سبد خرید

.محصول در سبد خرید شما موجود می‌باشد

کدام موادغذایی را نباید در یخچال نگهداری کرد؟

اسنوا

کدام موادغذایی را نباید در یخچال نگهداری کرد؟

یخچال یکی از ضروری‌ترین ابزار زندگی روزمره است. وسیله‌ی پرکابردی که باعث سالم ماندن و طراوت موادغذایی می‌شود. معمولاً تصور می‌کنیم همه مواد غذایی را می‌توانیم در یخچال نگه‌داری کنیم، اما این تصور درست نیست. متخصصان تغذیه می‌گویند برخی از مواد غذایی در یخچال طعم و مواد مغذی‌شان را از دست می‌دهند و زودتر خراب می‌شوند. این مقاله از سایت اسنوا برایتان می‌گوید چه خوراکی‌هایی را نباید در یخچال نگهداری کرد؟

چرا بعضی از مواد غذایی را نباید در یخچال نگهداری کرد؟

نگهداری درست مواد غذایی، تاثیر زیادی روی سلامتی و دریافت ویتامین‌های موردنیاز بدن دارد. برخلاف تصور عموم، فضای یخچال برای نگهداری تمام خوراکی‌ها مناسب نیست. بعضی از ترکیبات و ویتامین‌های موجود در مواد غذایی، در فضای مرطوب و دمای پایین، از بین می‌روند. همچنین بعضی از مواد غذایی مانند پیاز یا سیب، در فضای بیرون ماندگاری بیشتری دارند، ولی در یخچال زود پلاسیده می‌شوند و خاصیتشان را از دست می‌دهند.

۱۸ ماده غذایی که نباید در یخچال نگهداری شوند

  • گوجه فرنگی را در هوای آزاد بگذارید

برخلاف تصور، گوجه‌فرنگی نباید در یخچال نگهداری شود، چون هم طعمش را از دست می‌دهد و هم زبر و لکه‌دار می‌شود. گوجه ‌فرنگی را باید در فضای آزاد، ترجیجاً کنار پنجره نگهداری کنید. همچنین بهتر است هربار به‌اندازه‌ی مصرف چند روز خریداری کنید، تا وقت مصرف، تازه و خوش‌طعم باشد.

  • نان بیات نخورید

نان در فضای سرد یخچال، بیات و خشک می‌شود و طعم اولیه را ندارد؛ بهتر است نان تازه را در جانانی نگه‌ دارید و در زمان کوتاهی مصرف کنید. اگر فرصت خرید ندارید، می‌توانید نان‌ها را در فریزر بگذارید و وقت مصرف گرم کنید.

ماده غذایی که نباید در یخچال نگهداری شوند
  • پیازها در دمای پایین خواصشان را از دست می‌دهند

پیازها در سرما، تغییر رنگ می‌دهند و سریع فاسد می‌شوند. بنابراین قبل از بریدن باید در دمای اتاق و دور از نور خورشید نگهداری شوند. پیازها را بعد از پوست کندن، باید در کیسه‌های پلاستیکی، درون یخچال نگهداری کنید. توصیه می‌شود پیازهای پوست‌کنده را هرچه سریع‌تر مصرف کنید.

کدام موادغذایی را نباید در یخچال نگهداری کرد
  • سیب زمینی در دمای اتاق تازه می‌ماند

سیب زمینی هم از آن دسته موادغذایی است که نباید در یخچال نگهداری کرد . سیب زمینی را باید در دمای اتاق و دور از نور خورشید نگهداری کنید. شاید بپرسید چرا نباید سیب زمینی را در یخچال گذاشت ؟ چون نشاسته در دمای پایین از بین می‌رود و به‌همین دلیل سیب‌زمینی در سرمای یخچال، شل و پلاسیده می‌شود و طعم قبلی را ندارد.  بهترین راه نگهداری سیب‌زمینی، مکانی سرد و تاریک است. همچنین می‌توانید از پاکت‌های کاغذی استفاده کنید.

