سبد خرید

.محصول در سبد خرید شما موجود می‌باشد

چطور یک قیمه نثار مجلسی حرفه‌ای بپزیم؟

اسنوا

قیمه نثار یکی از خوشمزه ترین و اصیل ترین غذاهای ایران زمین است که برای اولین بار در استان قزوین تهیه شد. این غذا، از اصیل ترین و قدیمی‌ترین غذاهای این استان به شمار می آید و طرفداران بی شماری در سرتاسر ایران دارد. قیمه نثار، ترکیبی شگفت انگیز است از رنگ های سرخ مخملی در کنار خلال بادام و پرتغال رنگارنگ که عطر و طعمشان هرکسی را به تحسین و تمجید آن وا می دارد. اگر شما هم دلتان می‌خواهد طرز تهیه قیمه نثار مجلسی و اصیل را بدانید، با اسنوا همراه باشید تا با نحوه‌ی تهیه آن آشنا شوید.

یک بشقاب قیمه نثار مجلسی لذیذ

طرز تهیه قیمه نثار مجلسی برای ۸ نفر

برای آن که در ضیافت و مجالس خود بخواهید برای ۸ نفر این خوراک فوق العاده را تهیه کنید، ابتدا باید مواد زیر را تهیه کنید.

مواد لازم

  • نیم کیلو گوشت راسته گوسفندی
  • ۱ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
  • ۲ عدد پیاز متوسط
  • ۶ لیوان برنج
  • خلال بادام۱ قاشق غذاخوری
  • خلال پسته۱ قاشق غذاخوری
  • ۱ قاشق غذاخوری پوست پرتقال یا نارنج
  • ۲ قاشق غذاخوری زرشک
  • ۱ الی ۲ قاشق غذاخوری گلاب
  • ۱ قاشق غذاخوری زعفران دم‌کرده
  • شکر۱ قاشق غذاخوری سر پر
  • نمک، فلفل، ادویه، هل، دارچین، زردچوبه به مقدار لازم

طرز تهیه مرحله به مرحله قیمه نثار به سبک اصیل آن

تهیه قیمه

  • اول از همه پیازها را بشویید و به‌صورت نگینی یا خلالی خرد کنید.
  • پیازهای خردشده را توی قابلمه بریزید و با روغن یا کره تفت دهید تا کاراملی رنگ و سبک شوند.
  • گوشت‌ها را روی تخته ریز کنید، توی قابلمه بریزید و بگذارید با پیازها کمی تفت بخورند.
  • رنگ گوشت‌‌ها که به سمت طلایی شدن رفت، زردچوبه را به آن اضافه کنید تا خوش‌رنگ‌تر شود.
  • وقتی بوی گوشت به کمک زردچوبه از بین رفت و بوی خوش زردچوبه را به خود گرفت، مواد را کنار بزنید و در گوشه‌ای از قابلمه رب را تفت بدهید تا کمی رنگ قرمزش تیره‌تر شود.
  • بعد از سرخ شدن رب، گوشت و پیازها را به همراه رب و سایر مواد حسابی مخلوط کنید.
  • حالا نمک و ادویه را روانه‌ی قابلمه کنید و به اندازه‌ی نصف قابلمه آب‌جوش بریزید. به طوری که آب کاملاً روی گوشت را بپوشاند.

فوت کوزه‌گری: اگر بتوانید ادویه قیمه نثار را تهیه و به غذا اضافه کنید، یک قدم دیگر به اصالت قیمه نثار قزوینی نزدیک‌تر خواهید شد!

  • با به جوش‌آمدن آب خورشت، درِ قابلمه را بگذارید، شعله اجاق گاز را کم کنید و اجازه بدهید تا قیمه نثار به خوبی جا بیفتد.

فوت کوزه‌گری: حرات بالا، باعث دیرپز شدن گوشت می‌شود. به‌علاوه در دستور طرز تهیه قیمه نثار به سبک محلی، روی آرام پختن و جا افتادن این خوراک تاکید ویژه‌ای شده است!

آماده‌سازی برنج

  • شش لیوان برنج را داخل یک کاسه‌ی‌ متناسب با حجم برنج قرار بدهید و روی آن را تا حدی که روی برنج ها به اندازه ی یک بند انگشت آب باشد، آب می‌ریزیم. مقداری نمک به کاسه اضافه می کنیم و حدود یک ساعت و نیم الی دو ساعت صبر می کنیم تا برنج خیس بخورد. پس از گذشت این زمان، برنج‌ها را آبکشی کنید.
  • درون یک قابلمه، آب به اندازه ی یک بند انگشت بالاتر از سطح برنج می ریزیم و نمک را اضافه می کنیم. آن را روی شعله بگذارید و بعد از به جوش آمدن آب، برنج را در آن بریزید. سپس مجددا برنج ها را داخل قابلمه می ریزیم و می گذاریم تا ده دقیقه در آب جوش آماده شود.
  • وقتی که یک دانه برنج را زیر دندان گذاشتید و متوجه شدید که رویش پخته اما مغزش کمی سفت است، زمان خوبی برای آبکش کردن برنج است.
  • برنج را توی آبکش خالی کنید و روی آن آب سرد بریزید تا دانه ها بهم نچسبند و منجر به شفته شدن برنج نشوند.
  • کف قابلمه روغن بریزید و به دلخواه خودتان چند تکه‌ نان یا چند ورق سیب‌زمینی بگذارید.
  • برنج را توی قابلمه بریزید. بعد از داغ شدن قابلمه، زیر آن یک شعله پخش‌کن بگذارید و اجازه بدهید با حرارت ملایم شعله دم بیاید.

