طرز تهیه آجیل بو داده برای شب یلدا
اسنوا
با رسیدن به آخرین روزهای پاییز، زمان آن رسیده که برای یک شب یلدای خاطره انگیز در کنار خانواده و عزیزانمان آماده شویم. هر سال در آخرین شب پاییز یعنی ۳۰ آذر ماه و در شب یلدا، رسمی مهم و دوست داشتنی وجود دارد و آن هم این است که تمام اعضای خانواده دور هم جمع میشوند و این شب را در کنار یکدیگر جشن میگیرند. سنت زیبای حافظخوانی در یک جمع دوست داشتنی و صرف اوقات خوش خانوادگی در کنار سرو غذاهای خوشمزهی شب یلدا، باعث میشود این شب به یکی از جذابترین شبهای سال تبدیل شود.
ما در این مقاله میخواهیم به طرز تهیه آجیل بو داده بپردازیم تا از این به بعد در رویدادهایی مثل شب یلدا و سال نو، خودتان در منزل به راحتی آجیل میهمانی را تهیه کنید و لذت ببرید. در ادامهی این محتوا، به آماده سازی آجیل بو داده میپردازیم پس تا انتهای این مطلب همراه اسنوا باشید.
چرا آجیل تا این اندازه پر طرفدار است؟
آجیل شامل انواع و اقسام بادام و تخمه و دانههای لذیذ و خوشمزهای است که فوقالعاده برای سلامتی خاصیت دارند. انواع و اقسام ویتامینها و آنزیمهای مهم و مورد نیاز بدن از طریق آجیل تامین میشود. پروتئین و چربیهای سالمی که آجیل دارد، به سلامت تمام ارگانهای بدن کمک میکند. علاوه بر این، آجیل به قدری خوشمزه و لذیذ است که همیشه جز پر طرفدارترین خوراکیها و تنقلات دنیا به شمار میآیند. تنوع خوراکی و مواد غذایی در آجیل بسیار بالاست. پسته، بادام درختی، بادام زمینی، بادام هندی، گردو، فندق، تخمه آفتاب گردان، تخمه کدو و کنجد و سویا و سایر دانهها تنها بخش کوچکی از محتویات آجیل را تشکیل میدهند و هزاران نوع دانه و بادام دیگر وجود دارند.
علاوه بر این موارد، تمام این آجیل ها را میتوان به صورت بو داده و یا ساده و به اصطلاحی دیگر خام، استفاده کرد. به همین دلیل میزان تنوع و عطر و طعم این غذاها بسیار بیشتر میشود. آجیل به صورت خام طعم خالص و دلپذیری را ارائه میدهد. این در حالی است که بو دادن آجیل با انواع و اقسام ادویههای معطر و لذیذ، دنیای جدید و هیجان انگیزی از طعم و عطر به وجود میآورد. با وجود دنیایی از خاصیت و کاربرد برای آجیل، دیگر سوالی در رابطه با اینکه چرا آجیل تا این حد پر طرفدار است باقی نمیماند. در ادامه، به نحوهی بو دادن آجیل های پر طرفدار میپردازیم.
نحوهی بودادن پسته برای آجیل شب یلدا
پسته، با رنگ سرخ و سبز لطیف خود، نه تنها از نظر طعم و ظاهر جذاب است، بلکه یک منبع تغذیه فوقالعاده پر خاصیت نیز میباشد. پسته سرشار از اسیدهای آمینه و مواد معدنی، پتاسیم، آهن، کلسیم، روی، مس و سدیم است. وجود ویتامینهای ضروری مانند ویتامین C، B6، A، K، تیامین، فولات، کولین، اسید و بتایین باعث میشود که پسته یک ماده غذایی همه چیز تمام باشد.
برای بودادن پسته کافی است، فر اجاق گاز خود را از قبل با دمای ۳۵۰ درجه فارنهایت (۱۷۵ درجه سانتیگراد) گرم کنید. مواد لازم برای این کار، آبلیمو، نمک و زعفران میباشد. در مرحلهی اول، پستههای خام را از شب قبل خیس کنید. حالا در یک لیوان آب، به اندازه ۱ یا ۲ قاشق غذاخوری نمک بریزید و آن را در آب حل کنید. روز بعد، پسته ها را آبکش کنید و درون ماهیتابه با دیوارههای بلند و یا قابلمه بریزید. ترجیحا از ظرفی با روکش تفلون دار استفاده نمایید. محلول آب و نمک را به پستههای داخل ماهیتابه اضافه کنید.
