چگونه کیک بدون بکینگ پودر درست کنیم؟
اسنوا
همهی ما بکینگ پودر را بهعنوان مادهی حجیمکننده و سبککنندهی نان و کیک میشناسیم! اگر اهل کیک پختن و یا نانپزی باشید، میدانید که بدون مادهی حجیمکننده نمیتوانید کیک و نان خوبی بپزید!
حالا اگر به هر دلیلی قصد استفاده از بکینگ پودر را ندارید با ادامه این مقاله همراه ما باشید تا چند جایگزین بکینگ پودر را به شما معرفی کنیم و همچنین طرز تهیه کیک بدون بکینگ پودر را برایتان رو کنیم!

چه مادهای بهترین جایگزین بکینگ پودر محسوب میشود؟
بگذارید همین اول کار بهترین موادی را که میتوانید جایگزین بکینگ پودر کنید به شما معرفی کنیم. موادی که مانند بکینگ پودر خاصیت تخمیری دارند و به ورآمدن خمیر و یا پف کردن کیک کمک میکنند!
- آب دوغ و جوش شیرین: آب دوغ از گروه لبنیات تخمیری است که در کارخانه با اضافه کردن باکتریِ کشت دادهشده به شیر، تولید میشود. مادهای که خاصیت اسیدی دارد و ترکیبش با جوش شیرین، آن را تبدیل به یک مادهی حجیمکننده میکند.
- ماست و جوش شیرین: ماست هم از لبنیات تخمیری است که ترکیبش با جوش شیرین یکی از سادهترین و در دسترسترین جایگزین بیکینگ پودر به حساب میآید.
- ملاس و جوش شیرین: ملاس نوعی شیرینکننده است که در فرآیند تولید شکر بهعنوان یک محصول جانبی تولید میشود. ترکیب این مادهی اسیدی با جوش شیرین بهترین جایگزین بکینگ پودر است!
- کرم تارتار و جوش شیرین: پتاسیم هیدروژن تارتارات یا پودر کرم تارتار به همراه جوش شیرین یکی از جایگزینهای مناسب برای بکینگ پودر است.

