریق انجام بدهید.)
  9. حالا باید مرغتان به مدت دوازده ساعت در یخچال استراحت کند.
  10. زنگ استراحت تمام شده‌است. مرغ را از یخچال بیرون بیاورید و با زعفران، ادویه، نمک و فلفل تمام قسمت‌هایش را خوش رنگ و لعاب کنید. (می‌توانید از فرچه کمک بگیرید.)

فوت کو‌زه‌گری: اگر دوست ندارید مرغ بریانتان تبدیل به یک مرغ آب‌پز بشود. خوب است که بعد از بیرون آوردن مرغ از یخچال آب پیاز اضافه‌ای که رویش مانده، پاک کنید.

 فوت کوزه‌گری: زمان پخت مرغ بریانی در فر و با فویل، معمولا دو برابر وزن مرغ است. بنابراین خوب است که حواستان به مدت زمان پخت باشد.

فوت کوزه‌گری: برای این‌که پخت مرغ بی‌دردسرتر باشد؛ خوب است که از قبل فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد گرم کنید.

طرز تهیه مرغ بریان بدون فر

با طرز تهیه مرغ بریانی در مایکروفر مثل فرفره یک شام خوش‌طعم و سریع داشته‌باشید

  • خوشمزه‌هایی که لازم دارید
  • مرغ تازه: یک عدد
  • آبلیمو: دو قاشق غذاخوری
  • کره: ۵۰ گرم (نصف کف دست)
  • نمک، فلفل و ادویه: به مقدار کافی
  • زعفران دم‌کرده: یک استکان
  • پیاز: یک عدد
  • فلفل دلمه‌ای: یک عدد

طرز تهیه مرغ بریان در مایکروفر

اگر روز شلوغی داشتید و یادتان رفته که شب مهمان دارید؛ دست به کار شوید و با کمک مایکروفر یک غذای خوشمزه و سریع آماده کنید.

  1. مرغ را تمیز کرده و بعد با آغشته کردن تمام قسمت‌های مرغ به ادویه‌ها، نمک، فلفل و کره‌ی آب‌شده یک مزه‌ی عالی بسازید.
  2. پای مرغ را با کمک نخ دندان بندید و بال‌هایش را با استفاده از خلال دندان ثابت کنید.
  3. پیاز و فلفل دلمه‌ای را ریز کرده و برای این‌که مرغ‌تان احساس تنهایی نکند، پیاز و فلفل را هم همراه مرغ در سینی مایکروفر یا یک ظرف دربسته بگذارید.
  4. مرغ را به مدت ۱۵ دقیقه در مایکروفر بگذارید تا با قدرت صد در صد بپزد.
  5. مرغ را که حالا نیم‌پز شده بیرون بیاورید و با مخلوط زعفران دم کرده و آبلیمو به استقبالش بروید. (حواستان باشد که تمام قسمت‌های مرغ را با زعفران و آبلیمو بپوشانید.)
  6. حالا مرغ نیم‌پز باید برای پخت نهایی وارد مایکروفر بشود. در مرحله‌ی دوم باید مرغ به مدت باز هم پانزده دقیقه اما با قدرت ۶۰ درصد بپزد.

خب آشپزی تمام شد؛ مرغ بریان خوش سر و شکل را از ماکروفر بیرون بیاورید و با کمی سبزی و سیب‌زمینی تزیینش کنید. و از یک مهمانی دلچسب لذت ببرید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه ۶ نوع دلمه‌ی خوشمزه؛ از طرزتهیه دلمه برگ مو ملس تا دلمه کلم

بدون فر هم خوشمزه است؛ طرز تهیه مرغ بریان بدون فر

  • خوشمزه‌هایی که لازم دارید
  • مرغ تازه: یک عدد
  • پیاز: یک عدد
  • فلفل لمه‌ای: یک عدد
  • نمک، ادویه، فلفل: به مقدار کافی
  • کره: ۱۰۰ گرم
  • زعفران دم کرده‌ی غلیظ: یک فنجان
  • آبلیمو: چهار تا پنج قاشق غذاخوری
  • گوجه فرنگی رنده شده: نصف لیوان
  • پور سیر: دو قاشق مربا خوری
  • فویل آلومینیومی: یک ورق

طرز تهیه مرغ بریان در دیگ و بدون فر

حتما شما هم از خودتان بارها پرسیده‌اید که آن قدیم‌ها که خبری از فر نبود؛ مادربزرگ‌ها چطوری مرغ بریان درست می‌کرده‌اند؟ جوابش ساده‌است. همراه اسنوا باشید تا با هم از راز مادربزرگ‌ها و طرز تهیه مرغ بریان در دیگ سردربیاوریم.

