سبد خرید

.محصول در سبد خرید شما موجود می‌باشد

ابری با احتمال بارش انواع سیب زمینی شکم پر

اسنوا

ما همین‌جا تو اسنوا بودیم که یکی آمد و گفت: این سیب‌زمینی من کجاست؟… ما هم پرسیدیم: کدام سیب‌زمینی؟ مافین سیب زمینی شکم پر یا سیب‌زمینی شکم پرکبابی یا… تازه‌وارد که از حجم اطلاعات ما هنوز تو شوک بود؛ از ما خواست بهش طرز تهیه سیب زمینی شکم پر با فویل را آموزش بدهیم. پس این شما و این هم آموزش ما راجع به انواع روش‌های پخت سیب زمینی شکم پر.

چگونه سیب زمینی شکم پر بپزیم

آشنایی مافین و سیب زمینی؛ طرز تهیه مافین سیب زمینی شکم پر

خوشمزه‌هایی که لازم دارید:

  • سیب زمینی آب پز: ۶ عدد
  • تخم مرغ: ۳ عدد
  • کره: ۱۰۰ گرم
  • نمک، فلفل، زردچوبه: به مقدار لازم
  • سوسیس: ۴ عدد
  • قارچ: ۴ عدد
  • فلفل دلمه‌ای: ۱ عدد
  • پیاز خرد شده: ۱ عدد
  • رب: ۱ قاشق غذا خوری
  • پنیر پیتزا: به مقدار لازم

فوت کوزه‌گری ۱: می‌توانید برای خوش طعم‌تر شدن از سبزی‌جات خشک و معطر مثل آویشن یا سبزی کوهی هم در کنار ادویه‌ها استفاده کنید.

فوت کوزه‌گری ۲: اگر می‌خواهید غذایتان سالم‌تر باشد می‌توانید به سراغ یک کف دست گوشت چرخ‌کرده بروید و با کمی پیاز آن‌ را تفت بدهید.

مافین سیب زمینی شکم پر

طرز تهیه مافین سیب زمینی شکم پر:

  1. سیب زمینی ها را بپزید.
  2. سیب زمینی‌های آب پز شده را به شکل پوره دربیاورید. (البته پوره هم غذای خوشمزه‌ای است ولی اندکی صبر کنید چون غذای خوشمزه‌تری منتظرتان است.)
  3. تخم‌مرغ‌ها و ادویه (همان نمک، فلفل و زردچوبه) را به پوره اضافه کنید و خیلی خوب مخلوطتان را ورز بدهید. بعد هم اجازه بدهید مخلوط خسته‌تان به مدت ده قیقه در یخچال استراحت کند.
  4. تا پوره در حال استراحت است. پیاز، قارچ، سوسیس و فلفل دلمه‌ای را با کمی رب و آویشن تفت بدهید. (حواستان باشد به همین ترتیبی که نوشتیم مواد را به دل روغن داغ بسپارید.)
  5. مخلوط سیب زمینی را از یخچال بیرون بیاورید و داخل قالب مافین بریزید.

فوت کوزه‌گری ۱: قالب‌ها را قبل از استفاده چرب کنید تا بعد از پخت بتوانند راحت از سیب زمینی‌ها جدا شوند و وداع راحتی داشته‌باشند. (الان خودمان هم گریه‌مان گرفت.)

  • وسط قالب مافینی که با سیب زمینی پر شده کمی از مایع قارچ و فلفل دلمه‌ای بریزید. برای این‌که مافین سیب زمینی شکم پر دیگر هیچ کم و کسری‌ای نداشته‌باشد کمی پنیر پیتزا هم به مایع و سیب زمینی اضافه کنید  و در نهایت یک لایه‌ی کوچک سیب زمینی روی پنیرها بگذارید. (چیزی شبیه همان ساخت برج دوران کودکی)
  • حالا مایکروفر را در حالت convection  قرار بدهید یا در فر در دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد و به مدت بیست دقیقه، سیب زمینی‌ها را بپزید.

فوت کوزه‌گری ۲: اگر بعد از بیست دقیقه روی سیب زمینی‌ها طلایی نشد؛ به گیرنده‌هایتان دست نزنید و اجازه بدهید تا ده دقیقه دیگر هم در همان دما باشند تا آماده بشوند.

