فوت و فنهایی که قنادها میدانند؛ طرز تهیه شیرینی کشمشی خوشمزه و خانگی
اسنوا
شیرینی کشمشی از آن دست شیرینیهاست که وقتی کنار چای مینشیند سخت میشود دست رد به سینهاش زد. هم راحت است هم خوشمزه! در این مقاله از سایت اسنوا به سراغ طرز تهیه شیرینی کشمشی رفتهایم تا با دستور پخت این شیرینی ساده و خوشمزه آشنا شویم. پس مرحله به مرحله همراه ما باشید.
مهمانی آرد و کشمش خوشمزه؛ طرز تهیه شیرینی کشمشی با لیوان
خوشمزههایی که لازم دارید:
- آرد قنادی: دو لیوان
- کشمش: نصف لیوان
- بکینگ پودر: یک قاشق چایخوری
- تخممرغ: دو عدد
- وانیل: نوک قاشق مرباخوری
- کره: ۱۵۰ گرم
- پودر قند: یک و نیم لیوان
فوت کوزهگری: اگر پودر قند نداشتید یک لیوان شکر را با چند حبه قند آسیاب کنید.
طرز تهیه شیرینی کشمشی با لیوان
- اول از همه به خودتان بابت شجاعتتان در پخت شیرینی تبریک بگویید. (ما هم در اسنوا تشویقتان میکنیم.) حالا بعد از تشویق و تبریک، کره را از یخچال بیرون بیاورید تا کمی به محیط و دمایش عادت کند. (کرهها اتفاقا زود یخشان آب میشود و صمیمی میشوند.)
- ۲- – بعد از نیم ساعت کره را با پودر قند در یک کاسه بریزید و با همزن برقی به حسابشان برسید. حالا کار کمی سخت میشود چون باید وسطهای هم زدن، تخممرغها را هم اضافه کنید. (نگران نباشید این کار برای شما از آب خوردن هم سادهتر است.)
- آن مخلوط بالا حسابی دلش برای بگینک پودر و کشمش تنگ شده، پس دست به کار شوید و بکینگ پودر و کشمشهای شسته شده را در ظرف بریزید.
- آرد را با وانیل ترکیب کنید و بعد کم کم به مهمانی تخممرغ و کره بفرستیدش تا با هم یک مادهی اولیه همهچیز تمام را بسازند. یادتان نرود که با یک دست و با کمک قاشق دائم مخلوط را هم بزنید. ( همزن برقی را بگذارید کنار تا کمی استراحت کند.)
فوت کوزهگری: قبل از پخت شیرینی خوب است که آرد و وانیل را با هم مخلوط کنید و بعد الکشان کنید تا آرد یکدستی داشتهباشید.
- سینی فر را چرب کنید و مایع خوشمزهتان را با قاشق روی سینی بریزید. حواستان به فاصلهی شیرینیها باشد و جای پف کردن هم برایشان بگذارید. بعد دمای فر را روی ۱۶۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید. و به سراغ دم کردن چای عصرگاهی بروید.
بعد از ده دقیقه تجربهی شیرینی پختنتان با موفقیت تمام شدهاست و شیرینی کشمشیهای گرم و خوشمزه از درون فر برایتان دست تکان میدهند.
شیرینی کشمشی با دستور قنادباشی؛ طرز تهیه شیرینی کشمشی با پیمانه
خوشمزههایی که لازم دارید:
- آرد: یک به اضافه یک سوم پیمانه
- پودر قند: یک به اضافه یک سوم پیمانه
- تخممرغ: دو عدد
- کره: ۱۵۰ گرم
- کشمش پلویی: یک سوم پیمانه
- وانیل: نصف قاشق چایخوری
بیشتر بخوانید: یک روز خوب میخواهید؟ شیرینی دانمارکی جدید را امتحان کنید
طرز تهیهی شیرینی کشمشی مرحله به مرحله
- اول از همه کره و تخممرغ را برای اینکه در یخچال زیاد سر و صدا میکردند تنبیه کنید و از محیط راحت یخچال بیرونشان بیاورید. (شوخی کردیم کره و تخممرغ اتفاقا بچههای خوبی هستند و هدفمان این است که همدما با محیط بشوند.)