  1. برای شروع باید زحمت بکشید و مرغ را تمیز کنید. (خدا قوت!)
  2. یک قلمو بردارید؛ نه! نمی‌خواهیم نقاشی کنید. قرار است تمام سطوح مرغ را به کره آغشته کنید.
  3. گوجه، پودر سیر، ادویه مرغ، فلفل، نمک، آبلیمو و زعفران را با هم مخلوط کنید و یک سس غلیظ بسازید. حالا خیلی سخاوتمندانه این سس غلیظ را هم به سر روی مرغ بمالید تا حسابی ظاهرش عوض بشود.
  4. فلفل دلمه‌ای و پیاز را خرد کرده و شکم مرغ را با پیاز و فلفل پر کنید. بعد هم با یکی دوتا کوک هم هنر خیاطیتان را به نمایش بگذارید و هم شکم مرغ را بدوزید.
  5. مرغ را داخل یخچال بگذارید تا حدود ده ساعت استراحت کند.
  6. مرغ را ازیخچال خارج کنید. پاها و بال‌هایش را با کمک نخ دندان و خلال دندان ثابت کنید و پیاز و فلفل را از شکمش بیرون بیاورید.
  7. یک ورق فویل آلومینیومی بردارید و کف آن نمک بریزید. این نمک‌ها قرار است رسانای گرما و حرارت به مرغ باشند پس حسابی دست و دلباز باشید و خیلی خوب کف فویل را با نمک سفید کنید.
  8. مرغ را به همراه سیب‌زمینی‌ها داخل فویل بگذارید و بعد همه‌را با هم به دل قابلمه بسپارید.

فوت کوزه‌گری: سیب زمینی‌های متوسط انتخاب کنید و حواستان باشد پوستشان را نکنید تا بعد در کنار مرغ یکی دو سیب‌زمینی تنوری هم داشته‌باشید.

۹- اما برای این‌که آب مرغ بخار نشود و نسوزد هم خوب است که به سراغ دم‌کنی بروید و تا پایان زمان اجازه بدهید دم‌کنی سرجایش باشد. زمان پخت مرغ حدود دو ساعت است. ولی حواستان باشد که یک ربع اول پخت باید مرغ با دمای زیاد بپزد و بعد از آن به مدت یک ساعت و نیم با دمای متوسط پخت مرغ را ادامه بدهید.

بعد از حدود دو ساعت مرغ بریان شما با یکی دو سیب زمینی تنوری حاضر است و می‌توانید به عنوان شام در کنار اعضای خانواده نوش جان کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه خوراک قارچ و مرغ به ۳ روش ساده، متفاوت و خوشمزه

مثل یک سرآشپز حرفه‌ای مرغ بریانی آماده کنید؛ طرز تهیه مرغ بریانی رستورانی

خوشمزه‌هایی که لازم دارید

  • مرغ تازه: یک عدد
  • برگ بو: دو عدد
  • گوجه فرنگی:دو عدد متوسط
  • پیاز: دو عدد متوسط
  • زعفران دم کرده غلیظ: یک استکان
  • فلفل دلمه‌ای: یک عدد
  • ادویه (پاپریکا، رزماری، پودر سیر): به مقدار کافی
  • نمک: به مقدار کافی
  • کره: پنجاه گرم

طرز تهیه مرغ بریانی در جوجه گردان به روش رستورانی

گاهی اوقات دلمان می‌خو‌اهد غذایمان رنگ و بوی غذای رستوران‌ها را داشته‌باشد؛ خبر خوب این‌که در رستوران‌ها جادو نمی‌کنند و با یکی دوفوت فوت کوزه‌گری شما هم می‌توانید با فرخانگی و جوجه‌گردان یک مرغ بریان رستورانی داشته‌باشید. برای این‌کار کافی است:

  • مرغ را بعد از تمیز کردن با کمک مخلوط نمک و ادویه‌ها کمی ماساژ بدهید. (زیاد ماساژش ندهید چون ممکن است یادش برود قرار است پخته شود.)
  • داخل شکم مرغ را با مخلوط گوجه، پیاز و فلفل دلمه‌ای خرد شده به همراه برگ بو و ادویه‌ها پر کنید.