حرارت زیر ظرف را روی کمترین درجه حرارت ممکن تنظیم کنید و پسته ها را به طور مرتب تفت دهید تا آب نمک، خشک شود. برای خوش طعم و خوش رنگ شدن پسته ها، آبلیمو و سرکه را به زعفران اضافه کنید و روی پسته ها بریزید. کمی آن را به هم بزنید و سپس اجاق گاز را خاموش کنید. در آخر، پسته ها را در سینی بریزید و اجازه دهید خشک شوند.
آموزش بودادن تخمه آفتاب گردان برای آجیل شب یلدا
تخمه آفتاب گردان همیشه جز پرطرفدارترین و خوشمزه ترین تنقلات به حساب میآید که وقتی بوداده میشود به یک خوراکی فوقالعاده و لذیذ تبدیل میشود. این دانهی خوشمزه حاوی چربیهای سالم و پروتئین و فیبر بالایی میباشد. علاوه بر این، ویتامینهای E، ویتامین B1 و B6 و B3 در آن موجود میباشد. همچنین، مواد مغذی همچون مس، منگنز، سلنیوم، منیزیم و فولات در تخمه آفتابگردان موجود می باشد. برای بودادن این دانهی فوق العاده و پر خاصیت، ابتدا تخمه ها را در یک آبکش میریزیم و زیر آب سرد شستشو میدهیم. تخمه ها را بعد از شستن به اندازه کافی نمک سود میکنیم و اجازه میدهیم تا خشک شوند.
حال میتوانیم آنها در یک ماهیتابه یا یک قابلمه تفت دهیم. تخمه ها را در یک ماهیتابه بریزید و روی شعلهی کم اجازه دهید تا حرارت ببیند. در این حین مرتب تخمه ها را هم بزنید و آبلیمو را به آن اضافه کنید. بعد از مدتی که تخمه ها شروع به تغییر رنگ کردند، آمادهی مصرف کردن هستند. یکی از تخمه ها را امتحان کنید تا مطمئن شوید که مغز آن کاملا پخته شدهباشد.
نحوهی بودادن بادام درختی برای آجیل شب یلدا
بادام درختی یکی از پر خاصیتترین آجیل هایی است که میتوان پیدا کرد. بافت ترد، طعم ملایم شیرین و خواص بالا باعثشده تا یکی از گزینههای محبوب در هر آجیلی بادام درختی باشد. بادام درختی منبع غنی از ویتامین E، کلسیم، فسفر، آهن، منیزیم، پروتئین، فیبر، منگنز، ریبوفلاوین، فسفر و چربی های سالم مورد نیاز بدن است. همچنین در مقایسه با سایر بادامها، بادام درختی سرشار از ترکیبات مفید و مواد مغذی شامل روی، سلنیوم، مس و نیاسین می باشد. حال در ادامه به نحوهی بودادن بادام درختی میپردازیم.
برای بودادن بادام درختی مخصوص، ابتدا بادام خام را درون یک تابه مناسب و جادار بریزید. حالا آب و نمک را داخل یک ظرف بریزید و نمک را در آن به خوبی حل کنید. حالا در این مرحله مقداری آب را به مخلوط آب و نمک و بادام اضافه کنید و شروع کنید به آرامی و با شعلهی متوسط تفت دهید. سپس تابه را روی حرارت قرار دهید و آب لیمو ترش را به مواد اضافه کنید. توجه داشته باشید بر خلاف آجیل های قبلی این بار باید درجه حرارت روی متوسط باشد تا آب شروع به جوشیدن کند. حالا مواد را به خوبی هم بزنید تا آب درون تابه به طور کامل تبخیر شود. همزدن بادام را باید تا زمانی ادامه دهید تا روی بادام نمک خشکشده باقی بماند. در آخر بادام درختی ها را روی یک دستمال تمیز پهن کنید تا سرد شوند.
آموزش بودادن بادام هندی برای آجیل شب یلدا
شاید با اختلاف محبوبترین آجیل در ظرف آجیل شب یلدا بادام هندی باشد. این بادام فوقالعاده خوشمزه بوده و خواص بینظیری دارد. بادام هندی حاوی ویتامینهای A ،C ،E و گروه B، فولات، کلسیم، آهن، پتاسیم، روی، مس و فسفر است. مصرف بادام هندی میتواند به حفظ سلامت قلب، پوست و مو کمک کند و با تقویت سیستم ایمنی و افزایش سطح انرژی بدن سلامتی بدن را تضمین کند. برای بودادن این آجیل جادویی مراحل زیر را دنبال کنید.