- کره که آب شد با پودر قند مخلوطش کنید و انقدر با قاشق یا همزن برقی به جانشان بیفتید تا شیری رنگ بشوندو حتی سلولهایشان را هم نتوانید از هم جدا کنید.
- تخممرغ که هنوز دوست صمیمی کره است اصرار دارد که پیش کره برگردد. خب به اصرارش جواب بدهید و تخممرغها را هم اضافه کنید.
- کشمش، وانیل و آرد را هم به تدریج به جمع تخممرغ و کره بفرستید تا دور هم صفا کنند.
- سینی فر را چرب کنید یا رویش یک کاغذ روغنی بیندازید. بعد با قاشق از مخلوط خوشمزهتان بردارید و روی سینی فر بریزید جوریکه شیرینیها از دانههای انار هم با نظم و ترتیبتر بنشینند. بعد هم سینی را هل بدهید داخل فر و دما را روی ۱۷۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید.
فوت کوزهگری: پانزده دقیقه قبل از شروع آشپزی فر را با دمای ۱۶۰ درجه سانتی گراد گرم کنید.
شیرینی کشمشیهای خوشمزه شما بعد از پانزده دقیقه حاضر هستند و آمدهاند تا مدال قنادباشی مهربان را به شما تقدیم کنند.
قصهی یک رفاقت شیرین؛ طرز تهیهی شیرینی کشمشی زعفرانی
خوشمزههایی که لازم دارید:
- کشمش: نصف استکان
- تخممرغ: دو عدد
- کره: ۱۵۰ گرم
- آرد: دو لیوان
- پودر قند: یک و نیم لیوان
- وانیل: نوک قاشق چایخوری
- زعفران ساییده شده: نوک قاشق مرباخوری
طرز تهیه شیرینی کشمشی زعفرانی
- کره را که آب شده با پودر قند آشنا کنید. از آنجایی ک پودر قند به این راحتیها با هیچ مادهی دیگری دوست نمیشود؛ پیشنهاد ما این است که با یک همزن برقی این رابطهی دوستانه را یکجوری جوش بدهید که کره و پودر قند حالا حالاها فکر جدا شدن به سرشان نزند.
- پودر قند و کره که حالا به لطف هم زدنهای شما کمی پف کردهاند برای پف بیشتر دلشان کمی تخممرغ میخواهد. پس معطل نکنید و تخممرغها را هم اضافه کنید.
- خب اول از همه که آن همزن را کنار بگذارید چون احتمالا تا حالا سرش حسابی گیج رفتهاست. بعد همینطور که دارید زیرلب میخوانید :«یک شیرینیای من بسازم…» وانیل، کشمش، زعفران و در نهایت آرد را هم در کاسه تخممرغ و کره بریزید و با یک قاشق هم بزنید تا به یک ترکیب جادویی و خوشمزه برسید.
- سینی فر را حسابی با روغن چرب کنید. بعد شیرینیها را با قاشق یکی یکی سوار سینی کنید چون قرار است در طول یک سفر پانزده دقیقهای در اعماق فر و با دمای ۱۶۰ درجه سانتیگراد حسابی پخته شوند.
در فر را باز کنید و به شیرینیها یک خسته نباشید مفصل بگویید. چون سفرشان تمام شدهاست و آماده هستند تا با یک ترکیب و طعم خارقالعاده، درهای ذهنتان را به روی یک حس جدید باز کنند.
با کمبودها بسازید؛ طرز تهیه شیرینی کشمشی بدون کاغذ روغنی
خوشمزههایی که لازم دارید
- آرد: دو لیوان
- پودر قند: دو لیوان
- کره: ۱۵۰ گرم
- تخممرغ: دو عدد
- وانیل: نوک قاشق چایخوری
- بکینگ پودر: نوک قاشق چایخوری
- کشمش: نصف لیوان
طرز تهیه شیرینی کشمشی بدون کاغذ روغنی
خیلی وقتها هوس پختن شیرینی به سرمان میزند. بعد درست مثل کسیکه به فروشگاه رفته با یک لیست ازمواد اولیه دور آشپزخانه میگردیم که ناگهان (نترسید اتفاق خاصی نمیافتد، ناگهان را گفتیم که تعلیق ماجرا حفظ بشود.) میبینیم یکی از مواد اولیه نیست. مثلا کاغذ روغنی نداریم.
