چطور با آلودگی هوای خانه مقابله کنیم؟
اسنوا
اغلب اوقات وقتی صحبت از آلودگی هوا میشود همهی ما آلودگی فضای باز را در ذهنمان تجسم میکنیم و یادمان میرود که آلودگی هوای خانه هم موضوع بسیار مهمی است که نباید از آن غافل شد!
اگر از شنیدن عبارت آلودگی هوای خانه تعجب کردهاید پس احتمالاً بیشتر متعجب خواهید شد اگر بدانید آلودگی هوای خانه معمولاً ۲ تا ۵ برابر بیشتر از آلودگی هوای بیرون است!
خب از آنجایی که سلامت خانواده برای ما اسنواییها بسیار اهمیت دارد تصمیم گرفتیم در این مقاله از منابع آلودگی هوای خانه بگوییم و راه مقابله با آلودگی هوا در منزل را به شما نشان بدهیم. پس تا پایان همراه ما باشید.

منابع آلودگی هوای خانه کداماند؟
همهی ما بدون اینکه بدانیم هر روز و همیشه در معرض آلودگی هوا قرار داریم! شاید ندانید اما در خانه هم عوامل مختلفی دست به دست هم میدهند تا هوای خانه را آلوده کنند. در این قسمت مهمترین منابع آلودگی هوای خانه را با هم مرور میکنیم.
- گازها: گازهای مونوکسید کربن (CO) و دیاکسید کربن (CO2) از مهمترین و شناختهشدهترین منابع آلودگی هوا هستند.گازهایی که در هنگام پختوپز هم و یا نصب نادرست دودکش بخاری و… وارد محیط خانه میشود.
این گازها (بهویژه مونوکسید کربن) بهراحتی با گلبول قرمز خون ترکیب و مانع انتقال اکسیژن به مغز و سایر اندامها میشود، خب نتیجهی این اتفاق را خودتان میتوانید حدس بزنید! مسمومیت گازی و خفگی!
- ذرات معلق: گرد و غبار، ذرات ناشی از فرش و موکت و مصالح ساختمانی، ترکیبات آلی فرار و… از جمله ذراتی هستند که با پخش شدن در فضای خانه وارد دستگاه تنفسی افراد میشود و کمترین تاثیرش ایجاد بیماریهای تنفسی مثل آسم است.
- دود سیگار: شاید برایتان عجیب باشد اگر بدانید سلامتِ کسی که در معرض دود سیگار قرار دارد بیشتر از خود فرد سیگاری در خطر است!
بنابراین بهتر است افراد سیگاری هیچ وقت در فضای داخلی خانه سیگار نکشند. چون پراکنده شدن دود سیگار در خانه هم تنفس را سخت میکند و هم اینکه باعث بروز مشکلات ریوی و آسم میشود.
- مواد شوینده و حشرهکشها: استفاده بیش از اندازه از مواد شوینده و حشرهکش میتواند در طولانیمدت باعث آسیب به دستگاه تنفسی شود.
اگر عادت کردهاید هر لکهای را با سفیدکننده پاک کنید و یا حساب هر حشرهای را با انواع آفتکشها بگذارید کف دستش، پس باید بدانید که دارید به خودتان هم آسیب میزنید.
گاز کلر فقط یکی از خطرناکترین گازهایی است که از پاککنندهها، شویندهها و آفتکشها آزاد میشود.
- بوی چسب و رنگ: اگر در و دیوار خانهتان را بهتازگی رنگآمیزی کردهاید بهتر است در و پنجره را باز بگذارید تا هوای تازه وارد خانهتان شود. چون رنگ هم بوی نامطبوعی دارد و هم گازهای شیمیایی مختلفی از خود ساطع میکند که باعث سردرد و حالت تهوع میشود.
خوب است بدانید که چسبی که برای مبلمان استفاده میشود نوعی مادهی شیمیایی خطرناک به نام فرمالید از خود آزاد میکند که برای سلامتی بسیار مضر است!
