یک روز خوب میخواهید؟ شیرینی دانمارکی جدید را امتحان کنید
اسنوا
این شیرینی دانمارکی چه دارد که تا تقی به توقی میخورد همه یادش میکنند؟ دورهمیها، عصرانهها، مهمانیها و حتی جلسات خواستگاری هم بدون دانمارکی برگزار نمیشود. این شد که تصمیم گرفتیم در این مقاله از سایت اسنوا، طرز تهیه شیرینی دانمارکی بازاری را برایتان بگوییم تا بتوانید شیرینی دانمارکی قنادیها را توی خانه درست کنید و حسابی لذتش را ببرید.
یک سبد شیرینی خوشمزه با طرز تهیه شیرینی دانمارکی بازاری
خوشمزههایی که لازم دارید:
- آرد: دو لیوان
- شیر: یک استکان معادل ۵۰ سی سی
- تخم مرغ: دو عدد
- روغن: یک استکان معادل ۵۰ گرم
- شکر: نصف لیوان
- روغن صاف یا کره مارگارین: ۳۰۰ گرم
- مایه خمیر فوری: یک قاشق غذاخوری
- آب ولرم: نصف لیوان معادل ۲۰۰ سی سی
- آب لیمو: یک قاشق غذاخوری
- خوشمزههایی که برای آماده کردن کرم شیرینی دانمارکی لازم دارید:
- شیر: یک لیوان معادل ۵۰۰ سی سی
- آدر نشاسته ذرت: نصف استکان معادل ۵۰ گرم
- شکر: ۱۰۰ گرم
- وانیل: یک قاشق غذاخوری
بیشتر بخوانید: تمام آنچه باید در مورد اجاق گاز سری آدرینا اسنوا بدانید
طرز تهیه شیرینی دانمارکی جدید و بازاری
اگر به دنبال طرز تهیه شیرینی دانمارکی قنادیها میگردید جایی نروید چون در این بخش قرار است دقیقا مثل یک قناد کاردرست شرینی دانمارکی بپزید. برای شروع
- آب ولرم را با همراهی یک قاشق شکر و پودر خمیر مایه فوری در یک کاسه بریزید تا دور هم خوش باشند. در ظرف را هم بگذارید تا مواد بعد از یک عمر کار و زحمت به مدت پنج دقیقه استراحت کنند.
- تا مواد کاسهی قبلی استراحت میکنند. کره یا روغن صاف قنادی را در یک ظرف بگذارید و با سفلون بپیچیدش. بعد هم با دستتان کمی ورزش بدهید و سعی کنید کره یا روغن صاف را به شکل مربع یا مستطیل دربیاورید. (به کره فرم بدهید.). این وسط اگر کره به خاطر دمای محیط هوس آب شدن به سرش زد، سریع بگذاریدش داخل یخچال تا دوباره سفت بشود و بتوانید بهش شکل و فرم بدهید.
- حالا وقت درست کردن خمیر است. برای آماده کردن خمیر بر اساس طرز تهیه شیرینی دانمارکی قنادیها باید اول آبلیمو و یک عدد تخم مرغ را در یک ظرف بریزید و کمی هم بزنید.
- روغن مایع، شیر، نمک و شکر را هم به تخم مرغ و آبلیمو را به ترتیب اضافه کنید تا زیاد تنها نباشند. در نهایت هم مایع خمیر ترش را وارد جمع تخم مرغ و دوستان کنید تا دست جمعی پف کنند.
- نوبتی هم باشد نوبت آرد است. آرد را الک کنید و به تدریج به مواد کاسهی قبلی (همان تخم مرغ و رفقا) اضافه کنید. خمیر را به تدریج ورز بدهید تا کمکم لطیف بشود.
- خمیرتان بعد از این همه ماجرا نیاز به سی دقیقه استراحت دارد. رویش را با پلاستیک بپوشانید و بذارید با خیال راحت استراحت کند.
- تا خمیر استراحت میکند برویم سراغ آماده کردن خمیر وسط شیرینی دانمارکی. (بگذارید اول از طرف اسنوا یک خسته نباشید بهتان بگوییم.) برای آماده کردن خمیر وسط شیرینی دانمارکی شکر، آرد نشاسته ذرت و یک سوم از شیر سرد را در یک ظرف بریزید تا با هم خوش و بش کنند.