حالا بعد از دیدن آن همه فیلم طرز تهیه شیرینی کشمشی باید بیخیال پختن شیرینی مورد علاقهمان بشویم؟ معلوم است که نه! پس چه کار کنیم؟
- پودر قند و کره آب شده را به همراه وانیل در یک ظرف بریزید و اجازه بدهید حسابی با هم خوش و بش کنند. این وسط خودتان هم با همزن برقی به سراغشان بروید و رابطهی دوستیشان را محکمتر کنید.
- تخممرغها را هم از در رفاقت در کاسهیکره و پودر قند بریزید تا با کره از تجربههای زندگی قبلیشان در یخچال بگویند.
- همزن را خاموش کنید چون دیگر رسما نا و نفسی و برایش نمانده، بعد آرد الک شده را به همراه کشمش و بگینک پودر در ظرف تخممرغ و کره بریزید و تا رسیدن به یک خمیر یک دست کشمشی، لحظهای از هم زدن غافل نشوید. (خودمان میدانیم لحنمان کمی حماسی شد؛ ولی خواستیم یک کم روحیه بهتان بدهیم.)
- حالا رسیدیم به مرحلهای که جای خالی کاغذروغنی حسابی حس میشود. اول از همه که اسم کاغذ روغنی را در لیست خریدتان برای دفعهی بعد بنویسید. بعد هم خیلی خونسرد کف سینی فر را چرب کنید و شیرینیها را با قاشق روی سینی بریزید.
- درجهی فر را روی ۱۶۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید. حالا پانزده دقیقه تا پختن شیرینیها وقت دارید. پیشنهاد بچههای اسنوا این است که در این پانزده دقیقه سونامی ظرفهای کثیفی که به خاطر شیرینیپزی به وجود آمده، جمع کنید. (البته استراحت کردن هم فکر خوبی است.)
بعد از پانزده دقیقه شیرینیهای کشمشی و خوشمزه از فر بیرون میآیند. یادتان نرود قبل از خوردنشان یک مهر «قناد همهفن حریف» پای کارنامهی شیرینیپزیتان بزنید.
بیشتر بخوانید: چگونه کیک بدون بکینگ پودر درست کنیم؟
زندگی شیرین در جریان است؛ طرز تهیه شیرینی کشمشی با مایکروفر
خوشمزههایی که لازم دارید:
- آرد: دو لیوان
- پودر قند: دو لیوان
- کره: ۱۵۰ گرم
- کشمش: نصف لیوان
- بگینک پودر: نوک قاشق چایخوری
- وانیل: نوک قاشق مرباخوری
- تخممرغ: دو عدد
طرز تهیه شیرینی کشمشی با مایکروفر
- کره را که میشناسید؛ کره جان خیلی خجالتی است و هر جایی غیر از خانهاش که یخچال است؛ از خجالت آب میشود. حالا شما این وسط باید چه کار کنید؟ هیچ! فقط دست کرهی آب شده را بگیرید و در یک ظرف کنار پودر قند و وانیل بگذاریدش. بعد برای اینکه زیاد حوصلهشان سر نرود با همزنبرقی به سراغشان بروید تا با هم و خیلی اساسی مخلوط بشوند.
- ۲- سر و صدای خوشحالی کره و پودرقند کل آشپزخانه را برداشته و حالا تخممرغها هم دوست دارند به همان شهربازیای که با همزن برقی درست کردهاید؛ بروند. پس زیاد طولش ندهید و تخممرغها را اضافه کنید.
- ۳- آرد و بگینک پودر را هم به همراه کشمشها به جمع تخممرغ و دوستان بفرستید. احتمالا در این مرحله همزن برقی تا چشمش به حجم مواد اولیه میخورد، از خستگی دوتا سوت میکشد و خاموش میشود. (قبل از اینکه کار به جاهای تا این حد باریک برسد، خودتان خاموشش کنید.) خب حالا نوبت خودتان است که همهی مواد را با کمک قاشق هم بزنید تا خمیرتان یک دست بشود.
- ۴- یک سینی که در مایکروفر جا بشود پیدا کنید و چربش کنید. بعد شیرینیها را رویش بچینید تا در دمای ۱۵۰ درجه سانتیگراد و به مدت پانزده دقیقه بپزند.