بادام هندی را به مدت ۵ دقیقه در آب نمک قرار دهید. حال مخلوط آب نمک و بادام هندی را داخل یک ماهیتابه که کمی روغن در آن قرار دارد بریزید. مخلوط را با شعلهی کم حرارت دهید و مرتب آن را هم بزنید. در این حال دو قاشق زعفران دم کشیدهشده را به مخلوط اضافه کنید و به همزدن ادامه دهید. این کار را تا جایی پیش ببرید تا آب ماهیتابه خشک شود و بادام هندی کاملا طلایی شود.
نحوهی بودادن فندق برای آجیل شب یلدا
فندق شاید مفید ترین و پر خاصیت ترین آجیلی است که در ظرف آجیل شب یلدا میتوان پیدا کرد. این خوراکی فوقالعاده، سرشار از فیبرهای غذایی است. فندق شامل ترکیبات پلی فنل و اسیدهای چرب غیراشباع بوده و سرشار از آنتی اکسیدان میباشد. ویتامین E و C و انواع ویتامینهای گروه B و مواد معدنی فوقالعاده مهمی چون منیزیم، کلسیم، آهن و پتاسیم و سلنیوم، آهن، روی و کلسیم فولات، منگنز نیز به وفور در فندق پیدا میشود. برای بودادن فندق برای آجیل شب یلدا، مراحل زیر را دنبال کنید.
ابتدا کمی روغن به ماهیتابهی خود اضافه کنید سپس نمک را اضافه کنید و بعد از کمی که روغن گرم شد، فندق ها بدون آنکه پوستهی چوبی آنها را جدا کنید، در ماهیتابه بریزید. حالا با حرارت کم فندق و نمک را تفت دهید. در صورت تمایل، میتوانید آبلیمو و زعفران دم کشیدهشده را به ماهیتابه اضافه کنید تا طعم و عطر بهتری داشته باشد. تفتدادن را تا زمانی ادامه دهید تا فندق ها تغییر رنگ پیدا کنند. اگر رنگ پوسته به قهوهای تیره تبدیل شد و حالت خشکی پیدا کرد، یعنی فندق ها کاملا حاضر هستند. به علاوه باید این نکته را نیز به شما بگوییم که پوستهی فندق در اثر حرارت ممکن است که ترک بخورد و باز شود. جای نگرانی نیست؛ این موضوع به این معنا است که فندق های شما به خوبی بوداده شدهاند و آمادهی سرو میباشند.
حرف آخر اسنوا
شب یلدا طولانی ترین شب سال، فرصت مناسبی است تا افراد در کنار خانوادهی خود زمان خوشی را سپری نمایند. آجیل شب یلدا که به عنوان یکی از خوراکیهای اصلی این شب مصرف میشود اگر به صورت خانگی بوداده و مصرف شود، میتواند خاطرهی یک شب به یادماندی را در قالب عطر و طعمی فوقالعاده در ذهنها حک کند. پیشنهاد اسنوا به شما این است که امسال یلدایی متفاوت را در کنار خانوادهی خود سپری کنید و با خلاقیت خود طعم و عطری متفاوت و بینظیری به این شب بدهید. آجیل بوداده ایدهی جذاب، ساده و خوشمزهای است که با استفاده از آن شما میتوانید این شب را به یاد ماندنی تر از همیشه ثبت کنید.
ضمنا اگر شما میخواهید آجیل های متفاوتی را برای شب یلدای خود در نظر بگیرید، میتوانید مشابه مراحلی که گفتیم سایر آجیلها مانند تخمه کدو، تخمه ژاپنی، بادام زمینی، گردو، بلوط، میوهی کاج و موارد مشابه را نیز تفت دهید و همه را شگفتزده کنید. آجیل شب یلدای امسال را خودتان تهیه کنید و از نتیجهی آن لذت ببرید.
در آخر اگر میخواهید نکات مهم برای بخارپز کردن مواد غذایی را بدانید و غذاهای سالم تهیه کنید، حتما محتوای روشها و مزایای بخارپز کردن انواع مواد غذایی مطالعه کنید.