- شیرترش و جوش شیرین: شیر در طی فرآیند اسیدی شدن به شیر ترش تبدیل میشود و وقتی آن را با جوش شیرین ترکیب کنید میتوانید از آن بهعنوان جایگزین بکینگ پودر استفاده کنید.
- سرکه و جوش شیرین: ازآنجاکه سرکه طی یک فرآیند تخمیری تولید میشود اسیدیتهی بالایی دارد، بنابراین میتوانید از آن بههمراه جوش شیرین به جای بکینگ پودر استفاده کنید.
- آبلیمو و جوش شیرین: طعم ترش آبلیمو اسیدی بودنش را فریاد میزند، بنابراین ترکیبش با جوش شیرین میتواند به پف کردن کیک و یا ورآمدن خمیر کمک میکند.
- آب گازدار: بیکربنات سدیم موجود در آب گازدار همان ترکیبی است که در جوش شیرین هم وجود دارد. به همین دلیل برای پخت نان یا کیک میتوانید از آب گازدار استفاده کنید.
البته باید بدانید معمولاً زمانی از آب گازدار استفاده میشود که نیازی نباشد نان یا شیرینی زیاد پف کند مثل زمانی که میخواهید پنکیک درست کنید! بنابراین اگر میخواهید پنکیک بدون بیکینگ پودر درست کنید، آب گازدار گزینهی مناسبی است!
- سفیدهی زدهشده تخم مرغ: احتمالاً باورش برایتان سخت است اما برای تهیه بسیاری از نانها، پنکیک، سوفله و مرنگ از سفیدهی زدهشدهی تخم مرغ استفاده میشود.
- آرد سلف رایزینگ (Self-Rising): اگر قصد استفاده از بکینگ پودر و جایگزینهایش را ندارید پس میتوانید سراغ آرد سلف رایزینگ بروید، این آرد که ترکیبی از آرد چندمنظوره، نمک و جوش شیرین است خودش بهتنهایی و بدون هیچ مادهی افزودنیای حجیم میشود و کار شما را راحتتر میکند!
بیشتر بخوانید: با اجاق گاز والنتیو Valentino اسنوا گرما و تکنولوژی را همزمان داشتهباشید
طرز تهیه بکینگ پودر خانگی چگونه است؟
حالا که با انواع جایگزین بکینگ پودر آشنا شدید وقتش رسیده که چند دستور طرز تهیه بکینگ پودر خانگی را با شما در میان بگذاریم:
- یک چهارم قاشق چایخوری جوش شیرین را با نصف پیمانه ماست ساده مخلوط کنید و به جای یک قاشق چایخوری بکینگ پودر در کیک بریزید.
- یک چهارم قاشق چایخوری جوش شیرین و نصف قاشق چایخوری سرکه را با هم مخلوط و از آن بهعنوان جایگزین بکینگ پودر اسفادهکنید.
- ترکیب یک چهارم قاشق چایخوری جوش شیرین و نصف قاشق چایخوری آبلیمو هم جایگزین خوبی برای بکینگ پودر است.
- به نسبت ۱ به ۲ جوش شیرین و پودر کرم تارتار را با هم ترکیب و آن را جایگزین بکینگ پودر کنید.
در صورتی که به این بکینگ پودر خانگی ۱ قسمت نشاسته ذرت اضافه کنید و در ظرف در بسته بگذارید میتوانید تا ۶ ماه از آن استفاده کنید.
به این ترتیب با این موادی که معمولاً در دسترس هستند میتوانید کیک بدون بیکینگ پودر با جوش شیرین درست کنید!
بیشتر بخوانید: طرز تهیه پیتزا پپرونی با قارچ مرحله به مرحله
طرز تهیه کیک شکلاتی بدون فر و بکینگ پودر چگونه است؟
اغلب ما طرز تهیه کیک با بکینگ پودر را میدانیم، برای همین قصد داریم طرز تهیه کیک شکلاتی بدون فر و بکینگ پودر را به شما آموزش دهیم!
موادی که برای تهیه این کیک لازم دارید، عبارتاند از:
- آرد: دو پیمانه
- شکر: یک و یک چهارم پیمانه
- تخمرغ: سه عدد
- روغن: سه قاشق غذاخوری
- پودر کاکائو: یک قاشق غذاخوری
- شیر: نصف پیمانه
- سرکه یا آبلیمو: یک قاشق مرباخوری
- نمک: یک قاشق چایخوری
- وانیل: نصف قاشق چایخوری
طرز تهیه کیک بدون پودر کیک و بکینگ پودری که برایتان در نظر گرفتهایم به این ترتیب است:
- زرده و سفیدهی تخم مرغ را در ظرف جداگانه بریزید.
- سرکه را به سفید اضافه کنید و با دور تند همزن بزنید.
- بعد از یک دقیقه، یک چهارم شکر را به آن اضافه کنید تا سفت شود به صورتی که اگر ظرف را برعکس کنید نریزد.
- ظرف سفیده را کنار بگذارید.
- زردهها را بههمراه وانیل، پودر کاکائو و بقیه شکر دو دقیقه با همزن هم بزنید.
- شیر و روغن را به ظرف زرده اضافه کنید و چند ثانیه با همزن بزنید.
- بعد از اینکه آرد را سه بار الک کردید، نمک را به آن اضافه کنید و کمکم به مواد با مواد توی کاسه مخلوط کنید.
- سفیدهی زدهشده را طی دو مرحله به مواد اضافه کنید. لازم نیست سفیده بهطور کامل با مواد مخلوط شود.
- مواد را در یک تابه یا ظرف نسوز بریزید و روی اجاق بگذارید. فراموش نکنید که از ۱۰ دقیقه قبل شعله پخشکن را روی حرارت بگذارید تا خوب داغ شود.
- درِ تابه را با دمکش بپوشانید و روی تابه بگذارید.
- تقریباً تا یک ساعت بعد کیک خوشفرم و پف کردهتان آماده است!

ناگفته نماند اگر بهدنبال طرز تهیه کیک گردویی بدون بکینگ پودر هستید میتوانید به جای پودر کاکائو، نصف پیمانه مغز گردوی خردشده بریزید!
اگر هم میخواهید طرز تهیه کیک بدون بکینگ پودر با جوش شیرین را بدانید باید بدانید که لازم است به ازای هر یک پیمانه آرد، یکچهارم قاشق چایخوری جوش شیرین به مواد کیکتان اضافه کنید.
حتماً میدانید برای اینکه بتوایند کیک خوشمزهای درست کنید که به اندازهی کافی پف کند و خشک یا خمیر نشود باید به نکات مختلفی توجه داشته باشید، ما تمام این نکات را در مقالهی «دلیل اصلی خراب شدن کیک خانگی» برایتان آوردهایم!
بیشتر بخوانید: با انواع سوپ ها، مقابل بیماریها مجهز شوید
حرف آخر اسنوا
در این مقاله سعی داشتیم بهترین جایگزین بکینگ پودر را به شما معرفی کنیم و طرز تهیه کیک بدون بکینگ پودر را در اختیارتان بگذاریم. به این ترتیب اگر قصد تهیه نان یا کیک خانگی را دارید اما بیکینگ پودر دم دستتان نیست میتوانید از طرز تهیه بکینگ پودر خانگی که در این مقاله آوردهایم استفاده کنید، مطمئناً از نتیجهی کار شگفتزده خواهید شد!