فوت کوزه‌گری: زیاد شکم مرغ را پر نکنید چون مرغ سنگین می‌شود و خوب روی سیخ جوجه‌گردان ثابت نمی‌شود.

فوت کوزه‌گری: برای خوش طعم شدن و بوی بهتر می‌توانید به سراغ سبزی‌های معطر دیگری مثل جعفری هم بروید.

  • مرغ که حالا خوب مساژ داده شده باید داخل یخچال برود و به مدت حداقل هشت ساعت و حداکثر ۲۴ ساعت مشغول استراحت بشود.
  • بعد از استراحت با زعفران دم کرده دوباره به مرغ رنگ و مزه بدهید و اجازه بدهید باز به مدت نیم ساعت استراحت کند.
  • فر را روشن کنید تا گرم بشود. در این فاصله مرغ را به سیخ بکشید و البته پاها، بال‌ها و شکم مرغ را بدوزید تا هنگام پخت باز نشوند.
  • بعد از این‌که مرغ را دوباره با مخلوط زعفران به همراه کره آب شده مزه‌دار کردید. فر را روشن کنید تا مرغ در دمای ۲۲۰ درجه به مدت یک ساعت و نیم بپزد. این وسط هرنیم ساعت هم فر را باز کنید و با مخلوط زعفران و کره باز هم مرغ را مزه‌دار کنید.

بعد از یک ساعت و نیم یک بوی خوش مرغ بریان در خانه می‌پیچد و این یعنی شما موفق شدید با کمک طرز تهیه مرغ رستورانی و جوجه‌گردان خودتان و اهالی خانه‌ را به یک رستوران مجلل درون خانه‌ای مهمان کنید. خسته نباشید!

طرز تهیه مرغ بریان در تستر یا فر مرحله به مرحله

خوشمزه‌هایی که لازم دارید

  • مرغ تازه: یک عدد
  • سبزیجات معطر: به مقدار کافی
  • آبلیمو: چهار تا پنج قاشق
  • کره: پنجاه گرم
  • ادویه(زردچوبه، پودرسیر، کاری، فلفل سیاه): به مقدار کافی
  • نمک: به مقدار کافی
  • هویج: یک عدد متوسط
  • فلفل دلمه‌ای: یک عدد بزرگ
  • پیاز: یک عدد بزرگ
طرز تهیه مرغ بریان در مایکروفر

طرز تهیه مرغ بریان در فر مرحله به مرحله

روش آماده کردن مرغ بریان در فر یا تستر با هم تفاوتی ندارند و کافی است که با اسنوا همراه بشوید تا یک مرغ بریان خوشمزه داشته باشید. حالا برای شروع

