طرز تهیه سالاد الویه ساده و خوشمزه به همراه چند دستور ساده و سریع
اسنوا
سالاد الویه یک غذای ساده نیست. یک سالاد همهفنحریف است که میتواند نقش نجات دهندهی ما از گرسنگی را هنگام اردو رفتن بازی کند؛ و البته همراه نان، رفیق شبهای پرمشغلهمان باشد.تفاوتی نمیکند عاشق کدام مدل سالاد الویه باشید؛ در این مقالهی اسنوا قرار است با شما همراه باشیم و از طرز تهیه سالاد الویه ساده تا طرز تهیه سالاد الویه با کالباس را برایتان بگوییم.
پس تا بلند شدن بخار از کلهی سیب زمینیها و آماده شدن الویه همراه اسنوا باشید.
با طرز تهیه سالاد الویه برای ده نفر یک جمع خیلی خوشحال داشتهباشید
خوشمزههایی که لازم دارید
سیب زمینی: ۵ عدد
تخم مرغ: ۴ عدد
نخود فرنگی بخارپز: نصف استکان
فوت کوزهگری: میتوانید از انواع کنسرو نخودفرنگی یا مخلوط نخودفرنگی و ذرت استفادهکنید.
هویج بخارپز: نصف استکان
خیارشور خرد شده: یک استکان
سس مایونز: سه قاشق غذاخوری
فوت کوزهگری: به جای سس مایونز میتوانید به سراغ ماست چکیده بروید.
آبلیمو و نمک و فلفل: به مقدار لازم.
سینه مرغ: یک نصفه
پیاز: یک عدد متوسط
طرز تهیه سالاد الویه برای ده نفر
- اول از همه سیب زمینیها و تخممرغهای شستهشده را برای آبپز شدن به دستان پرتوان قابلمه و آبجوش بسپارید.
- هویجها و نخودفرنگیها را هم با روش بخارپز تا آخرین ذرهی سلولی بپزید.
فوت کوزهگری: اگر از کنسرو نخودفرنگی استفاده میکنید؛ حواستان باشد که قبل از مصرف آن را آبکشی کنید.
- با رنده به حساب سیبزمینیها و تخممرغهای پخته شده برسید.
فوت کوزهگری: اگر فکر میکنید با رندهکردن صاحب یک الویهی یک دست نمیشوید. به سراغ گوشتکوب برقی بروید و با کمکش سیبزمینیها و تخممرغها را تا حد مولکولی ریز کنید.
- سینه مرغ را به همراه پیاز و آب بپزید.
فوت کوزهگری: اگر میخواهید مرغتان بوی بدی ندهد؛ پیاز را با کمی ادویه سرخ کرده و بعد اجازه بدهید مرغ با مقدار کمی آب پخته شود. مرغها را بعد از پخت، ریز ریز و به مخلوط سیبزمینی اضافه کنید.
فوتکوزهگری: اگر دوست دارید فقط طعم مرغ را حس کنید؛ میتوانید بعد از رشته رشته کردن آنها با چاقو هم آنها را ساطوری کنید.
- نوبتی هم باشد نوبت سس مایونز است. سس را به همراه آبلیمو و نمک و فلفل به مخلوط سیبزمینی اضافه کنید اگر فکر میکنید یک چیزی کم است درست حدس زدید. در این مرحله خیارشور، هویج و نخودفرنگیها هم به جمع سیبزمینی و تخممرغ اضافه میشوند. حالا آستینها را بالا بزنید و سعی کنید تمام اجزای این مخلوط خوشمزه را با هم رفیق کنید تا به یک سالاد یک دست برسید.
خب سالاد الویه شما آماده است و میتوانید با خیال راحت و به همراه نان نوش جان کنید.
یک تابلوی نقاشی خوشطعم با طرز تهیه سالاد الویه مجلسی با تزیین
خوشمزههایی که لازم دارید
سیب زمینی: ۵ عدد
تخم مرغ: ۴ عدد
نخود فرنگی بخارپز: نصف استکان
فوت کوزهگری: میتوانید از انواع کنسرو نخودفرنگی یا مخلوط نخود فرنگی و ذرت استفاده کنید.