- بقیهی شیر را چه کار کنیم؟ باهاش شیرکاکائو درست کنیم؟ نه خیر! هنوز به آن مرحله نرسیدیم. بیقهی شیر را روی گاز کمی گرم کنید و بعد به تدریج به آن مخلوط قبلی شیر و نشاسته ذرت اضافه کنید و خیلی سریع هم بزنید.
- حالا این مواد خوشمزه که وصف قابلمهی داغ را از شیرگرم شنیدهاند، دوست دارند سری به قابلمه بزنند. خب بریزیدشان در قابلمه و باز هم بزنید. تا کی؟ تا وقتیکه روی مواد حباب بزند. اینجا دیگر باید زیر قابلمه را خاموش کنید و بروید استراحت؟ باز هم جواب منفی است. باید بیاید با هم برویم مرحلهی نهایی.
- موادی که در قابلمه هستند، حالا خسته شدند. در یک ظرف بریزیدشان و کمی وانیل رویش بریزید. دست آخر هم روی ظرف یک پلاستیک بکشید و بگذارید کمی استراحت کنند.
- آن خمیر اول ماجرا را که یادتان نرفته؟ خمیر را روی یک سینی بگذارید و با وردنه به جانش بیفتید و حسابی خمیر را باز کنید.
- کره فرم گرفته را وسط خمیربگذارید و بعد چهار طرف خمیرکه آزاد است را روی کره بگذارید. (انگار که خمیر کره را بغل کردهاست.) بعد دوباره با وردنه خمیر و کرهای که وسطش است باز کنید.
- خمیر را در یخچال بگذارید و بیست دقیقه بعد دوباره خمیر را خارج کنید و باز با وردنه بازش کنید. (میدانیم یک کم خسته کنندهاست. ولی به آن لحظهای که شیرینی را میخورید فکر کنید.)
- این باز و بسته کردن خمیر و در یخچال گذاشتنش را شش بار تکرار کنید.
- بار آخری که خمیر را باز میکنید. با یک چاقو به سراغش بروید و کلی مربع کوچک یک دست با خمیر درست کنید.
- مایع خمیری خوشمزهای که درست کردید را وسط آن مربعهای کوچولو بگذارید و به هرشکلی دوست دارید خمیر را ببندید و رویش را با کنجد یا سیاهدانه و زرده تخم مرغ حسابی تزیین کنید.
فوت کوزهگری: اگر از بوی تخممرغ فراری هستید میتوانید یکی دو قطره گلاب هم به تخممرغ اضافه کنید و روی شیرینی دانمارکی بزنید.
- سینی فر را چرب کنید چون نمیخواهیم حاصل این همه زحمت به سینی بچسبد. شیرینیهای خوشمزه را روی سینی بچینید و باز هم بگذارید یک ساعت خمیرها استراحت کنند. (کلا شیرینی دانمارکی شیرینی تنبلی است!)
- سینی فر را به همراه شیرینیها به سیارهی فرداغ بفرستید تا در دمای ۳۵۰ درجه سانتیگراد و به مدت سی دقیقه بپزند و حسابی پف کنند.
شیریی دانمارکیهای داغ و تازه آماده هستند و در کنار یک لیوان چای قرار است خستگی یک روز شلوغ را از تنتان به درکنند.
بیشتر بخوانید: دلیل اصلی خراب شدن کیک خانگی را چطور پیدا کنیم؟
فوت و فنهای یک شیرینی دانمارکی خوشمزه و خانگی؛ طرز تهیه شیرینی دانمارکی در خانه
خوشمزههایی که لازم دارید:
- آرد: سه تا سه و نیم لیوان
- تخم مرغ: دو عدد
- وانیل: نصف قاشق چایخوری
- شکر: یک چهار لیوان
- پودر خمیر مایه: نصف قاشق چایخوری
- شیر ولرم: نصف لیوان
- روغن مایع: نصف پیمانه
خوشمزههایی که برای تهیه خمیر وسط شیرینی دانمارکی لازم دارید
- شیر: نصف لیوان
- گلاب: نصف لیوان
- شکر: دو سوم لیوان
- وانیل: نصف قاشق چایخوری
- آرد: شش قاقش غذاخوری
طرز تهیه شیرینی دانمارکی در خانه
- اول از همه باید به حساب خمیر مایه برسید. برای اینکه یک خمیر مایه خوب داشته باشید باید پودر خمیر مایه را با یک چهارم لیوان شیر ولرم و دو قاشق شکر مخلوط کنید. بعد هم خمیر مایه را بگذارید یک گوشه تا در کمال آرامش استراحت کند و آماده بشود.
