سبد خرید

.محصول در سبد خرید شما موجود می‌باشد

فوت وفن‌هایی که نظافت آشپزخانه را تبدیل به جالب‌ترین کار دنیا می‌کند

اسنوا

«سرسره‌بازی خیلی زیباست، بازی ما میکروب‌هاست!» این سرود ملی باکتری‌ها و میکروب‌هاست که در حال بازی روی سرامیک و وسایل آشپزخانه برای خودشان می‌خوانند. نه اشتباه نکنید، ما خیالاتی نشده‌ایم فقط حس تمیزی‌مان وقتی از کنار وسایل آشپزخانه رد می‌شود، یک‌جورهایی این سرود را می‌شنود. خلاصه بعد از شنیدن این آوازها از جاهایی که فکرش را هم نمی‌کردیم، به این فکر افتادیم که یک مقاله‌ی مفصل راجع به نظافت آشپزخانه از تمیز کردن سرامیک آشپزخانه گرفته تا ضدعفونی کردن وسایل آشپزخانه بنویسیم. پس دستکش‌ها را بپوشید و با ما به جنگ باکتری‌ها بیایید.

چرا باید سنگر آشپزخانه را همیشه تمیز نگه داریم؟

واقعیتش این است که ضرورت ضدعفونی آشپزخانه این روزها بیشتر حس می‌شود. چرا؟ می‌گوییم برایتان.

اول از همه که آشپزخانه تقریبا مثل راه ابریشم است. هر وسیله‌ای که وارد خانه می‌شود (با هزار و یکجور ویروس و باکتری که همراهش است.) اول از همه در آَشپزخانه توقف می‌کند.

از طرف دیگر  بدون اغراق نیمی از عمر مفید خانم خانه در آشپزخانه می‌گذرد.  خب شما باشید خوشتان می‌آید در کنار مراسم اسکی کردن میکروب‌ها روزگار بگذرانید؟

در کنار همه‌ی این ماجراها غذاهای خوشمزه‌ی مامان‌پز هم بعد از کلی تماس با وسایل آشپزخانه آماده می‌شوند؛ خب کی دوست دارد بعد از خوردن یک غذای خوشمزه بیمار بشود؟ ما که دوست نداریم.

برای همین است که می‌گوییم ضدعفونی کردن سطوح خانه و نظافت آشپزخانه از آن کارهای مهمی است که باید حسابی جدی‌اش بگیریم.

تمیز کردن سرامیک آشپزخانه

نظافت آشپزخانه و ضدعفونی کردن وسایل آشپزخانه در چهار گام

خب حالا که به ضرورت ضدعفونی کردن آشپزخانه پی بردیم. بهتر است مسلح بشویم و به جنگ میکروب‌ها برویم. حالا از کجا شروع کنیم؟ این سوالی است که تقریبا همه‌ی خانم‌ها موقع ورود به آشپزخانه از خودشان می‌پرسند. خب ما قرار است به این سوال شما جواب بدهیم.

۱) ضدعفونی کردن یخچال و فریزر: آن قدیم‌ترها میکروب‌ها حداقل یک کم از سرما حساب می‌بردند. اما این روزها میکروب‌های محترم خیلی راحت روی قفسه‌های یخچال برای خودشان حرکات ورزشی انجام می‌دهند.

بیشتر بخوانید: بهترین و ساده‌ترین روش‌های تبدیل آشپزخانه قدیمی به مدرن

حالا برای این‌که از دست میکروب‌های یخچال راحت بشویم اول از همه باید:

  • قفسه‌های یخچال و فریزر را بیرون بیاورید و با آب و کف حسابی تمیزشان کنید.
  • میوه‌ها و تمام خوراکی‌های داخل یخچال و فریزر را از خانه‌ی راحتشان خارج کنید. بعد هر کدام را که نیاز به شستشوی دوباره دارند خوب بشویید. و البته حواستان به مواد غذایی فاسد هم باشد و به دست سطل آشغال بسپاریدشان.
  • داخل یخچال و فریزر خالی را با یک دستمال نمدار و محلول آب و جوش شیرین حسابی تمیز کنید تا قشنگ مثل روز اول بشود.

۲) ضد عفونی کردن گاز : اجاق گاز همان رفیق همیشه روشن من و شماست. خب بیایید به خاطر همه‌ی آن خوبی‌هایی که درحق معده‌مان کرده یک کم با هم تمیزش کنیم.

  • اول از همه حلقه‌های اطراف شعله‌ها را بردارید. و بعد حلقه‌ها را بیندازید در یک لگن پر از آب و کف (اگر دوست داشتید می‌توانید کمی شوینده‌ی جرم‌گیر کم خطر هم در آب بریزید.) تا برای خودشان شنا کنند.
    • بعد از سی دقیقه هم با یک اسکاج به سراغ حلقه‌ها بروید و خوب بشوییدشان تا جرم‌ها دیگر هوس نکنند روی حلقه‌ها خانه کنند.
    • اگر یک عینک در حد میکروسکوپ داشتید؛ حتما متوجه آن شهربازی کوچک میکروب‌ها روی گاز می‌شدید. (بله شب‌ها ک من و شما می‌خوابیم، میکروب‌های عزیز روی گاز برای خودشان جشن می‌گیرند.) خب برای ضدعفونی کردن وسایل آَشپزخانه از جمله گاز خوب است که اول با یک شوینده‌ی کرمی یا مخلوط آب و جوش شیرین سطح گاز و داخل فر را بپوشانید.
    • بعد از ده دقیقه هم با یک مسواک تمیز به سراغ لکه‌ها بروید و جوری پاکشان کنید انگار که از روز اول وجود نداشتند.
    • دست آخر هم با یک دستمال نمدار دوباره سطح گاز را تمیز کنید تا بوی مواد شوینده از بین برود.  