شیرینیهای کشمشی را از مایکروفر بیرون بیاورید و همینطور که دارید به روح تکنولوژی درود میفرستید مشغول نوشجان کردن ترکیب هنری خوشمزهتان بشوید.
کشمش و گردوها را به صف کنید؛ آموزش درست کردن شیرینی کشمشی و گردویی
خوشمزههایی که لازم دارید:
- آرد: دو لیوان
- پودر قند: دو لیوان
- کره: ۱۵۰ گرم
- کشمش و گردو خرد شده: نصف لیوان
- تخممرغ: دو عدد
- بگینک پودر: نوک قاشق چایخوری
- وانیل: نوک قاشق چایخوری
طرز تهیه شیرینی کشمشی و گردویی
- با یک همزن روشن به استقبال کرهی آب شده و پودر قند بروید و مثل یک قناد حرفهای مخلوطشان کنید.
- تخممرغها را هم در همان ظرف کره و پودر قند بشکنید و باز با همزن به حسابشان برسید.
- آرد، وانیل، بگینک پودر، کشمش و گردو را هم به جمع تخممرغ و دوستان اضافه کنید. حواستان به آن همزن بیچاره هم باشد. با یک «خستهنباشید» بلند همزن را به کنج آشپزخانه بفرستید و در ادامهی کار با کمک دستان پرتوان به سبک کارگاه گجت و یک قاشق بزرگ مواد خام را هم بزنید.
- روی سینی فر یک کاغذ روغنی بیندازید. ( اگر کاغذ روغنی ندارید همان سینی فر را چرب کنید.) و بعد با قاشق شیرینیهای کشمشی و گردویی را روی سینی بگذارید. در آخر هم در فر را ببندید تا شیرینیها در زمان پانزده دقیقه و در دمای ۱۴۰ درجه سانتیگراد بپزند.
ترکیب گردو و کشمش قطعا ترکیب جذابی است. باور نمیکنید؟ یکی از شیرینیهایی که همین الان پختید؛ امتحان کنید تا به معجزه گردو و کشمش ایمان بیاورید.
بیشتر بخوانید: آموزش تزیین کیک ساده خانگی با خامه، شکلات و میوه
سر و کلهی شیرینی کشمشی از کجا پیدا شد؟
اینکه اول ماجرا چه کسی هوس کرد کشمشها را در شیرینیها بریزد؛ هنوز معلوم نیست. به هر حال ما از طرف بچههای اسنوا از این عزیز ناشناس تشکر میکنیم، چون شیرینی کشمشی حداقل در بین ده اختراع خوشمزهی بشر قرار میگیرد.
اما خود شیرینی پختن در بین ایرانیها قدمت زیادی دارد. حتی اگر کمی بیشتر به دل تاریخ برویم و سری به دورهی هخامنشیان بزنیم. میبینیم که شاهان هخامنشی هر وقت هوس میکردند از کاخ تابستانی به کاخ زمستانی بروند؛ به آشپز دربار دستور میدادند برای خوشامدگویی به کاروانها دست به کار شود و شیرینی بپزد.
ایام عید هم که دیگر شیرینی پختن از کارهای واجب هر خانهای بود و بوی شیرینی تازه بدون وقفه از تنورها بلند میشد.
حالا شما بگویید دیگر در چه ایامی همه عاشق شیرینی پختن و البته شیرینی خوردن بودند؟
حرف آخر اسنوا
آن ماجرای اول مطلب و تواضع شیرینی کشمشی را که یادتان هست؛ خب راستش ما بعد از نوشتن طرز تهیه شیرینی کشمشی مرحله به مرحله و طرز تهیه شیرینی کشمشی زعفرانی و… یکی دو مورد دیگر هم به لیست خوبیهای شیرینی کشمشی اضافه کردیم.
یکیاش اینکه آماده کردن این شیرینی از آنچیزی که در فیلم طرز تهیه شیرینی کشمشی دیدیم، خیلی آسانتر بود و با رعایت یکی دو نکتهی ساده میشد به یک شیرینی عالی رسید.
راستی در شهر شما هم شیرینی کشمشی مثل اینجا محبوب هست؟ از رازهای محبوبیت این شیرینی در شهرتان و دستور پختش برایمان بگویید.