صرفه جویی در مصرف برق را با چند روش آسان و کاربردی شروع کنیم
اسنوا
تقریبا تمام لوازم پر مصرفی که در منرل به صورت مداوم از آنها استفاده میشود، لوازمی هستند که با برق کار میکنند. بسیاری از این لوازم مانند اتو، سشوار، بخاری برقی، ماشین لباسشویی و موارد مشابه مصرف برق بسیار زیادی دارند. مطمئنا تا به حال به این موضوع توجه کردهاید که گاهی اوقات میزان مصرف برق منزل بیشتر از میزانی میشود که معمولا باید باشد. این موضوع ممکن است علاوه بر خرجی که برایتان میتراشد، یاعث نگرانی شما شود. نگرانی از اینکه چه چیزی باعث شده تا این حد میزان برق مصرفی افزایش یابد.
اگر شما هم دوست دارید با راه های صرفهجویی در مصرف انرژی برق آشنا بشوید و بدانید که اصلا چرا باید در مصرف برق خانگی و ادارهها صرفهجویی کنیم، با اسنوا همراه باشید چون قرار است به شما ۵ روش آسان و کاربردی برای صرفهجویی در مصرف برق ادارات و خانهها را معرفی کنیم.
چرا باید در مصرف برق صرفه جویی کنیم؟
منطقی بین فیلسوفها وجود دارد که میگوید اگر دوست دارید پاسخ یک سوال برای همیشه در ذهنتان بماند، بهتر است به آن پاسخ معکوس بدهید. دوستانی که اهل صرفهجویی در مصرف انرژی برق نیستند؛ عاشق این منطق میشوند و همین که اسم صرفهجویی در مصرفبرق میآید؛ سریع میگویند که حالا صرفهجویی نکنیم چه میشود؟
خدمت این دوستان باید بگوییم که برق یکی از پاکترین انرژیهای دنیای اطراف ماست، نه مثل سوختهای فسیلی هوا را آلوده میکند؛ نه مثل سوخت هستهای برای جمع کردن پسماندهایش به هزار و یک راه حل عجیب نیاز داریم. اما همین برق عزیز هم در نتیجهی کلی فرآیند تولید میشود. و متاسفانه در چرخهی تولیدش یکی دوتا سوخت هست که تجدیدپذیر نیستند و عاقبت روزی تمام میشوند.
از طرف دیگر به خاطر همین پاک و خوب بودنش، همه عاشق برق هستند بنابراین تقاضا هم برایش زیاد است و در نتیجه اگر همهی ما روزی دوعدد لامپ کمتر روشن کنیم (حالا اغراق کردیم راههای دیگری هم برای صرفهجویی در مصرف انرژی برق هست.) شاید برق دوکارخانه کمتر قطع بشود و چرخ تولید و صنعت تندتر بچرخد.
از همهی اینها گذشته صرفه جویی در مصرف انرژی برق در نهایت به نفع خودمان است. باور نمیکنید؟ یک کم حساب و کتاب کنید و ببینید آن قبضهای برق آخر ماه چطور به تدریج حساب جیبتان را میرسند. پس خیلی راحت میشود با به یاد آوردن راه های صرفه جویی در مصرف برق کلاس دوم هم جیبتان را خوشحالتر کنید هم به هزارن شعار درباره صرفهجویی در مصرف انرژی برق حسابی پایبند باشید.
صرفه جویی در مصرف برق با ۵ روش آسان و کاربردی
- لامپ اضافی خاموش: بله میدانیم شعار درباره صرفهجویی در مصرف انرژی برق خیلی زیاد است و دلیلی ندارد ما دائم این یکی شعار را تکرار کنیم. ولی خب ما هم به بابابرقی ارادت داریم. با این توضیحات یکی از سادهترین راهها برای صرفهجویی در مصرف برق ادارات و البته خانهها همین خاموش کردن لامپهای اضافیای است که در گوشه وکنار خانه است.
البته بهتر است که فقط به همین خاموش کردن لامپ اضافی راضی نشوید و کلا هر وسیلهی برقیای که دیگر ازش استفاده نمیکنید، خاموش کنید. مثلا لازم است سماور به شکل بیست و چهار ساعته آماده به خدمت و روشن باشد؟ معلوم است که نه! این درست مثل این است که خود شما هم بیست و چهارساعت نخوابید! در این صورت خوشحال هستید؟
پس اگر میخواهید همزمان وسایل برقیتان و دل بابابرقی را شاد کنید، بهتر است بعد از استفاده، آنها را از برق بکشید.
بیشتر بخوانید: صرفه جویی در مصرف آب با ۳۱ نکته ساده اما هوشمندانه
- کم مصرفها به پیش: کلا هر چیزی کم مصرفش خوب است. از لوازم برقی و خانگی بگیرید تا همین لامپهایی که دائم ذکرخیرشان هست. بنابراین خیلی خوب است که وقتی دارید یک وسیلهی برقی جدید میخرید، حواستان به برچسب انرژی و سطح مصرفش باشد.