- یک ظرف دیگر بردارید و تخم مرغها، آرد الک شده (اگر آردها را سه بار الک کنید، نتیجه خیلی خوشمزه میشود.) شکر، روغن مایع و شیر را بریزد و حسابی با هم مخلوطشان کنید. تا هم بیشتر با هم صمیمی بشوند و هم یک خمیر خوشمزه برایتان آماده کنند.
- خمیر مایه بعد از استراحت حسابی آماده و سرحال شدهاست. خمیرمایهی خوشحال را هم کنار سایر مواد (همان تخم مرغ و آرد مرحلهی دو) بریزید تا دور هم خوش بگذرانند.
- حالا وقتش است که آستینها را بالا بزنید و خمیر را حسابی ورز بدهید. این وسط اگر خیمر به دستتان چسبید به تدریج کمی آرد اضافه کنید تا وقتی که دیگر این عادت چسبیدن به دست از سرش بیفتد. بعد هم خمیر را در یک جای ساکت و آرام بگذارید تا استراحت کند و حجمش دو برابر بشود.
- تا مواد خمیر در حال استراحت هستند خوب است که بروید و مواد وسط شیرینی دانمارکی را آماده کنید برای شروع گلاب، شیر و شکر را روی حرارت بگذارید تا هم خوب گرم بشوند هم شکرها درست و حسابی حل بشوند.
- ۶- وقتی خوب بوی گلاب از قابلمه بلند شد. ظرف را از روی حرارت بردارید و آرد را به تدریج اضافه کنید و حسابی هم بزنید تا آردها هوس گلوله شدن به سرشان نزند.
- خمیرتان از خواب ناز بیدار کنید و روی یک سینی درست و حسابی پهنش کنید. بعد هم با یک چاقو به سراغش بروید و به قسمتهای مساوی تقسیمش کنید.
- وسط آن مربعهای خوش آب و رنگ کمی از مایعی که درست کردید بریزید و بعد چهارطرف خمیر را ببندید.
- سر و روی شیرینیها را با زرده تخم مرغ و کنجد یا هر مغزی که دوست دارید، حسابی بپوشانید. بعد شیرینیها را به یک سفر هیجانانگیز درون فر بفرستید.
- بیست دقیقه برای آماده کردن چای عصرانه فرصت دارید. چون شیرینیها دارند در دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد درون فر میپزند. (یادتان نرود بعد از بیست دقیقه فر خاموش کنید.)
ظاهر طرز تهیه شیرینی دانمارکی در خانه سخت است. ولی به نظر بچههای اسنوا هیچ چیزی خوشمزهتر از یک شیرینی دانمارکی خانگی نیست.
بیشتر بخوانید: چگونه کیک بدون بکینگ پودر درست کنیم؟
بدون فر هم میتوانید به دنیای قنادها وارد شوید؛ طرز تهیه شیرینی دانمارکی بدون فر
خوشمزههایی که لازم دارید
- آرد: دو لیوان
- تخم مرغ: یک عدد
- روغن مایع: یک سوم لیوان
- شکر: یک سوم لیوان
- شیر ولرم: یک سوم لیوان
- خمیر مایه: یک قاشق غذاخوری
- بگینک پودر: نصف قاشق چایخوری
خوشمزههایی که برای خمیر و سط شیرینی دانمارکی لازم دارید:
- شیر ولرم: دو سوم لیوان
- شکر: نصف لیوان
- آرد: چهار قاشق غذاخوری
- وانیل: یک قاشق چایخوری
طرز تهیه شیرینی دانمارکی بدون فر
- بیایید همین اول ماجرا به سراغ بخش خوشمزهی شیرین دانمارکی و آن خمیر خوش طعم وسطش برویم. برای شروع آرد را با شیر ولرم مخلوط کنید تا با هم دوست بشوند حسابی هم مخلوطتان را هم بزنید تا آردها گلوله نشوند.