هویج بخارپز: نصف استکان
خیارشور خرد شده: یک استکان
سس مایونز: سه قاشق غذاخوری
فوت کوزهگری: به جای سس مایونز میتوانید به سراغ ماست چکیده بروید.
آبلیمو و نمک و فلفل: به مقدار لازم.
سینه مرغ: یک نصفه
پیاز: یک عدد متوسط
گوجه فرنگی، هویج رنده شده یا ساده و زیتون برای تزیین
طرز تهیه سالاد الویه مجلسی با تزیین
از آنجایی که دیگر مثل قدیم از خانوادههای پرجمعیت خبری نیست. ما بچههای اسنوا حدس زدیم طرز تهیه سالاد اولیه برای ۱۰ نفر را حتما برای یک مهمانی خاص لازم دارید؛ برای همین هم گفتیم کمی فوت و فن بیشتر یا طرز تهیه سالاد الویه مجلسی با تزیین را هم به آموزشمان اضافه کنیم.
- همانطور که زیر لب سرود ملی میخواهم سالاد درست کنم، میخوانید. سیبزمینیها و تخممرغهای پخته شده را رنده کنید.
- خیارشور خردشده، هویج و نخود فرنگی بخارپزشده را هم در کنار سیبزمینیها و تخممرغهای مرحلهی قبل قرار بدهید.
- مرغ آبپز شده با پیاز را هم حسابی ریز و رشتهرشته کنید و به محفل دوستانهی قبلی(همان مخلوط سیبزمینی و خیارشور) اضافه کنید.
- از آنجایی که تصور الویه بدون سس هم مشکل است. سس را با آبلیمو و نمک و فلفل روی مخلوطتان بریزید. بعد هم با یک قاشق انقدر سالاد را زیر و رو کنید تا به یک مخلوط یک دست و خوشمزه برسید.
- سالاد الویه را در یک قالب کیک بریزید.( حواستان باشد رویش شمع نگذارید چون قضیه فراتر از این حرفهاست!)
فوت کوزهگری: قالب آلومنیومی از سایر قالبها بهتر هستند چون خارج کردن سالاد از آنها راحتتر است.
۶٫ زمان وداع سالاد با قالب راحتش رسیده، پس دست به کار شوید و با یک کاردک ترتیب خروج سالاد از قالب را بدهید. حواستان باشد که کنارههای سالاد را صاف و مرتب کنید.
۷٫ حالا وقتش است داوینچی درونتان را آزاد کنید و با یک یا دو عد گوجه، چند عدد زیتون و هویج رنده شده روی سطح سالاد یک نقاشی زیبا بکشید. البته حواستان باشد که نقاشیتان زیاد پر از جزییات نباشد چون به هرحال این سالاد خوشمزه باید خورده بشود.
سالادی برای دو نفر؛ طرز تهیه سالاد الویه با مرغ برای دونفر
خوشمزههایی که لازم دارید
سیب زمینی: ۲ عدد متوسط
تخم مرغ: ۱ عدد
خیارشور خرد شده: یک سوم استکان یا سه عدد
هویج و نخود فرنگی بخارپز: یک سوم استکان
سس مایونز: دو قاشق
آبلیمو و فلفل و نمک: به مقدار لازم.
سینه مرغ: نصف کف دست یا یک چهارم سینه مرغ
پیاز: یک عدد.
طرز تهیه سالاد الویه با مرغ برای دونفر
اگر صاحب یک خانوادهی کم جمعیت هستید و قرار است یک شام دونفره داشتهباشید و اتفاقا وقتتان هم کم است. زیاد وقتتان را نمیگیریم.
- سیبزمینی، تخممرغ، هویجهای نگینی خرد شده و نخود فرنگیها را در ظرفهای جداگانه میگذاریم تا آبپز شوند.(شاید الان با خودتان بگویید آخر یک غذای دو نفره ارزش این همه دردسر را دارد؟ ضمن عرض خسته نباشید باید بگوییم که بله ارزشش را دارد!)
- مرغ را هم به همراه پیازی که کمی سرخ شده به همان روش سنتی و قدیمی آبپز کنید.
- سیب زمینی و تخممرغها را یا رنده کنید یا اجازه بدهید گوشتکوب برقی به حسابشان برسد و انتقام روزهای سختتان را بگیرید.
