سبد خرید

.محصول در سبد خرید شما موجود می‌باشد

با یادگیری طرز تهیه خورشت باقلاقاتق گیلانی حال‌وهوای رشت را به خانه بیاورید

اسنوا

طرز تهیه خورشت باقلاقاتق گیلانی از آن عبارت‌های به شدت پرسرچ و پرطرفدار است! کمتر کسی پیدا می‌شود که اسم این غذا را نشنیده باشد! خورشت باقلاقاتق از آن غذاهای معروف گیلانی است که حتی اگر کیلومترها از این نقطه‌ی سرسبز فاصله داشته باشید باز هم حتماً اسمش به گوشتان آشناست! یک غذای اصیل و مجلسی که برای یک‌بار هم که شده باید طعم بهشتی‌اش را امتحان کنید!

پس اگر هوس کرده‌اید حال و هوای شمال را به خانه‌تان بیاورید و به‌دنبال بهترین روش طرز تهیه خورشت باقلاقاتق گیلانی هستید، باید بگوییم خوب جایی آمده‌اید. چون ما در ادامه روش اصیل این خورشت خوشمزه را برایتان رو خواهیم کرد و در کنارش نکات ریز و درشتی را که برای تهیه‌ی خورشت باقلاقاتق گیلانی احتیاج دارید به شما گوشزد خواهیم کرد. پس تا پایان مقاله همراه ما باشید تا هیچ نکته‌ای را از دست ندهید.

طرز تهیه باقلاقاتوق رشتی

برای تهیه خورشت باقلاتق گیلانی برای دو نفر به چه موادی نیاز است؟

قبل از توضیح طرز تهیه خورشت باقلاقاتق گیلانی خوب است یک نگاهی به مواد غذایی ساده‌ی این خوراک خوشمزه بیاندازید:

  • ۲ لیوان لوبیا کشاورزی
  • ۲ قاشق غذاخوری شوید خشک
  • ۴ حبه سیر (اگر دلتان می‌خواهد می‌توانید بیشتر بریزید)
  • ۲ عدد تخم مرغ
  • روغن حیوانی و نمک و فلفل هم مثل هر دستور غذایی دیگری به مقدار لازم!
  • یک قاشق چای‌خوری زردچوبه (در صورت تمایل)

نکته ۱: اگر شمالی نیستید یا اولین بار است که می‌خواهید باقلاقاتق درست کنید، با دیدن این موادغذایی حتماً می‌پرسید: «پس باقلاش کو؟!»

راستش را بخواهید در خورشت باقلاقاتق گیلانی از آن باقلاهای معروف خبری نیست! بلکه از نوعی لوبیا به‌نام لوبیا کشاورزی استفاده می‌شود که از خانواده لوبیا چیتی است و به لوبیای رشتی یا پاچ باقلا معروف است! در واقع همین تشابه اسمی باچ باقلا با باقلای معرف حضورتان مسبب اصلی این ایهام است.

البته اگر پاچ باقلا ندارید، از باقلاهای سبز ریز هم می‌توانید استفاده کنید و خودتان را طعم باقلاقاتق محروم نکنید!

نکته ۲: این مقدار مواد غذایی می‌تواند دو نفر را سیر کند، اگر ۴ نفر هستید پس مقدار مواد را دو برابر کنید. برای تعداد افراد بیشتر هم مقدار مواد را به همین نسبت افزایش بدهید. البته اگر تعدادتان فرد باشد کار محاسبه کمی سخت می‌شود پس لطفاً سعی کنید زوج باشید!

نکته ۳: اگر روغن حیوانی دم دستتان نیست یا به هر دلیل نمی‌خواهید از این نوع روغن استفاده کنید، می‌توانید به‌سادگی کره یا روغن مایع را جایگزینش کنید و مطمئن باشید که هیچ مشکلی پیش نمی‌آید.

نکته ۴: به‌جای سیر می‌توانید از برگ سیر تازه استفاده کنید.

طرز تهیه باقلاقاتوق سنتی

با طرز تهیه خورشت باقلاقاتق گیلانی مرحله به مرحله گل‌درچمن را به خانه بیاورید!

احتمالاً برایتان جالب باشد اگر بدانید به خورشت باقلاقاتق گیلانی ، گل در چمن هم می‌گویند! حالا چرا این اسم را روی این خوراک خوشمزه گذاشته‌اند سوالی است با چشیدن طعم این غذا به جوابش می‌رسید.

و برای اینکه به جواب سوالتان برسید کافی است این مراحل را به ترتیب انجام دهید:

  1. لوبیاها یا همان باچ باقلاها را در آب داغ بریزید و حداقل ۴ ساعت و حداکثر یک شب تا صبح صبر کنید تا حسابی خیس بخورد. در طول این مدت بهتر است دو سه ساعت یکبار آبش را هم عوض کنید.
  2. لوبیاها را آبکش کنید و اجازه دهید آب اضافی‌اش کاملآً خارج شود.
  3. باچ باقلاها پوست بگیرید و از وسط دو نیم کنید.
  4. قابلمه را روی گاز بگذارید. سیرها را در آن خرد یا له کنید و با روغن تفت دهید.
  5. همین که عطر خوش سیرها را حس کردید، لوبیاها را اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا حدی که نیم‌پز شود. در صورت تمایل می‌توانید در این مرحله کمی زردچوبه به موادتان اضافه کنید.