تهیه افزودنی های لذیذ و خوشمزه ی قیمه نثار

خب تا اینجای کار نصف بیشتر راه را آمده‌اید و از طرز تهیه قیمه نثار مجلسی فقط بخش رنگارنگ و زیبایی که تزئینات قیمه نثار به حساب می آیند مانده است.

  • زرشک را در آب بخیسانید و بعد از ربع ساعت آبکش کنید.
  • یک تابه روی اجاق بگذارید و کمی کره در آن بریزید.
  • بعد از آب شدن کره، زرشک را به آن اضافه کنید و تفت بدهید.
  • زرشک‌ها که کمی نرم شدند، خلال بادام، پسته و پرتقال را به آن اضافه کنید.
  • همه‌ی مواد را کمی با هم تفت بدهید، زعفران و گلاب را به آن اضافه کنید و شعله‌ی گاز را خاموش کنید.

فوت کوزه‌گری: شما می‌توانید به جای اینکه گلاب را مستقیم به مخلوط اضافه کنید، از قبل ربع ساعت خلال‌ها و زرشک را در یک فنجان گلاب بخیسانید. به این شکل عطر و طعم گلاب به خورد خلال بادام و زرشک ها می رود! نکته‌ی دیگر این است که زرشک و خلال‌ها را می‌توانید جداجدا در کره تفت دهید تا قیمه نثارتان را جور دیگری تزیین کنید.

طرز تهیه کاملو جامع قیمه نثار مجلسی

تزئینات نهایی قیمه نثار مجلسی لذیذ

برای یک قیمه نثار بعد از اصالت، مهم‌ترین مساله داشتن یک ظاهر مجلسی است. پس در آخرین مرحله باید به بهترین شکل ممکن قیمه نثارتان را تزئین کنید. برای این کار هم دو راه پیش رویتان قرار دارد:

  • اگر خورشت قیمه نثار را موقع دم کردن برنج، لابه‌لای برنجتان ریخته‌اید، پس محتویات قابلمه را آرام آرام توی دیس بریزید و به سلیقه‌ی خودتان با مخلوط زرشک و خلال‌ و صدالبته برنج زعفرانی تزئین کنید.
  • اگر قیمه نثار و برنج را جداگانه پخته‌اید، پس به ترتیب یک لایه برنج توی دیس بریزید، سپس خورشت را اضافه کنید. برای آخرین لایه نیز، با خلال و زرشک کل دیس را تزئین کنید.

طرز تهیه خلال پوست پرتقال برای قیمه نثار

شما می‌توانید خلال پرتقال را به‌صورت آماده از بازار تهیه کنید اما اگر دوست دارید خودتان آن را آماده کنید و به‌دنبال بهترین طرز تهیه خلال پوست پرتقال برای قیمه می‌گردید یا تلخی طعم خلال‌های پرتقال در تجربه‌های قبلی‌تان هنوز زیر زبانتان مانده است، پیشنهاد تیم اسنوا این است که برای تهیه‌ی حرفه‌ای خلال پرتقال به روش زیر عمل کنید:

  • یک پرتقال یا نارنج بردارید و با پوست‌کن یا چاقوی تیز آن را پوست بگیرید.
  • لایه سفید داخلی پرتقال را کاملاً جدا کنید. چون دلیل اصلی تلخ شدن خلال پوست پرتقال، همین لایه‌ی سفید نازک است.
  • پوست پرتقال را با قیچی یا چاقو به‌صورت هم‌اندازه خلال کنید.
  • کمی آب درون قابلمه بریزید و آن را روی شعله‌ی اجاق بگذارید.
  • بعد از به جوش‌آمدن آب، پوست پرتقال‌ها را در آن بریزید و صبر کنید چند بار جوش بخورد.
  • بعد از یک دقیقه پوست پرتقال‌ها را توی آبکش بریزید و زیر آب سرد بگیرید (این مرحله را تا سه بار انجام دهید.)
  • کمی شکر و آب (به نسبت مساوی) در قابلمه بریزید، روی حرارت بگذارید و آن را هم بزنید تا شکر در آب حل به‌ خوبی حل شود.
  • با جوش آمدن آب و شکر، خلال‌های پوست پرتقال را در آن بریزید.
  • حرارت را کم کنید تا شهد کاملاً جذب خلال‌ها شود.
  • بعد از جذب کامل شهد در پوست پرتقال‌ها، ظرف را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید تا خلال‌ها خنک شود.

فوت کوزه‌گری: در این مرحله شهد و خلال‌ها را هم نزنید، چون هم زدن باعث می‌شود بعداً پوست پرتقال‌ها شکرک بزند. علاوه بر این، در مرحله‌ی خنک شدن خنک شدن پوست پرتقال‌ها می‌توانید به ازای هر یک عدد پرتقال یک دانه هل و کمی گلاب در ظرف بریزید تا خلال‌هایتان عطر فوق العاده ای بگیرد!

حرف آخر اسنوا

ما در این مقاله تمام آنچه را که لازم بود درباره طرز تهیه قیمه نثار مجلسی به سبک محلی بدانید، برایتان گفتیم. پس اگر می‌خواهید از تهیه خلال پوست پرتقال تا تزیین قیمه نثار را خودتان به‌تنهایی انجام دهید، دستورهای لازم در مورد طرز تهیه قیمه نثار به سبک محلی و نکات ریز و درستش را یادداشت کنید تا یک ناهار بی نظیر را تجربه کنید و یک روز عادی را به روزی خاص و به‌یاد ماندنی تبدیل کنید!