- حالا این مخلوط آرد و شیر کمی سردش است. پس بگذاریدش روی حرارت و شکر و وانیل را هم بهش اضافه کنید تا آرد و شیر زیاد احساس تنهایی نکنند. وقتی روی مواد شروع به حباب زدن کرد، خمیر خوشمزه را از روی حرارت بردارید.
- خمیر مایه را که میشناسید یک پور کوچک که کارهایی بزرگی از دستش برمیآید. حالا چطور آمادهاش کنیم؟ خمیر مایه را با یک قاشق شکر و یک سوم لیوان شیر ولرم در یک ظرف بریزید تا با هم صمیمی بشوند و این وسط خمیر مایه هم پف کند و حاضر بشود.
- خمیر مایه آماده را به همراه تخم مرغ، شیر، شکر و روغن مایع در یک ظرف بریزد و خوب هم بزنید. انقدر که سر تخممرغها گیج برود.
- آردها را که الک کردهاید به مخلوط خمیر مایه و دوستان به تدریج اضافه کنید و خوب خوب هم بزنید. این وسط وقتی مخلوطتان کمی سفت شد با دست شروع به ورز دادن خمیر کنید.
- دست آخر هم خمیر را بگذارید تا یک ساعت استراحت کند.
- بعد از استراحت خمیر را مثل یک سفره پهن کنید و از وسط این سفرهی خمیری چند مربع هماندازه دربیاورید.
- وسط این مربعها از مایع خمیر بریزید و بعد خمیر را مثل یک بقچهی خوشمزه از چهار طرف جمع کنید.
- کف یک تابه را چرب کنید و شیرینیهایی که رویشان را با زرده تخم مرغ و کنجد تزیین کردید، داخل تابه بگذارید. و اجازه بدهید شعلهی ملایم گاز به حساب شیرینیها برسد.
- وقتی زیر شیرینی طلایی شد آنها را برگردانید تا رویشان هم خیلی خوب برشته شود.
این هم از طرز تهیه شیرینی دانمارکی بدون فر که با کمکش توانستید یک شیرینی خوشمزه را بدون تکنولوژی و خیلی سنتی آماده کنید. اینجاست که باید بهتان بگوییم. خداقوت!
سر و کله شیرینی دانمارکی از کجا پیدا شد؟
شیرینی دانمارکی همانطور که از اسمش پیداست اولین بار در دانمارک دیده به جهان گشود. (همیشه دوست داشتیم از این فعل یکجایی استفاده کنیم.) اما خوب است بدانید که اول اتریشیها این شیرینی را به دانمارک بردند چطوری؟
حدود سال ۱۸۵۰ کارگرها و نانواهای دانمارک دست به اعتصاب زدند و گفتند ما دیگر کار نمیکنیم.
دولت که دید مردم گرسنه هستند رفت چند قناد اتریشی آورد تا نان بپزند. ولی نان این اتریشیها حسابی نمک داشت و مردم دانمارک عاشقش شدند. این نان نسخهی اولیه شیرینی دانمارکی بود.
کمکم خود دانمارکیها از اعتصاب بیرون آمدهاند و با اضافه کردن یکی دو مادهی اولیه، به طرز تهیه شیرینی دانمارکی جدید رسیدند.
حرف آخر اسنوا
تا این مقاله و صحبت از طرز تهیه شیرینی دانمارکی در خانه تمام بشود، دوستان دیگر اسنوا رفتند و با یک جعبه شیرینی دانمارکی خوشمزه برگشتند.
غافل از اینکه ما در حال نوشتن، داشتیم بر اساس دستور و طرز تهیه شیرینی دانمارکی قنادیها خودمان یک شیرینی خوشمزه درست میکردیم.
شما چطور؟ وسوسه شدید شیرینی دانمارکی برای خودتان آماده کنید؟