فوت کوزه‌گری: خوب است بدانید که دو نوع باچ باقلا در بازار وجود دارد؛ یکی پاچ باقلای محلی و دیگری کشاورزی. هنگام پخت متوجه تفاوت این دو می‌شوید چون نوع محلی در طول پخت شکل خودش را حفظ می‌کند اما نوع کشاورزی خیلی زود له می‌شود پس موقع خرید حواستان به این نکته باشد.

  • در این مرحله شوید خشک را به مخلوط سیر و لوبیا اضافه کنید.

فوت کوزه‌گری: اگر از شوید تازه استفاده می‌کنید پس بهتر است مقدارش را دو برابر بیشتر درنظر بگیرید و بعد از شستن مدتی صبر کنید تا کاملاً آب اضافی‌اش برود سپس آن را خرد کنید.

  • دو یا سه لیوان آب توی قابلمه بریزید. آب باید به اندازه‌ی یک بند انگشت بالا بیاد.

فوت کوزه‌گری: برای خوش‌طعم‌تر شدن خورشت باقلاقاتق، به‌جای آب می‌توانید آب مرغ یا یک عدد عصاره‌ی مرغ  به خورشت اضافه کنید.

بیشتر بخوانید: ابری با احتمال بارش انواع سیب زمینی شکم پر

باقلاقاتوق خورشت گیلانی
  • درِ قابلمه را بگذارید، ۱۵ دقیقه صبر کنید تا باقلاها کاملاً بپزند و طعم مواد به خورد هم برود. یادتان نرود که ۵ دقیقه یک‌بار خورشت را هم بزنید تا باقلاها ته نگیرد.

فوت کوزه‌گری: الان بهترین وقت است که نمک و فلفل خورشتتان را اندازه کنید. چون اگر در مراحل اولیه پخت نمک بزنید، لوبیاها دیرپز می‌شوند.

  • تخم‌مرغ‌ها را بشکنید و بدون اینکه هم بزنید صبر کنید تا پخته شوند.

فوت کوزه‌گری: اگر می‌خواهید ظاهر خورشتتان شیک و مجلسی شود می‌توانید تخم‌مرغ‌ها را جدا نیمرو کنید و بعد آن را روی خورشت بگذارید. تعداد تخم‌مرغ‌ها را هم بسته به ذائقه‌تان می‌توانید کم و زیاد کنید.

  1. در نهایت وقتی خورشتتان را به روغن افتاد، یعنی خورشت باقلاقاتق گیلانی شما آماده است تا برود سر سفره و همه را شگفت‌زده کند.

بیشتر بخوانید: با انواع سوپ‌ ها، مقابل بیماری‌ها‌ مجهز شوید

با این طرز تهیه خورشت باقلاقاتق گیلانی مهمانی بدهید

همان‌طور که گفتیم این خورشت یک غذای مجلسی و مهمان‌پسند است. بنابراین اگر می‌خواهید با یک طعم منحصربه‌فرد، مهمانی متفاوتی ترتیب بدهید به کمک این روش پخت یا به‌قول سرآشپزها رِسپی بدون تردید به هدفتان خواهید رسید.

این خورشت خوشمزه با پلوی مجلسی یا کته برای وعده‌ی ناهار طبخ می‌شود و یا می‌توانید می‌توانید آن را با نان و برای شام سِرو کنید. ناگفته نماند که صرف خورشت باقالی قاتق به همراه ماهی شور، زیتون پرورده، سیرترشی یا ماست و خیار دلچسب‌تر می‌شود.

سروکله‌ی خورشت باقالی قاتق گیلانی از کجا پیدا شد؟

شما از هر شمالی‌ای بپرسید: «باقالی قاتق از کجا آمده یا چی شد که باقلاقاتق به گل سرسبد خوراک‌های گیلانی تبدیل شده؟» در جواب خواهید شنید: «ما قبل از اینکه الفبا را یاد بگیریم طرز تهیه خورشت باقالی قاتق گیلانی را بلد بوده‌ایم و همیشه هم یکی از غذاهای محبوبمان بوده!»

واقعیت هم همین است این خورشت خوشمزه از سالیان دور در استان‌های شمالی حاشیه دریای کاسپین و به‌ویژه گیلان به‌شدت پرطرفدار بوده است. خورشتی متفاوت که لوبیا رشتی ماده‌ی اصلی آن است و همان‌طورکه گفتیم به زبان گیلکی به اسم «باچ باقلا» شناخته می‌شود. خوب است بدانید که «پاچ» به معنی کوچک و کوتاه است.

گیلانی‌ها این خورشت را معمولاً در ظروفی سفالی به نام «گمج» طبخ می‌کنند. این ظرف ویژه به پخت بهتر باقلاقاتق بیشتر کمک می‌کند و باعث می‌شود خورشت بیشتر لعاب بیندازد!

حرف آخر اسنوا

حالا که با طرز تهیه باقلاقاتوق برای دو نفر و بیشتر آشنا شده‌اید و تک تک فوت‌های کوزه‌گری را هم برای طبخ این غذا یادگرفته‌اید؛ پس بهتر است یک ثانیه را هم تلف نکنید و خودتان و عزیزانتان را به طعم خوش و دلچسب این خورشت خوشمزه مهمان کنید.

مهم‌تر اینکه به خودتان سخت نگیرید چون همان‌طور که دیدید باقلاقاتق خیلی منعطف است و اصلاً تعصب خاصی روی مواد غذایی‌اش ندارد پس چه لوبیای رشتی دارید چه باقلای سبز، در هرصورت با این دستور پخت می‌توانید حال‌وهوای گیلان را در خانه‌تان زنده کنید!