مافین سیب زمینی شکم پر آماده‌است و قرار است با یک طعم جدید به عنوان پیش‌غذا غافلگیرتان کند.

پیراشکی سیب زمینی شکم پر

پیراشکی‌ای با رنگ و بوی متفاوت؛ پیراشکی سیب زمینی شکم پر

خوشمزه‌هایی که لازم دارید:

  • سیب زمینی: ۵ عدد
  • تخم مرغ: ۱ عدد
  • آرد سفید: ۵ قاشق غذاخوری
  • گوشت چرخ کرده: یک کف دست یا صد گرم
  • پودر سوخاری: ۷ قاشق غذاخوری
  • پیاز متوسط سرخ شده: ۱ عدد
  • فلفل دلمه‌ای خرد شده: ۱ عدد کوچک
  • رب: ۱ قاشق غذاخوری
  • روغن برای سرخ کردن: به میزان لازم
  • نمک، فلفل، زردچوبه: به میزان لازم

فوت کوزه‌گری: برای عطر و طعم بهتر می‌توانید به جای فلفل به سراغ ادویه کاری بروید.

طرز تهیه پیراشکی سیب زمینی شکم پر:

  1. سیب زمینی‌ها را آب‌پز کنید و بعد با گوشت‌کوب به حسابشان برسید و حسابی خرد و خمیرشان کنید.
  2. با اضافه کردن نمک، فلفل (ادویه کاری) و زردچوبه طعم جدیدی به سیب زمینی‌ها بدهید.

فوت کوزه‌گری ۱: اگر دوست ندارید سیب‌زمینی‌هایتان اصطلاحا وا بروند؛ به مخلوط سیب زمینی کمی آرد سفید اضافه کنید.

  • پیازها را تفت بدهید و بعد هم گوشت چرخ کرده را به روغن و پیاز بسپارید تا خوب سرخ بشود.

فوت کوزه‌گری ۲: اگر دوست دارید گوشتتان طعم بهتری داشته‌باشد. گوشت‌ها را قبل از سرخ شدن با یک پیاز رنده‌شده و کمی ادویه و سبزی کوهی ترکیب کنید. (این حرکت به معنی یکی دو ظرف کثیف اضافه‌تر است؛ ولی مطمئن باشید به نتیجه نهایی می‌ارزد.)

  • رب و فلفل دلمه‌ای را هم به مهمانی گوشت و پیاز بفرستید تا دور هم سرخ بشوند. (احتمالا در این مرحله یک بوی اشتهابرانگیز کل آَشپزخانه‌تان را پر کرده)

فوت کوزه‌گری ۳: با یک صافی روغن اضافه مایع را بگیرید تا پیراشکی‌تان زیاد چرب نشود.

  • روی یک سینی کمی آرد بپاشید. (لطفا فقط آردها را بپاشید و هوس نقاشی کردن با آرد به سرتان نزند.) و بعد به اندازه یک گلوله‌ی متوسط از مخلوط سیب زمینی بردارید(همان مخلوط سیب زمینی له شده که اول ماجرا درست کردیم) و آن را آرام روی کف سینی پهن کنید.
  • کمی از مایع گوشت و پیاز را وسط سیب زمین بریزید.
  • دوباره یک لایه از مخلوط سیب زمینی را روی گوشت‌ها قرار بدهید و از دو طرف سیب زمینی‌ها را به هم بچسبانید.
  • پیراشکی‌ها را داخل روغن داغ سرخ کنید.

پیراشکی سیب زمینی شکم پر آماده است و در کنار کمی سس تبدیل به یک عصرانه‌ی جانانه‌ و دلپذیر می‌شود.

بیشتر بخوانید: رفع تندی قرمه سبزی، قیمه و انواع غذاها

با طرز تهیه سیب زمینی شکم پر با فویل حتی فویل‌ها هم خوشمزه می‌شوند

خوشمزه‌هایی که لازم دارید:

  • سیب زمینی بزرگ: ۳ عدد
  • گوشت چرخ کرده: یک کف دست
  • پیاز خرد شده: ۱ عدد
  • ذرت و نخودفرنگی پخته شده یا کنسروی: نصف استکان
  • قارچ خرد شدده: یک استکان
  • گوجه فرنگی: ۱ عدد
  •  پنیر پیتزا: به مقدار لازم
  • نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
  • روغن زیتون یا کنجد: یک قاشق غذاخوری
  • رب گوجه فرنگی: یک قاشق غذاخوری
  • فویل: چند ورق

فوت کوزه‌گری: اگر دوست دارید می‌توانید از سوسیس یا کالباس هم استفاده کنید.