  • سیب را دور از رطوبت نگهداری کنید

سیب بیرون یخچال مدت بیشتری تازه می‌ماند، چون سرما و رطوبت باعث می‌شود زودتر برسد و بافتش را از دست بدهد. سیب در دمای اتاق حدود دو هفته سالم می‌ماند. بهتر است این میوه را هر بار مقدار کمتری بخرید تا تازگی و طعمش را از دست ندهد.

  • سیر در دمای پایین طعمش را از دست می‌دهد

سیر در محیط یخچال، زودتر می‌رسد و طعم و رایحه‌اش را از دست می‌دهد. در ضمن، سیر نباید در فضای بسته قرار بگیرد، چون باعث می‌شود تمام مواد غذایی طعم و بوی سیر بگیرند. برای نگهداری سیر می‌توانید از پاکت‌های کاغذی استفاده کنید تا هوا درونش عبور کند و سالم بماند. سیرهای پوست‌کنده، باید در عرض ۱۰ روز مصرف شوند وگرنه فاسد می‌شوند.

  • هندوانه را بیرون از یخچال بگذارید

بهتر است هندوانه را پیش از بریدن، در دمای اتاق نگهداری کنید. طبق تحقیقات، نگهداری هندوانه بیرون از یخچال باعث می‌شود آنتی‌اکسیدان‌هایش حفظ شوند.

اما بعد از قاچ کردن هندوانه، بهتر است آن را با لفافی بپوشانید و در یخچال بگذارید تا تازه بماند و طعم سایر خوراکی‌ها را جذب نکند.

هندوانه را بیرون از یخچال بگذارید
  • عسل در سرما سفت و غیرقابل استفاده می‌شود

عسل یکی از خوراکی‌هایی است که نباید در یخچال نگهداری شود، چون در سرما سفت می‌شود و بافت و طعمش تغییر می‌کند. عسل در دمای اتاق، برای مدتی طولانی روان و یکدست می‌ماند.

  • قهوه در دمای پایین فاسد می‌شود

قهوه در رطوبت و سرما طعم و عطرش را از دست می‌دهد و حتی ممکن است فاسد شود. برای حفظ کیفیت قهوه، آن را در ظرفی کیپ و بدون نفوذ بریزید و در دمای اتاق نگهداری کنید.

  • کدو حلوایی را در جای خشک بگذارید

کدو حلوایی در یخچال رطوبت را جذب می‌کند و به‌سرعت فاسد می‌شود. کدو حلوایی باید در جای سرد و خشک نگهداری شود و در معرض رطوبت قرار نگیرد.

  • شکلات صبحانه باید در دمای اتاق نگهداری شود

شکلات صبحانه در دمای پایین سفت می‌شود و طعمش تغییر می‌کند، بنابراین بهتر است در دمای معمولی نگهداری شود.

  • روغن زیتون در دمای پایین تلخ می‌شود

روغن زیتون باید در فضای تاریک نگهداری شود، به‌همین دلیل بطری‌هایش معمولاً تیره هستند. یخچال هم اکثر اوقات تاریک است ولی آیا می توان روغن زیتون را در یخچال نگهداری کرد ؟ جواب منفی‌ست؛  روغن زیتون در دمای پایین سفت می‌شود و به حالت جامد درمی‌آید و طعمش تغییر می‌کند. بهتر است این روغن را در کابینت یا زیرزمین نگهداری کنید.

  • سبزیجات معطر در رطوبت پلاسیده می‌شوند

برخلاف تصور عموم، سبزیجات معطر مانند ریحان، جعفری و… در جای خشک و دور از رطوبت، ماندگاری و تازگی بیشتری دارند.

سبزیجات معطر در یخچال پلاسیده می‌شوند
  • سس‌های تند نگهدارنده‌ی طبیعی دارند

سس‌هایی که از گوجه‌فرنگی تشکیل می‌شوند، معمولاً حاوی سرکه هستند. سرکه نوعی نگهدارنده طبیعی است و مواد حاوی سرکه نیازی به یخچال ندارند. در ضمن، دمای پایین روی طعم سس تاثیر می‌گذارد.

  • کنسرو تن ماهی در دمای پایین خراب می‌شود

کنسرو تن ماهی باید در دمای اتاق نگهداری شود چون در سرما زنگ می‌زند و فاسد می‌شود. تنها در صورتی که در قوطی باز شده است، محتویاتش را در ظرف دیگری بریزید و در یخچال بگذارید. 