- مرغ آبپزتان را هم حسابی ریز و رشته رشته کرده و بعد به همراه هویج، خیارشور و نخودفرنگی به مخلوط سیبزمینی درهم کوبیدهشده مرحلهی قبل اضافه کنید.
- حالا نوبت تیم خوشمزههای سالاد الویه است. سس مایونز، آبلیمو، نمک و فلفل(طبق معول به میزان لازم) را در تکتک سلولهای مخلوط سیبزمینی جا بدهید. و انقدر هم بزنید تا دیگر هیچ رنگ زردی به روی سیبزمینیها نماند.
سالاد الویه دو نفره شما حاضر است و آماده است که یک روز خوشمزه برایتان بسازد.
در ستایش سادهگی؛ طرز تهیه سالاد الویه ساده یا بدون مرغ
خوشمزههایی که لازم دارید:
سیب زمینی: ۲ عدد متوسط
تخم مرغ:۱ عدد
خیارشور خرد شده: یک سوم استکان یا سه عدد
هویج و نخود فرنگی بخارپز: یک سوم استکان
سس مایونز: دو قاشق
آبلیمو و فلفل و نمک: به مقدار لازم
بیشتر بخوانید: با ۲۸ سالاد خوشمزه و مقوی از چاقی و بیماری فرار کنید
طرز تهیه سالاد الویه ساده یا بدون مرغ
برای تهیه سالاد الویه بدون مرغ یا ساده کارتان چندان سخت نیست. کافی است اول از همه سیبزمینیها و تخممرغها را بشویید و بعد آنها را بپزید.
بعد هم نوبت رنده کردن سیبزمینی و تخممرغها و مخلوط کردنشان با خیارشور خرد شده، هویج و نخود فرنگی بخارپز، میرسد.
در نهایت هم سس مایونز را به همراه نمک و فلفل به مخلوط سیبزمینی اضافه کنید و از یک سالاد ساده و گیاهی لذت ببرید.
ترکیب جذاب فست فود و سالاد با طرز تهیه سالاد الویه با کالباس یا سوسیس
خوشمزههایی که لازم دارید
سیبزمینی: ۳ عدد متوسط
تخم مرغ: ۲ عدد
خیارشور خرده شده: نصف استکان
هویج و نخودفرنگی بخارپز: نصف استکان
سس مایونز یا ماست چکیده: سه قاشق غذا خوری
نمک، فلفل و آبلیمو: به مقدار لازم.
سوسیس: یک عدد
کالباس: دو ورق
طرز تهیه سالاد الویه با سوسیس یا کالباس
اگر از آن دسته افرادی هستید که همیشه میگویند هوا را از من بگیر ولی فستفود را نه، شاید دوست داشتهباشید به سالاد الویهتان کمی سوسیس یا کالباس هم اضافه کنید. برای آماده کردن سالاد الویه به همراه سوسیس یا کالباس کافی است مرحل زیر را با اسنوا طی کنید.
- هویج، نخودفرنگی، تخممرغ و سیبزمینیها را در ظرفهای جداگانه آبپز کنید چون همانطور که میدانید زمان پخت این دوستان متفاوت است. (پیشاپیش بابت کوه ظرفهای کثیف معذرت میخواهیم.)
- خیارشور، سوسیس و یا کالباسها را خرد کنید. (بهتر است به صداهای ذهنتان که تشویقتان میکنند کمی از سوسیس و خیارشور را همین حالا بخورید، بیتوجه باشید.)
فوت کوزهگری: نکتهی مهم در طرز تهیه سالاد الویه با سوسیس یا کالباس ریز خرد کردن سوسیس و کالباس است. خوب است که برای ریزتر کردن سوسیسها به سراغ رنده بروید.
۳٫ سیبزمینیها و تخممرغها حالا حسابی آبپز شدهاند. خب پوستشان را بکنید و آنها را به شکل یک پورهی یک دست دربیاورید. (رنده یا گوشتکوب برقی در این مرحله میتوانند دوستهای خوبی برایتان باشند.)