استفاده از لامپهای کممصرف و انواع لامپهای Led هم یکی دیگر از راههای صرفه جویی درمصرف برق است، که میتواند حسابی مصرف انرژی برق را کاهش بدهد و البته یک صفر از جلوی صفرهای قبض برقتان کم کند.
- توجه به خورشید تابان: قرار نیست عینک آفتابی بزنید و به خورشید نگاه کنید! این کار نه تنها باعث صرفه جویی در مصرف انرژی برق نمیشود؛ بلکه باعث میشود کلی هم وقتتان را تلف کنید.
منظورمان توجه به نور طبیعی روز است، وقتی در محل کار یا منزل کلی پنجرهی قد و نیمقد دارید، خب اجازه بدهید نور به داخل خانه بیاید. به این ترتیب هم انرژی تازهنفس را جذب میکنید هم میتوانید با کمک نور طبیعی به کارهایتان برسید. این وسط هیچ لامپی هم روشن نکردید و اسمتان وارد لیست صرفه جوهای مهربان شدهاست.
- خداحافظی با خانهی کاغذی: خانهی کاغذی برخلاف اسم آن سریال معروف، یک خانهی پر از پول و اسکناس نیست. بلکه خانهای است که در و پنجرههایش به خوبی عایق نشدهاند و در نتیجه انرژی محترم هم خیلی راحت از آن خانه فرار میکند.
بنابراین تا دیر نشدهاست دست به کار شوید و راههای خروج انرژی از خانه و اداره را شناسایی کنید، چطور؟ با پیدا کردن درزهای کنار در ورودی شروع کنید، بعد از آن میتوانید با کمک درزگیر این منافذ را ببندید. اگر پنجرهها دوجداره نیستند، خیلی خوب است که با یک نصاب پنجره برای تعویض پنجرهها صحبت کنید.
حالا تمام این کارها چه ربطی به صرفه جویی در مصرف برق دارد؟ وقتی سرما و گرما خیلی راحت از خانه خارج بشوند، شما باید از کولر یا پکیج بیشتر استفاده کنید؛ این وسایل هم که یادتان هست؟ همگی با برق کار میکنند.
- تغییر سبک زندگی: اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که اول در یخچال را باز میکنند و بعد از سلام و احوالپرسی با تکتک میوهها، تازه یادشان میافتد آمدهاند ماست را بردارند؛ باید بگوییم که این بخش برای خود شما نوشته شدهاست.
بیشتر بخوانید: تسلیم برق مصرفی ماشین لباسشویی نشو
با توجه به جزییات ریز و درشتی شبیه به مثال بالا میشود کلی در مصرف برق صرفه جویی کرد. مثلا
- قبل از باز کردن در یخچال یا فریزر تصمیم بگیریم به کدام مادهی غذایی احتیاج داریم تا زمان باز بودن در یخچال و فریزر به حداقل برسد. یا از آن بهتر هنگام خرید یخچال به سراغ نسل جدیدترهایی که محتویات یخچال را روی تلفن همراه یا نمایشگر نشان میدهند؛ برویم.
- هنگام شستن ظرفها و لباسها از حداکثر ظرفیت ماشین لباسشویی و ظرفشویی استفاده کنیم.
- در ساعتهای کم مصرف مثل اوایل صبح به سراغ استفاده از وسایل برقی پر مصرف برویم.
حرف آخر اسنوا
حالا که فهمیدیم چرا باید در مصرف انرژی برق صرفه جویی کنیم؟ و با راههای مختلف صرفه جویی در مصرف انرژی برق ادارات و خانهها آشنا شدیم. شاید وقتش باشد که به آن همه شعار درباره صرفه جویی در مصرف برق هم عمل کنیم و دستی به سر و گوش مصرف برقمان بکشیم.
لوازم خانگی اسنوا همیشه حواسشان به سطح انرژی مصرفی هست و جزو کم مصرفهای بازار حساب میشوند. این وسط هم یکی دو فناوری اضافه در بعضی محصولات اسنوا هست، که کمک میکند صرفه جویی در مصرف انرژی برق دیگر یک شعار نباشد.
مثلا ماشین لباسشویی اسنوا دارای فناوری واش این واش است؛ با کمک واش این واش میتوانید حتی لباسهایی را هم که یادتان رفته در حین فرآیند شستشو به ماشین لباسشویی اضافه کنید و تعداد دفعات شستشو و در نتیجه مصرف برق را کاهش بدهید.
در نهایت صرفه جویی در مصرف انرژی برق با روش های مختلف دیگر سخت نیست. یک راه آسان و کاربردی است که میتوانید در کنار اسنوا به راحتی هر چه تمامتر آن را طی کنید و انرژی برق را به نسل آینده هدیه بدهید.