آشنایی با انواع اجاق گاز از نظر شکل ظاهری و طراحی
اسنوا
ضربالمثل «هرکسی را بهر کاری ساختند» را که شنیدهاید، راستش ما اینجا در اسنوا هم یک ضربالمثل دیگر داریم که میگوید: «هر مدل وسیلهی خانگی را بهر کاری ساختند»برای همین هم همیشه آماده هستیم تا محصولات مختلف را بر اساس شکل ظاهری و ویژگیهای مختلفشان دستهبندی کنیم. اینطوری دیگر خیالمان راحت است که هرکسی با توجه به نیازش میتواند محصول موردنظرش را بخرد. قرعهی دستهبندی امروز هم به نام اجاق گازها افتاده است و به سراغ بررسی انواع اجاق گاز از نظر شکل ظاهری و طراحی رفتیم.
پس اگر نمیدانید از میان انواع مختلف اجاق گاز مبله یا اجاق گاز توکار و اجاق کشویی کدامیک را انتخاب کنید، همراه ما باشید تا با هم سری به دنیای متنوع انواع اجاق گاز بزنیم و مزایا و معایب هرکدام را هم بررسی کنیم.
انواع اجاق گاز از نظر شکل ظاهری
اجاق گاز مبله
یکی از انواع اجاق گاز از نظر شکل ظاهری اجاقگاز مبله است که تقریبا پدر همهی اجاقگازهای جدید محسوب میشود. اجاق گاز مبله همانطور که از اسمش پیداست مثل یک مبل راحت برای قابلمهها میرود و یکگوشهی آشپزخانه منتظر میماند تا دیگ و ماهیتابه بروند و رویش بنشینند و این وسط غذایی هم پخته شود.
اجاق گاز مبله آن اوایل فقط یک صفحه با چند شعله بود که از بخش پایینیاش هم بهعنوان کابینت استفاده میشد. بعدها فر هم به این نوع اجاق گاز اضافه شد. این روزها اما روزهای اوج اجاق گاز مبله است. با اضافه شدن امکاناتی مثل جوجهگردان، برنامهی تنظیم پخت و… اجاق گاز مبله تبدیل به یک وسیلهی کاربردی و همهچیزتمام شده است.
اما این عزیز دوستداشتنی بااینهمه وجنات یکی دو عیب کوچک دارد.
اولازهمه اینکه کمی بیشتر از سایر اجاقگازها جا میگیرد. از طرف دیگر چون در دستهی اجاقگازهای سنگینوزن قرار دارد، جابهجاییاش کمی سخت است.
با این اوصاف اگر آشپزخانهتان جادار است و خیال ندارید شش ماه یکبار دکوراسیونش را عوض کنید و البته دلتان یک دستیار آشپزی حرفهای میخواهد. اجاق گاز مبله میتواند انتخاب خوبی برایتان باشد.
اینجا میتوانید نگاهی به انواع اجاق گاز مبله اسنوا بیندازید.
اجاق گاز توکار
اجاقگازهای توکار یکی دیگر از انواع اجاق گاز از نظر شکل ظاهری به شمار میروند که جواب مثبتی هستند به کم جایی آشپزخانههای امروزی. این نوع اجاق گاز خیلی آرام و بیصدا میآید و یکگوشهی آشپزخانه و روی کابینت مینشیند.
و ازآنجاییکه بهشدت به فکر انرژی مصرفی است در سه مدل اجاق گاز توکار گازی، اجاق گاز توکار برقی و اجاق گاز توکار برقی-گازی در بازار وجود دارد.
اجاق گاز توکار خیلی اجاق گاز اجتماعیای نیست و برای همین هم بدون فر و سایر دوستان پا به آشپزخانهتان میگذارد.
پس اگر یک ماکرویو یا فر خانگی جداگانه دارید و طرفدار یک آشپزخانه با سبک مدرن و جمع و جو هستید میتوانید با خیال راحت به سراغ اجاق گاز توکار بروید.
بیشتر بخوانید: تمام چیزهایی که باید از اجاق گاز گازی بدانید
اجاق گاز کشویی
اجاق گاز کشویی درواقع یکی از فرزندان کمی مجهزتر اجاق گاز مبله هستند. در این نوع اجاق گاز، محفظهی فر یا بخش پایینی اجاق گاز با یک یا دو کشو به دو قسمت تقسیمشده است. حالا این کشوها به چهکاری میآید؟
تصور کنید میزبان یک مهمانی بزرگ هستید و قرار است برای شام هم مرغ گریل شده آماده کنید و هم با چند کاپ کیک از مهمانان پذیرایی کنید.
اجاق گاز کشویی اینطور وقتها به کمکتان میآید. شما میتوانید در محفظهی پایینی کاپ کیکها را آماده کنید و آماده کردن مرغ را هم به بخش بالایی فر بسپارید.