  1. مرغ را خوب خوب تمیز کنید و بعد اجازه بدهید خشک بشود.
  2. یکی از پیازها را رنده و دیگری را خرد کنید. و آب پیاز را با کمک یک صافی بگیرید.
  3. سبزیجات معطر را به همراه کمی پیاز (پیاز رنده شده) و فلفل خرد شده و البته ادویه‌ها در شکم مرغ بریزید.
  4. کمی از پیازهای خرد شده را به همراه باقیمانده‌ی فلفل‌ها و ادویه‌ها در ظرفی بریزید و مرغ را در مخلوط بخوابانید. (باور کنید هیچ چیز به اندازه‌ی یک تشک پر از فلفل و ادویه برای مرغ لذت‌بخش‌تر نیست.)
  5. زعفران دم‌کرده را با کمی ادویه، نمک، آبلیمو و آب پیاز رنده شده، مخلوط کنید و مرغ را با این مخلوط حسابی ماساژ بدهید.
  6. حالا مرغ‌تان که از این همه ماساژ خسته شده نیاز به استراحت دارد. روی مرغ و ظرفی که در آن است یک سفلون یا فویل آلومینیومی بکشید و اجازه بدهید در یخچال به مدت دوازده ساعت استراحت کند.
  7. سینی فر را چرب کنید و فر یا تستر را گرم کنید.
  8. مرغ را از یخچال بیرون بیاورید. یک خسته نباشید بهش بگویید و آب پیاز و مخلوط اضافه را از سر رویش پاک کنید و البته یادتان نرود که سبزی‌ها و پیاز را از شکم مرغ بیرون بیاورید. ( داستان مرغ شکم‌پر مربوط به یک مقاله‌ی دیگر است.)
  9. حالا با کره آب شده و زعفران دم کرده به سراغ مرغ بروید و برای پخت نهایی آماده‌اش کنید.
  10. برای این‌که مرغ تنها نباشد می‌توانید کف سینی یا ظرفی که می‌خواهید مرغ را در آن بپزید چند حلقه هویج یا فلفل دلمه‌ای بگذارید. به این ترتیب مرغ هم به کف ظرف نمی‌چسبد و اگر دما زیادی بالا باشد مرغ‌تان آسب نمی‌بیند.
  11. فر یا توستر را روی دمای ۱۸۰ تا ۱۹۰ درجه سانتی‌گراد بگذارید و اجازه بدهید مرغی که بال‌ها و پاهایش را با کمک نخ دندان و خلال دندان ثابت کرده‌اید؛ به مدت یک ساعت و نیم بپزد.

با یک سس خوشمزه یا کمی سیب‌زمینی سرخ کرده می‌توانید به استقبال مرغ بریان بروید و برای پخت یک شام خوشمزه به خودتان آفرین بگویید.

فوت کوزه‌گری: می‌توانید بخش‌هایی از سینه مرغ را خیلی ریز برش بزنید و بعد به زعفران کره آغشته کنید تا طعم بهتری بگیرد و مغزپخت‌تر بشود.

بیشتر بخوانید: با انواع خورشت آلو مهارت آشپزیتان را سر زبان‌ها بیندازید

سر و کله مرغ بریانی از کجا پیدا شد؟

این که چه کسی اولین بار مرغ را به این شکل سرخ کرده تقریبا معلوم نیست. شاید هم مرغ‌ها انقدر از دستش عصبانی بودند که نامش را از تاریخ حذف کرده‌‌اند.

به هر حال روش گریل کردن به شکل امروزی احتمالا اولین بار به ذهن همان اجداد غارنشین رسیده‌است به هرحال در آن دنیای بدون تمدن، حتما یکی دو تکه چوب و یک آتش که دیگر پیدا می‌شده‌است. تصورش زیاد سخت نیست که دوستان با کمک همین امکانات ساده یکی دو شیر و آن کنار یک مرغ هم بریان می‌کردند.

اما اگر نخواهیم خیلی وارد تخیل بشویم تصویر مرغ به عنوان یک حیوان اهلی و البته یک غذای خوشمزه اولین بار در تصاویر مربوط به فرهنگ بابلی‌ها پیدا شد. اما بعد از آن بیشتر مردم دوست داشتند مرغ را در روغن فراوان سرخ کرده و میل کنند.

هر چه بود به تدریج مرغ سرخ شده به آمریکا رسید و بعد با اضافه کردن آرد سوخاری راهش را به سمت مرغ کنتاکی معروف باز کرد.

حرف آخر اسنوا

حالا که با مدل‌های مختلف آماده‌کردن انواع مختلف مرغ بریان آشناتر شده‌اید، شاید دوست داشته‌باشید با طرز تهیه مرغ بریان رستورانی یا طرز تهیه مرغ بریان در فر مرحله به مرحله به استقبال مهمانانتان بروید و یک سفره‌ی رنگین برایشان پهن کنید.

پس بیشتر از این وقتتان را نمی‌گیریم. فقط قبل از رفتن برایمان از طرز تهیه مرغ بریان در شهرتان بگویید. هر چه نباشد ما در اسنوا عاشق روش‌های جدید هستیم و خوشحال می‌شویم که روش مخصوص سرآشپزهای شهر شما را هم بدانیم.