بیشتر بخوانید: چگونه بهترین دکوراسیون آشپزخانه مدرن را داشته باشیم؟

۳)ضدعفونی کردن هود: برای تمیز کردن این رفیق پر سر و صدا خوب است که:

  • فیلتر یا فن‌ها (همان پنجره‌های سطح هود) را دربیاورید و به دل یک لگن پر از آب و کف و سرکه بسپارید تا برای خودش یک حمام حسابی کند و این وسط تمیز شود.
    • بخش‌های خارجی هود به لطف بخار غذا معمولا زود کثیف می‌شوند. چربی‌های غذا هم به این راحتی‌ها خیال پاک شدن ندارند، پس چه کار کنید؟ به سراغ محلول جادویی جوش شیرین و آب بروید و با یک مسواک سطح هود را از روز اولش هم تمیزتر کنید.
    • در آخر یادتان نرود فیلترها را هر چند وقت یکبار تعویض کنید تا هود هم بتواند یک نفس راحت بکشد.

۴) ضدعفونی کردن سینک: سینک ظرفشویی درست نقش حمام ظرف‌ها را دارد؛ خب این حمام خودش نباید تمیز بشود؟ اگر جوابتان یک بله بلند است پس آستین‌ها را بالا بزنید:

  • سینک را خالی کنید و بعد درپوش چاه سینک را بگذارید چون نمی‌خواهیم برای شستن سینک نصف آب سد شهرمان را خالی کنیم.
  • سینک که پر شد کمی شوینده در سینک بریزید و اجازه بدهید آب و کف‌ها کمی برای خودشان خوش باشند.
  • بعد از ده دقیقه آب و کف را خالی کنید و با یک اسفنج و یک شوینده که خاصیت سفید کننده‌گی دارد سینک را حسابی برق بندازید.
  • دست آخر با یک حوله، سینک بی‌نوا را تا سرما نخورده خشک کنید و بهش بگویید از تمیزیش لذت ببرد چون قطار ظرف‌ها به زودی از راه می‌رسند.
ضدعفونی کردن سطوح خانه و آشپزخانه

ضدعفونی کردن سطوح خانه و آشپزخانه

اگر پا به پای این مقاله‌ی اسنوا پیش آمده‌باشید؛ تا این‌جا احتمالا ضدعفونی کردن وسایل آشپزخانه را تمام کرده‌اید. خب حالا وقتش است که با شوینده‌ها خودتان را مسلح کنید و به سراغ تمیز کردن سرامیک آشپزخانه و سایر سطوح خانه بروید.

تمیز کردن سرامیک آشپزخانه

  • برای تمیز کردن سرامیک آَشپزخانه اول با با یک تی و جرمیگر به میکروب‌ها حمله کنید. نه! لازم نیست با تی به سر میکروب‌ها ضربه بزنید. همین که کمی با جرم‌گیر تمیزشان کنید کافی است.
  • بعد همین‌طور که دارید روی سرامیک‌ها  برای خودتان سر می‌خورید. با دستمال خشک لکه‌های حاصل از آب را پاک و نم سرامیک‌ها را بگیرید. چون سرسره‌بازی روی سرامیک خیس شاید در نگاه اول جذاب باشد ولی بعد، خب اجازه بدهید به بعدش فکر نکنیم.

ضدعفونی کردن سطوح خانه و آشپزخانه

اگر یک بچه‌ی کوچک دارید؛ حتما دیگر می‌دانید هیچ قست خانه از دست این کوچولوها در امان نیست. بنابراین خوب است که در کنار نظافت آَشپزخانه ضدعفونی کردن سایر سطوح خانه را هم جدی بگیرید. چطور؟

  • یک برنامه‌ی جامع تهیه کنید و هر روز بخشی از خانه را با کمک مواد ضدعفونی کننده و یک دستمال مخصوص، گردگیری و لکه‌گیری کنید.
  • وسط این همه شستن احتمالا کم‌کم صدای کابینت‌های آشپزخانه‌ها هم در می‌آید و هوس یک حمام حسابی می‌کنند. خب به خواسته‌شان احترام بگذارید.  درها و سطح کابینت‌ها را با مخلوط آب و شوینده بشویید و بعد درهایشان را باز بگذارید تا خیلی خوب خشک بشوند.

حرف آخر اسنوا

بعد از نوشتن این مطلب راجع به ضرورت ضدعفونی کرن آشپزخانه، بچه‌های اسنوا دست به کار شده‌اند و یک جدول کشیدند تا در زمان معین و به موقع به فکر تمیز کردن سرامیک آشپزخانه و نظافت آشپزخانه باشند.

شما هم اگر دوست ندارید ضد عفونی کردن آَشپزخانه تبدیل به یک غول بی شاخ و دم بشود خوب است که با یک برنامه‌ی درست به سراغ ضد عفونی کردن سطوح خانه و آشپزخانه بروید. به قول معروف به حساب میکروب‌ها برسید قبل از این‌که میکروب‌ها به حسابتان برسند.