سبد خرید

.محصول در سبد خرید شما موجود می‌باشد

با آموزش راه اندازی فر اجاق گاز قنادی کوچک خودتان را داشته‌باشید

اسنوا

یک روز سرد بارانی را تصور کنید که خسته از محل کار به خانه بازمی‌گردید؛ حالا به این تصورتان عطر کیک خانگی گرم را هم اضافه کنید؛ حالا چه حسی دارید؟ خستگی‌تان در رفت؟واقعیتش این است که بعد از یک روز کاری، هیچ چیز به اندازه‌ی آشپزی نمی‌تواند ذهن آشفته را آرام کند. اما در عین حال ساعت‌ها پای اجاق ایستادن هم چندان جالب نیست. پس چه کار کنیم؟ اینطور وقت‌ها می‌شود خیلی سریع یک مایه‌ی کیک کوچک را آماده کنیم و بفرستیمش داخل فر تا آماده بشود. اگر شما هم عاشق این تصور شدید، خوب است که با اسنوا همراه شوید چون در این مقاله می‌خواهیم بعد از آشنا شدن با طرز کار اجاق گاز فردار و قطعات آن ، روشن کردن فر اجاق گاز را در کنار هم تجربه کنیم؛ و بعد در کنار هم از خوردن یک کیک خوشمزه لذت ببریم.

بیشتر بخوانید: دلیل اصلی خراب شدن کیک خانگی را چطور پیدا کنیم؟

همه‌ی چیزهایی که باید از طرز کار اجاق گاز فردار و قطعات آن بدانید

برای این‌که با رفیقمان صمیمی‌تر بشویم؛ چه کار می‌کنیم؟ معلوم است دیگر به سراغش می‌رویم و سعی می‌کنیم با خصوصیات اخلاقی‌اش بیشتر آشنا شویم. فر اجاق گاز هم دست کمی از رفیق صمیمی‌تان ندارد؛ خب پس بیایید ببینیم در دلش چه خبر است و هر کدام از قطعاتش دقیقا چه کار می‌کنند؟

اگر یک اجاق گاز را به روش مهندسی معکوس از هم باز کنید(که توصیه می‌کنیم این کار را نکنید) چشمتان به این قطعات می‌خورد:

 ترموکوپل Thermocouple که وظیفه‌ی قطع جریان گاز در صورت خاموش شدن شعله را به عهده دارد؛ نازل که نوعی الیاژ برنج است و مخلوط هوا و گاز را وارد لوله‌‌های رابط می‌کند؛ پیلوت یا شمعک که باید همیشه به رنگ آبی باشد؛ ترموستات، درجه‌ی تنظیم حرارت، جوجه‌گردان، ساعت یا تایمر، عایق، محفظه‌ی هوا وگاز،  و مشعل و البته صفحه‌ی تنظیمات دیجیتال که در بعضی از فرها وجود دارد.

حالا این قطعات ریز و درشت کنار هم چگونه باعث راه اندازی فر اجاق گاز می‌شوند؟ در فر اجاق گاز دو مشعل داریم که وظیفه‌‌شان گرم کردن محیط داخلی فر است. و وقتی از فر استفاده نمی‌کنیم طبیعتا این دو مشعل هم بی‌کار هستند. اما پیلوت یا شمعک بر خلاف رفقایش، همیشه روشن است.

حالا ما برای پختن همان کیک اول مطلب، فر را روشن می‌کنیم. جریان گاز از طریق لوله‌ها به پیلوت می‌رسد و آن را از یک شمعک کوچک تبدیل به یک شعله می‌کند. شعله‌ی پیلوت بخار درون لوله‌ی ترموستات را منبسط می‌کند. این انبساط بخارها هم باعث افزایش جریان گاز می‌شود و در نهایت گاز به مشعل‌ها می‌رسد و آن‌ها را روشن می‌کند. خب حالا قرار است تا پایان این شعله‌ها برای خودشان گرما تولید کنند؟ معلوم است که نه! چون در این صورت به جای کیک یک ته‌دیگ تحویل می‌‌گرفتیم.

در اثر افزایش دمای فر باز هم ترموستات اصلی فر دست به کار می‌شود و این بار با باز کردن یک شیر، جریان گاز را کم می‌کند؛ در نتیجه مشعل‌ها کم‌رمق‌تر از قبل حرارت تولید می‌کنند. این باز شدن شیرها و کم و زیاد شدن حرارت مشعل‌ها تا پایان پخت ادامه پیدا می‌کند و در نتیجه داخل فر همیشه یک دمای یکسان  وجود دارد. در بسیاری از فرها فن انتقال حرارت هم وجود دارد که باعث می‌شود هوای فر در تمام نقاط به صورت یکسان گرم بشود.

حالا فر از کجا می‌فهمد باید در چه دمایی کار کند؟ بعد از روشن کردن فر اجاق گاز با استفاده از ولوم تایمر و تنظیم دما یا صفحه‌ی دیجیتالی، ما به فر عزیز پیام می‌دهیم که با چه دمایی و در چه مدت باید یک غذای خاص را بپزد و آماده کند.

طرز کار اجاق گاز فردار و قطعات آن

آموزش راه ‌اندازی فر اجاق گاز در چند دقیقه

برای روشن کردن فر اجاق گاز لازم است که همان اول کار به طور همزمان ولوم ترموستات را بچرخانید و با دست دیگرتان به سراغ کلید فندک یا جرقه‌زن بروید و آن را فشار بدهید. اگر همه‌ی تنظیمات درست باشد خیلی زود مشعل‌ها روشن می‌شوند.