بیشتر بخوانید: تسلیم برق مصرفی ماشین لباسشویی نشو
برای آلودگی هوا چه باید کرد؟
حالا که با منابع آلودگی هوای خانه آشنا شدید وقتش رسیده که راههای مقابله با آلودگی هوا در منزل را بررسی کنیم. پس اگر میپرسید موقع آلودگی هوا چه باید کرد؟ همین جا باشید تا جواب سوالتان را بگیرید!
- گردگیری و جاروبرقی را جدی بگیرید
اولین و سادهترین کار برای مقابله با آلودگی هوا در منزل ، گردگیری و کشیدن جاروبرقی است. چون افزایش تراکم گرد و خاک در خانه به سلامت دستگاه تنفس آسیب جدی وارد میکند.
- از دستگاه تصفیه هوا استفاده کنید
دستگاههای جدید تصفیه هوا مجهز به فناوری نانو هستند و بهراحتی مواد آلاینده را از بین میبرند. بهعلاوه با ایجاد جریان هوای تازه، هوای خانهتان را عوض میکنند.
- گردش هوا ایجاد کنید
هر روز پنجرهها را باز بگذارید، هر از گاهی پنکه را روشن کنید تا هوای خانهتان تمیز شود. در هنگام آشپزی هم فن یا هود روشن کنید تا بخار، دود و انواع آلاینده تجمع نکند.
- در انتخاب وسایل منزل دقت کنید
اگر مبتلا به آلرژی هستید و یا دلتان نمیخواهد هیچ وقت به آلرژی مبتلا شوبد پس بهتر است به جای فرش از پارکت و از پردهی کرکره به جای پردهی پارچهای استفاده کنید. چون در این صورت ذرات معلق کمتری در فضا آزاد میشود.
- از گل و گیاه استفاده کنید
بهترین درمان خانگی برای آلودگی هوا استفاده از گل و گیاه طبیعی است. چون گیاهان با جذب گاز دیاکسید کربن و انواع آلایندهها، هوای سالمی را به شما هدیه میکنند.
- رایحههای مصنوعی را کنار بگذارید
به جای استفاده از عود و شمع معطر که باعث آزادسازی دود و مواد آلاینده میشود بهتر است از روشهای دیگری استفاده کنید.
برای مثال میتوانید توی یک ظرف مقداری آب و دارچین یا هل و یا هر مادهی طبیعی معطر دیگری بریزید و بگذارید به جوش بیاید. به این ترتیب به طبیعیترین روش خانهتان خوشبو میشود.
- با کفش وارد خانه نشوید
اگر مسئلهی آلودگی هوای خانه برایتان جدی است پس حواستان باشد که با کفش پا در خانه نگذارید. چون کف کفشها منبع انواع آلودگیها و مواد آلرژیزاست بنابراین بهتر است این توصیه را جدی بگیرید.
- قبل از استفاده از بخاری یا شومینه دودکش را تمیز کنید
با تمیز کردن دودکش بخاری و شومینه هم امکان ورود گردو غبار به خانه را از بین میبرید و هم مانع از سوخت ناقص گاز و انتشار گاز و انتشار مونوکسید کربن میشوید.
بیشتر بخوانید: کاربردهای متنوع مایع ظرفشویی که اصلا از آنها خبر نداشتید
حرف آخر اسنوا
در این مقاله سعی داشتیم مهمترین منابع آلودگی هوای خانه را به شما نشان دهیم و از درمان خانگی برای آلودگی هوا بگوییم! همانطور که متوجه شدید ما هر روز و همیشه در معرض آلودگی قرار داریم.
البته این موضوع نباید در شما وسواس ایجاد کند و مدام نگران آلودگی هوای خانه تان باشید! کافی است توصیههای این مقاله را در نظر داشته باشید و به راهکارهای ارائهشده عمل کنید. به این ترتیب همیشه هوای خانهتان سالم خواهند ماند.