  • کنسرو خیارشور نیازی به یخچال ندارد

کنسرو خیارشور دارای سرکه و نمک است، به‌همین دلیل در فضای بیرون هم سالم می‌ماند. البته اگر تمایل دارید خیارشور سرد بخورید، می‌توانید آن را در یخچال نگهداری کنید.

  • موز در دمای اتاق بیشتر می‌ماند

معمولاً تصور می‌شود موز در دمای پایین تازه‌تر می‌ماند ولی سرما باعث می‌شود موز زودتر فاسد شود.

موز را نباید در یخچال نگهداری کرد
  • ادویه‌ها در یخچال تلخ می‌شوند

رطوبت و سرما باعث تلخ شدن ادویه‌ها می‌شود. ادویه‌ها و طعم‌دهنده‌ها را حتماً در دمای اتاق نگهداری کنید.

برای نگهداری مواد غذایی این نکته‌ها را رعایت کنید

  • غذاهایی که با تخم‌مرغ تهیه می‌شوند بهتر است در اولین فرصت مصرف شوند. تخم‌مرغ سرشار از موادمغذی است و مستعد جذب میکروارگانیسم‌ها است و به‌سرعت فاسد می‌شود. به‌طور مثال مدت نگهداری املت در یخچال نهایتاً یک تا دو روز است. البته توصیه می‌شود تا حد امکان این غذا را گرم نکنید.
  • به‌طور کلی، نشاسته نباید در فضای سرد قرار بگیرد. مثلاً مدت زمان نگهداری حلیم در یخچال به دلیل حجم بالای نشاسته، بسیار کم است. متخصصان توصیه می‌کند حلیم را حدالامکان بار اول مصرف کنید چون در صورت گرم کردن، نشاسته موجود در آن تبدیل به فولوکوله می‌شود و هضمش برای دستگاه گوارش مشکل می‌شود.
  • میوه‌های هسته‌دار، در یخچال خواصشان را از دست می‌دهند.
  • مرغ مستعد جذب باکتری است به همین دلیل نگهداری آن اهمیت زیادی دارد. مرغ خام، در یخچال تنها تا دو روز سالم می‌ماند ولی در فریزر تا یک سال هم می‌ماند. مرغ پخته بهتر است بیشتر از چند روز نگهداری نشود،چون می‌تواند باعث مسمومیت شود. مدت نگهداری آب مرغ در یخچال نیز نهایتاً چهار روز است.
  • هرگز غذاهای داغ را در یخچال نگذارید چون دما را بالا می‌برد و به یخچال آسیب می‌زند.
  • محیط یخچال مستعد رشد باکتری‌ها است، بنابراین مواد غذایی را قبل از گذاشتن در یخچال، بشویید.
  • درِ یخچال، دمای متفاوتی دارد و تنها برای تخم‌مرغ‌ها، سس‌ها و نوشیدنی‌ها مناسب است.
  • در یخچال را برای مدت طولانی باز نگذارید چون تعادل دما برهم می‌خورد و مواد غذایی خراب می‌شوند.
  • اگرچه نباید غذاها را گرم در یخچال بگذارید، اما غذاها نباید مدت طولانی بیرون از یخچال بمانند؛ بعضی از موادغذایی مستعد کپک هستند و در دمای اتاق ترکیبات سمی تشکیل می‌دهند.
  • یخچال محل نگهداری طولانی‌مدت موادغذایی نیست، بنابراین بهتر است مواد حساس را کمتر خریداری کنید و زودتر مصرف کنید تا آسیبی به سلامتی‌تان نزند.

حرف آخر اسنوا

مراقبت درست از موادغذایی، باعث جذب ویتامین‌های موردنیاز بدن و حفظ خاصیت‌ خوراکی‌ها می‌شود. همچنین استفاده صحیح از یخچال، باعث صرفه‌جویی در هزینه‌ها و افزایش طول عمرش می‌شود. بسیاری از موادغذایی، نیازی به یخچال ندارند و در دمای پایین خواصشان را از دست می‌دهند. دقت در نگهداری خوراکی‌ها، باعث تضمین سلامتی بدن می‌شود.