۴٫ خیارشور، هویج، نخودفرنگی، سوسیس یا کالباس را هم به پورهی مرحلهی قبل اضافه کنید.(لازم است بگوییم هنوز وقت خوردن نرسیدهاست؟)
۵٫ اینجاست که با خودتان میگویید سالادتان یک تفاوتی با سالادهای مادرتان دارد؛ حدستان درست است این سالاد سس ندارد. پس دست به کار شوید و سس مایونز را به همراه چند قاشق آبلیمو، فلفل و نمک روی مخلوط سیب زمینی بریزید. و برای اینکه یک مخلوط یک دست داشتهباشید کمی با قاشق آن را مخلوط کنید.
سالاد الویه با کالباس یا سوسیس حاضر است و با یک نان باگت منتظرتان است.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ۶ نوع دلمهی خوشمزه؛ از طرزتهیه دلمه برگ مو ملس تا دلمه کلم
چند فوت کوزهگری برای داشتن یک سالاد الویه ساده و خوشمزه
- برای اینکه سالاد اولیهتان آب نیندازد؛ بهتر است که با چاقو به حساب خیارشورها و هویجها برسید. و به وسوسهی استفاده از رنده غلبه کنید. (میدانیم سخت است).
- هیچ کس عاشق یک سالاد اولیه شور نمیشود؛ برای همین قبل از اضافه کردن خیارشور به سالاد الویه، بهتر است از میزان شوری خیارشور مطمئن بشوید و ببینید چقدر با نمک و بامزه است. اگر خیارشورتان زیادی خوشمزهبازی درآورد؛ خوب است که یکی دو بار با آب سرد بشوییدش تا دیگر هوس شور کردن الویهی شما به سرش نزند.
- فلفل سیاه، پودر آویشن و پودر سیر راز ویژهی شما در رسیدن به یک الویهی منحصر به فرد هستند؛ بنابراین از این ادویههای جادویی غافل نشوید.
- برای آماده کردن هویج الویه خوب است که قبل از بخارپز کردن آنها را نگینی خرد کرده و به همان شکل بخارپز کنید. برای طعم بهتر هم بد نیست به هویجها کمی شکر اضافه کنید.
- یک سس سالاد مقوی میخواهید؟ خب میتوانید به سس در حد یکی دو قاشق آب مرغ اضافه کنید تا هم سالادتان طعم بینظیری پیدا کند هم تبدیل به یک کپسول انرژی بشود.
سر و کله سالاد الویه از کجا پیدا شد؟
مردم دنیا نشستهبودند و داشتند نان و ماستشان را میخوردند و اصلا کاری هم به سیبزمینیها و طعم خوشمزهشان نداشتند.
آقای لوسین الیویه که بلژیکی بود و اصالتا اهل فرانسه و در یک رستوران در قلب مسکو آشپزی میکرد.( باور کنید ما هم در اسنوا سه بار این جمله را خواندیم.) تصمیم گرفت یکجور دیگر به سیبزمینیها نگاه کند.
برای همین هم پوستشان را کند(سیبزمینیها را میگوییم) و بعد آنها را با سس و خیارشور مخلوط کرد و بلند گفت:
میخواهم سالاد کنم؛ و از آنجایی که هیچ کس ازش نپرسید: سالاد چی؟ خودش جواب داد: بابا جان این سالاد الویه است.
از آن به بعد مردم روسیه سالاد الویه را آوردند سر میز شام سال نو و حسابی هوادارش شدند. بعد هم کم کم با ارائهی هزاران مدل طرز تهیه سالاد الویه با کالباس و مرغ و دستور طرز تهیه سالاد الویه ساده و مجلسی حسابی غذایشان را جهانی کردند. انقدر که دیگر تصور اردوهای مدرسه بدون سالاد الویه تقریبا غیر ممکن است.
حرف آخر اسنوا
تفاوتی نمیکند به سراغ کدام مدل طرز تهیه سالاد الویه ساده یا دونفره بروید. سالاد الویه از آن غذاهای دوست داشتنیای است که تمام اهل خانه میتوانند در آماده کردن آن نقش داشتهباشند و یک بعدازظهر ساده را تبدیل به یک بعدازظهر به یادماندنی و خوش طعم کنند.
راستی در شهر شما سالاد الویه چطور آماده میشود؟ دوست دارید نکتهی جدیدی به انواع دستورهای آشپزی اسنوا اضافه کنید؟