طرز تهیه سیب زمینی شکم پر با فویل

طرز تهیه سیب زمینی شکم پر با فویل:

  1. اول از همه چاقو را کنار بگذارید چون قرار نیست سیب زمینی‌ها را پوست بکنیم. بعد از آن فویل‌ها را مثل پتو دور سیب زمینی‌ها بپیچید و بعد سیب زمینی‌های فویل‌پیچ شده را داخل فری که از قبل گرم شده در دمای ۲۰۰ درجه به مدت یک ساعت بگذارید تا خوب پخته شوند.
  2. تا سیب زمینی‌ها دارند در حرارت فر برای خودشان می‌پزند؛ آستین‌ها را بالا بزنید و پیازها را نگینی خرد کنید.
  3. پیازها را به همراه قارچ، گوشت چرخ کرده (سوسیس یا کالباس) و کمی رب و فلفل و نمک سرخ کنید. (به نظر ما بچه‌های اسنوا همین بخش به تنهایی امتیاز یک غذای کامل را می‌گیرد.)

فوت کوزه‌گری: می‌توانید از کمی جعفری و سبزیجات استفاده کنید یا گوشت را کامل حذف کرده و به جای آن به سراغ مرغ بروید.

  • حالا وقتش است سیب زمینی‌ها را (که حتما خیلی هم گرمشان شده) از فر خارج کرده و فویل‌ها را از دورشان باز کنید.
  • از این‌جا به بعد دیگر کاملا بستگی به سلیقه‌ی شما دارد. می‌توانید سر سیب زمینی‌ها را ببرید یا از وسط آنها یک لایه‌ی کوچک را بردارید.
  • کمی از آن مایع گوشت و پیاز را داخل حفره‌ای که وسط سیب زمینی ایجاد کردید، بریزید. حواستان به ذرت‌ها و نخودفرنگی‌ها هم باشد چون باید در همین ایستگاه سوار خط پخت خوش‌طعمتان بشوند.(به مایع اضافه بشوند)
  • روی حفره‌ی سیب زمینی را با پنیر پیتزا و یک ورق نازک گوجه فرنگی بپوشانید.
  • سیب زمینی‌ها را داخل فر بگذارید و اجازه بدهید به مدت ده دقیقه بپزند.

سیب زمینی شکم پر با فویل از آن غذاهای خوشمزه‌ای است که بعد از گذراندن یک روز سخت و شلوغ به عنوان یک شام سبک و خوشمزه (البته نه چندان سبک) می‌توانید رویش حساب ویژه‌ای  باز کنید.

سیب زمینی شکم پر

دوستی مرغ با سیب زمینی در سیب زمینی شکم پر با مرغ

خوشمزه‌هایی که لازم دارید:

  • سیب زمینی: ۴ عدد
  • سینه مرغ: ۱ عدد
  • پیاز خرد شده: یک عدد
  • فلفل دلمه‌ای: یک عدد
  • جعفری خرد شده: چهار قاشق غذاخوری
  • پنیر خامه‌ای: ۲ قاشق غذاخوری
  • پنیر پیتزا یا پنیر چدار: به میزان لازم
  • نمک و فلفل: به میزان لازم
  • روغن زیتون و روغن مخصوص سرخ کردن: ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری

فوت کوزه‌گری: می‌توانید به جای پنیر خامه‌ای از ماست چکیده هم استفاده کنید.

طرز تهیه سیب زمینی شکم پر با مرغ:

  1. سیب زمینی‌ها را بشویید و بعد از این‌که پوستشان را کندید آن‌ها را آب‌پز کنید. حواستان باشد آب زیادی داخل قابلمه نریزید چون آن وقت به جای سیب زمینی خمیر سیب زمینی خواهید داشت.
  2. تا سیب زمینی‌ها دارند آماده می‌شوند. مرغ را با پیاز تفت بدهید. از آن‌جایی که اصولا مرغ بی نمک به درد هیچ کسی نمی‌خورد؛ نمک و فلفل را هم به مرغ اضافه کنید.
  3. وقتی مرغتان حسابی پخت، فلفل دلمه‌ای‌ها را که ریز کردید، کنار مرغ‌ها بگذارید تا از تنهایی دربیایند.
  4. با یک قاشق به جان سیب زمینی‌ها بیفتید و مثل یک معدن‌چی حرفه‌ای، یک حفره‌ی کوچک در دل سیب زمینی‌ها ایجاد کنید.
  5. مرغ‌های رشته رشته شده را به همراه فلفل دلمه‌ای‌، ماست چکیده یا پنیر خامه‌ای و جعفری درون حفره‌های سیب زمینی بریزید.
  6. برای این‌که مرغ‌ها هوس فرار به سرشان نزند( چه شوخی بی مزه‌ای!) رویشان را با پنیر پیتزا بپوشانید.
  7. کمی روغن زیتون به سیب زمینی‌ها بمالید و بعد مخلوط خوش رنگ و لعابتان را به مدت ده تا پانزده دقیقه داخل فر قرار بدهید.

وقتی بوهای خوبی از فر بلند شد؛ می‌توانید با خیال راحت در فر را باز کنید و میان وعده خوش‌طعم و مقوی‌تان را میل کنید.

طرز تهیه سیب زمینی شکم پر با فویل اسنوا

یک غذای سریع و لذیذ؛ طرز تهیه سیب زمینی شک پر در مایکروفر

خوشمزه‌هایی که لازم دارید:

  • سیب زمینی: ۴ عدد
  • جعفری و سایر سبزیجات معطر خرد شده: یک استکان
  • قارچ خرد شده: یک استکان
  • پنیر چدار یا پیتزا: به میزان لازم.
  • روغن زیتون: یک قاشق غذاخوری
  • نمک، زردچوبه و فلفل: به میزان لازم

طرز تهیه سیب زمینی شکم پر در مایکروفر:

  1.  خسته از سر کار برگشتید و دوست دارید هرچه زودتر یک شام خوشمزه و سالم داشته باشید؟ خب دست به کار شوید و سیب زمینی‌ها را بشویید و آن‌ها را به مدت پنج دقیقه با کمک بالاترین درجه مایکروفر بپزید.
  2.  قارچ را به همراه سایر سبزیجات تفت دهید. ( خدا قوت! فقط دو مرحله‌ی دیگر باقی مانده‌است.)
  3. ۳-        سیب زمینی‌ها را از مایکروفر خارج کنید و با قاشق توی دلشان را خالی کنید.
  4. ۴-        سیب زمینی‌هایی که از داخل سیب‌زمینی‌های بزرگ درآوردید، به یک پوره‌ی خوش‌مزه تبدیل کنید.
  5. قارچ‌ها را به همراه سبزیجات و پوره سیب زمینی درون سیب‌زمینی بزرگ بریزید. (تا به حال در یک عبارت انقدر از سیب زمینی استفاده نکرده‌بودیم! باور کنید آخرین بار است.)
  6. ۶-        روی مخلوط سیب زمینی کم پنیر پیتزا می‌ریزیم. و بعد دوباره سیب زمینی شکم پر را داخل مایکروفر قرار می‌دهیم تا به مدت پنج دقیقه و در بالاترین دما پخته بشوند.

سیب زمینی شکم‌پر را از مایکروفر خرج کنید و برای خودتان یک دست محکم بزنید. چون با این همه مشغله باز هم یک شام خوشمزه به خودتان و اهالی خانه هدیه دادید.

بیشتر بخوانید: چند راهکار آسان و کاربردی برای از بین بردن بوی ماهی در خانه

کبابی از نوع سیب زمینی با سیب زمینی شکم پر کبابی

خوشمزه‌هایی که لازم دارید:

  • سیب زمینی: ۳ عدد
  • کرفس: دو ساقه
  • کلم بروکلی: نصف استکان خورد شده
  • پنیر چدار یا پیتزا: به میزان لازم
  • سینه مرغ: یک کف دست
  • پیازچه خرد شده: سه قاشق غذا خوری
  • خامه یا ماست چکیده: نصف استکان
  • فلفل، نمک و زرچوبه: به میزان لازم
  • روغن زیتون: دو قاشق غذاخوری

طرز تهیه سیب زمینی شکم پر کبابی:

  1. سیب زمینی‌ها را همین اول ماجرا از وسط نصف کرده و بپزید. (اگر فکرکرده‌اید با سیخ کباب و سیب زمینی زغالی طرف هستید؛ خب باید بگوییم اشتباه کرده‌اید و آن ماجرا مربوط به یک مقاله‌ی دیگر است.)
  2. مرغ را با پیاز تفت بدهید. و وقتی کمی نرم شد، پیازچه، کلم بروکلی و ساقه‌های کرفس را هم به آن اضافه کنید.
  3. یک گودال بزرگ در دل سیب زمینی‌ها بسازید و بعد داخلش را با مخلوط مرغ و پیازچه پر کنید.
  4. روی گودالتان را هم با پنیر پیتزا بپوشانید و بعد سیب زمینی‌ها را داخل فر قرار بدهید.
  5. برای این‌که سیب‌زمینی‌تان کاملا کبابی بشود، در پنج دقیقه آخر پخت به سراغ برنامه‌ی گریل فر بروید و از یک خوراک کبابی خوشمزه لذت ببرید.

سرو کله سیب زمینی شکم پر از کجا پیدا شد؟

خب راستش هیچ کس نمی‌داند فکر ترکیب سیب زمینی با سایر خوشمزه‌جات اولین بار به ذهن چه کسی رسیده‌است. اما از آن‌جایی که ما در اسنوا عادت داریم به هر سوالی یک‌جوری جواب بدهیم به جای تاریخچه‌ی سیب زمینی شکم پر به سراغ ریشه‌ی همین سیب زمینی معمولی رفتیم.

سیب زمینی از آن گیاه‌های قدیمی است. آن اوایل یعنی حدود هفت هزار سال پیش، اولین بار اهالی پرو فهمیدند که این گیاه عجیب قابل خوردن است و خوشمزه هم هست.

کم‌کم پای اسپانیایی‌ها به آمریکای جنوبی باز شد. اسپانیایی‌ها دست سیب‌زمینی را گرفتند و تا اروپا بردند. این وسط بلژیکی‌ها و فرانسوی‌ها به یک راز خوشمزه پی‌بردند. آن‌ها فهمیدند سیب‌زمینی سرخ‌کرده یکی از خوش‌طعم‌ترین خوراکی‌های روی زمین است و دستور تهیه‌اش را تا مدت‌ها مثل یک راز سر به مهر پیش خودشان نگه‌داشتند.

اما سیب‌زمینی کی وارد ایران شد؟ همین چند ده سال پیش و دوره‌ی فتحعلی‌شاه قاجار، میرزا ملکم خان سیب زمینی را وارد ایران کرد.

از آن روزگار خیلی گذشته و این روزها سیب زمینی تبدیل به یک ماده‌ی غذایی محبوب شده‌است. یک ریشه‌ی گیاهی ساده و خوشمزه که می‌شود از کنارش هزار و یک‌جور غذای جدید پخت و البته به جان پرویی‌ها و کشف بی‌نظیرشان دعا کرد.

حرف آخر اسنوا

سیب زمینی یکی از مواداصلی در سبد خرید تمام خانواده‌هاست. برای همین هم تقریبا همیشه‌ی خدا یکی دوتا سیب زمینی گوشه و کنار خانه‌ی همه‌ی ما پیدا می‌شود.

اما این سیب زمینی همیشه در دسترس، از یک‌جایی به بعد دیگر نمی‌خواست مثل سیب‌زمینی به دیگر مواد غذایی نگاه کند برای همین دست به کار شد و خیلی زود با بقیه‌ی سبزیجات و گوشت و مرغ رفیق شد.

از کنار این دوستی انواع مافین سیب زمینی شکم پر و پیراشکی سیب زمینی شکم پر پیدا شدند و توانستند به سفره‌های ما کلی رنگ و طعم تازه اضافه کنند.

ما در اسنوا سعی کردیم با ارائه انواع دستورها و طرز تهیه سیب زمینی شکم پر با فویل و سیب زمینی شکم پر کبابی دسترسی به این ترکیب خوشمزه را برایتان از همیشه ساده‌تر کنیم.

شما هم دستور دیگری برای پخت سیب زمینی شکم پر سراغ دارید؟ اگر جوابتان یک بله بلند است خوشحال می‌شویم دستور پختتان را با ما به اشتراک بگذارید.