برای این‌که شعله‌ها همین اول ماجرا خاموش نشوند؛ بهتر است که چندثانیه ولوم ترموستات را همچنان باز نگه‌دارید. اگر به هر دلیلی فر روشن نشد، یک دقیقه صبر کنید و بعد دوباره به سراغ ولوم شیر ترموستات بروید و همین مراحل را تکرار کنید.

نکته‌ی بعدی که خوب است بدانید، از کار افتادن کلید فندک یا جرقه‌زن است. اگر به خاطر قطع برق یا هر ایراد فنی دیگری فندک کار نکرد می‌توانید با یک کبریت کوچک خودتان شعله‌ها را روشن کنید.

بعد از روشن شدن شعله‌ها باید منتظر بمانید تا فضای داخلی فر به اندازه‌ی کافی گرم بشود تا برای پخت غذا مناسب باشد. بعضی از فرها دارای دماسنج داخلی هستند و به وسیله‌ی چراغ چشمک زن یا یک صدای خاص به شما می‌گویند که دمای فر برای پخت غذا خوب است.

بعد از این مرحله کافی است که ظرف مورد نظر را وارد فر کنید و بعد از تنظیم برنامه‌ی پخت منتظر عطر غذای خانگی باشید.

بیشتر بخوانید: با اجاق گاز والنتیو Valentino اسنوا گرما و تکنولوژی را همزمان داشته‌باشید

تمام مواردی که  باید در رابطه با تنظیمات فر بدانید

دکمه‌ها و تنظیمات فر گاهی دست کمی از اتاق فرمان یک سفینه‌ی فضایی ندارد. برای همین هم خیلی از ما بعد از دیدن آن همه دکمه، ترجیح می‌دهیم به جای راه‌ اندازی فر اجاق گاز به همان رستوران‌ها و فست‌فودها پناه ببریم. در این بخش قرار است بگوییم این دکمه‌ها چندان هم ترسناک نیستند و کافی است زبانشان را یاد بگیرید تا بتوانید خیلی راحت آشپزی کنید.

  • زمان سنج یا timer: صدای این زمان‌سنج بر خلاف آن ساعت کوکی‌های دوران مدرسه، چندان آزاردهنده نیست و به ما می‌گوید که غذا حاضر است. برای شروع کار دکمه‌ی تایمر را فشار دهید و با استفاده از کلیدهای بالا و پایین، زمان پخت را تنظیم کنید.
  • پخت یا bake: مثل روز روشن است که این دکمه چه کار می‌کند. با فشار دادن این دکمه فرمان شروع حمله‌ی شعله‌ها به مواد خام داخل فر صادر می‌شود. وقتی این دکمه را فشار می‌دهید یادتان نرود که دما را هم تنظیم کنید.
  • کباب کردن یا grilling: در بعضی از اجاق‌های فردار به جای grilling از broil استفاده‌شده‌است. در اصل قضیه تفاوتی نمی‌کند و هر دو کلید وظیفه‌ی روشن کردن المنت یا شعله‌ی بالایی را به عهده دارند. با روشن شدن این المنت می‌توانید سطح غذا یا کیک را طلایی کنید.
  • گرم نگه‌دار یا warm: یک مهمانی بزرگ دارید و نمی‌توانید همه‌ی غذاها را چند ساعت قبل از آماده مهمان‌ها آماده کنید؟ خب در این صورت کافی است که از صبح غذا را آماده کنید و بعد یک ساعت مانده به صرف غذا آن را در فر گرم قرار بدهید تا دوباره تازه و خوشمزه بشود.
  • تمیز کردن یا clean: تصور تمیز کردن فر هم ترسناک است. خیلی از فرها برای جلوگیری از این تصورات ترسناک، یک سیستم تمیزکاری خودکار دارند که با کمک آن می‌توانید از شر ذرات غذایی ک به کف فر چسبیده‌اند و البته چربی‌های همیشه مزاحم، خلاص بشوید.

بیشتر بخوانید: آموزش تزیین کیک ساده خانگی با خامه، شکلات و میوه

حرف آخر اسنوا

حالا که حسابی با گاز فردار رفیق شدیم و فهمیدیم راه اندازی فر اجاق گاز عجیب‎ترین کار دنیا نیست. شاید بد نباشد که یک اجاق گاز فردار استاندارد را هم مهمان خانه‌مان کنیم.

همه‌ی ما هنگام آشپزی به سرآشپزهای معروف دنیا غبطه می‌خوریم؛ البته نه به خاطر مهارتشان درآشپزی بلکه به خاطر آن همه کمک و امکاناتی که در اختیار دارند.

خبر خوب این‌که اجاق گازهای فردار اسنوا با دو سیخ جوجه‌گردان، قفل کودک، سامانه‌ی طبقاتی، ترموکوبل صفر ثانیه و کلی امکانات ریز و درشت دیگر می‌تواند یک تنه نقش آن همه دستیار و نیروی کمکی را برای شما بازی کند.

باور نمی‌کنید؟ روشن کردن فر اجاق گاز اسنوا را یک‌بار امتحان کنید تا برای همیشه مشتری‌اش شوید.