صرفنظر از کاربردی بودن این نوع فر و گاز مبله، اجاق گاز کشویی ظاهر جذابتر و مدرنتری به آشپزخانهتان میدهد و کلی به عیارش اضافه میکند.
اجاق گاز رومیزی
اجاق گاز رومیزی در دستهی اجاقگازهای همیشه همراه و پایه قرار میگیرد. چرا؟ چون خیلی آسان میتوانید از روی میز یا کابینت بلندش کنید(البته اگر خیلی محکم نصبش نکرده باشید) و بهآسانی به کنج دیگر آشپزخانه منتقلش کنید. ضمن اینکه تعداد شعلههایش هم تنوع خوبی دارد و میتوانید انواع اجاق گاز رومیزی تکه شعله تا پنج شعله را در بازار پیدا کنید.
اجاق گاز رومیزی به تنوع هم خیلی اهمیت میدهد و در سه مدل اجاق گاز رومیزی شیشهای، سرامیکی و استیل در بازار وجود دارد.
ازآنجاییکه نظافت اجاق گاز رومیزی استیل از راحت هم آسانتر است، بین آشپزها پرطرفدار است. تا یادمان نرفته این نکته را هم اضافه کنیم که این نوع اجاق به دو شکل ساده و آجدار طراحیشده است.
اجاق گازی شیشهای هم از آن شیشهایهای مقاوم است و به این راحتیها خراب نمیشود اما باید حواستان به انواع لکههای چربی باشد و زود پاکشان کنید چون بهمرورزمان باعث لک شدن سطح اجاق گاز شیشهای رومیزی میشوند.
اجاق گاز رومیزی سرامیکی هم از آن جانسختهای روزگار است و در برابر سایش، سرما و گرما، گردوغبار و چربی بهآسانی سر خم نمیکند.
تنها عیب این نوع اجاق گاز مثل سایر اجاقگازهای صفحهای و توکار نداشتن فر و امکانات ویژهای مثل گریل و جوجهگردان است که باوجود یک ماکروویو یا فر مجزا بهآسانی قابلچشمپوشی است.
اجاق گاز صفحه ای
انواع اجاق گاز صفحه ای درواقع همان اجاقگازهای رومیزی هستند که خب با توجه به کارخانه سازنده و… شکلهای مختلف و تعداد شعلههای متفاوتی دارند.
این نوع اجاق گاز را هم میتوانید بهآسانی در هر جای آشپزخانه نصب کنید و یکعمر و با خیال راحت مشغول پختوپز شوید.
اجاقگازهای صفحهای هم با جنسهای مختلفی مثل استیل، شیشهای، ترکیب شیشه و استیل، ترکیب شیشه و سرامیک پا به میدان گذاشتند.
شیشهی اجاق گاز صفحه ای معمولا ضد خش است و چون در کوره و در دمای بالای ۱۸۰ درجه سانتیگراد حسابی آبدیده شده است به این راحتیها چینی نازک تنهاییاش ترک برنمیدارد. (البته با آنهمه قابلمه بعید است احساس تنهایی کند!)
ضمن اینکه ظاهر آشپزخانهتان را هم حسابی رویایی میکند و از همه مهمتر جای زیادی اشغال نمیکند و میتوانید از فضای پایین کابینت هم استفاده کنید.
نکتهی مهم در زمان استفاده از انواع اجاق گاز صفحه ای توجه به سایز قابلمههاست. اگر قابلمههایتان سایزشان خیلی بزرگ است، خوب است که از صفحهی چدنی اجاق گاز هم کمک بگیرید تا فاصله ظرف با سطح شیشه بیشتر بشود و اجاق گاز آسیبی نبیند.
بیشتر بخوانید: اجاق گاز خوب ایرانی یا خارجی؟ کدامیک را انتخاب کنیم؟
حرف آخر اسنوا
یک اجاق گاز خوب شاید نتواند یکتنه مرزهای خوشبختی را جابهجا کند ولی قطعا و حتما روی کیفیت زندگی تکتک اعضای خانواده تاثیر میگذارد.
با توجه به همین نکتهی ظریف ما هم در این مقاله به سراغ مزایا و معایب انواع اجاق گاز مبله و کشویی و… رفتیم. از تنوع محصولات در هر یک از دستهها و امکاناتی که دارند گفتیم و درنهایت به بررسی انواع اجاق گاز از نظر طراحی و شکل ظاهری پرداختیم چون هر چه نباشد، اجاق گاز قلب آشپزخانه است و ظاهرش تا دلتان بخواهد، مهم است.
حالا نگاهی به ابعاد آَشپزخانه و لیست توقعاتتان از یک اجاق گاز بیندازید و بگویید کدامیک از انواع اجاق گاز صفحه ای یا مبله میتواند خوشمزهترین غذای دنیا را تحویلتان بدهد؟