معرفی و طرز تهیه چند غذای سوخاری خانگی
اسنوا
غذاهای سوخاری، همواره در رتبههای بالای لیست محبوبترین فستفودهای دنیا هستند و در سرتاسر جهان طرفداران بسیار زیادی دارند. غذاهای سوخاری که اکثرا با سیب زمینی سرو میشوند، پرطرفدارترین سفارشهای تمام رستورانها به شمار میآیند. این غذاها، طعم بسیار خوشآیندی داشته و در مدت زمان کوتاهی آماده میشوند. همین موارد باعث میشود تا این نوع غذاها هم در میان افراد و هم در میان تولید کنندگان محبوبتر نیز بشود. غذاهای سوخاری، انتخاب مناسبی برای مهمانیها و ایجاد تنوع در الگوی غذایی هستند. اگر دلتان میخواهد تا چند غذای خوشمزه و پر طرفدار سوخاری را در خانهی خود تهیه کنید، این مقاله برای شما است. در ادامهی این مقاله، با چند غذای سوخاری معروف و خوشمزه و دستور پخت آنها آشنا خواهید شد.
راستی اگر به رژیم غذایی گیاهی علاقهمند هستید و میخواهید چند غذای بدون گوشت فوقالعاده خوشمزه را امتحان کنید، پیشنهاد میکنیم مقالهی معرفی چند غذای بدون گوشت را از دست ندهید!
با معروفترین و محبوبترین غذاهای سوخاری آشنا شوید
مرغ سوخاری، اولین و محبوبترین غذای سوخاری
مرغ سوخاری اولین و محبوبترین غذایی است که در لیست غذاهای سوخاری قرار دارد. معمولا مرغها به طور کامل سوخاری نمیشوند و فقط سینه، ران و بالهای مرغ سوخاری میشود. شما میتوانید این غذا که بسیار پر طرفدار و خوشمزه میباشد، را به راحتی در منزل تهیه کنید.
مواد لازم جهت تهیه مرغ سوخاری برای ۴ نفر
۱) ۸ قطعه مرغ (سینه و ران)
۲) تخم مرغ ۲ عدد
۳) یک لیوان آرد سفید
۴) یک لیوان آرد سوخاری
۵) سبزیجات معطر مانند زنجبیل، آویشن، ریحان و گشنیز یک چهارم لیوان
۶) پودر پیاز یک قاشق چایخوری
۷) پودر سیر ۲ قاشق چایخوری
۸) نمک و فلفل به میزان دلخواه
۹) روغن به مقدار کافی
۱۰) زعفران یک قاشق چایخوری
مراحل تهیه مرغ سوخاری
ابتدا تخممرغها را همراه نمک و فلفل در یک ظرف، هم بزنید. بعد در ظرفی دیگر، آرد سوخاری، نمک، زنجبیل، آویشن، ریحان و گشنیز و پودر سیر و پودر پیاز و زعفران را اضافه کنید و مخلوط را هم بزنید. مرغها را ابتدا در تخم مرغ و سپس در مخلوط آرد و ادویه بغلتانید تا تمام قسمتهایشان پوشانده شود. حدود یک ساعت صبر کنید تا مواد به خورد مرغها برود و بعد آنها را سرخ کنید.
قارچ سوخاری، پیش غذای سوخاری فوقالعاده
قارچ سوخاری یک میان وعده و پیش غذای فوقالعاده خوشمزه میباشد که همواره جز پر فروشترین پیش غذاهایی است که در رستورانها سرو میشود.
مواد لازم جهت تهیه قارچ سوخاری برای ۴ نفر
۱) ۵۰۰ گرم قارچ
۲) دو عدد تخم مرغ
۳) آبلیموی تازه ۱ قاشق غذاخوری
۴) ماست تازه ۴ قاشق غذاخوری
۵) زعفران یک قاشق چایخوری
۶) آرد سوخاری یک لیوان
۷) پودر سیر ۱ قاشق چایخوری
۸) نمک و فلفل به میزان لازم
مراحل تهیه قارچ سوخاری
ماست و تخممرغ را در ظرفی خوب هم بزنید تا رقیق شوند. بعد زعفران دمکرده را همراه با آرد سوخاری، نمک، فلفل و پودر سیر و آبلیمو را در ظرف دیگری با یکدگیر ترکیب کنید و هم بزنید. قارچها را ابتدا در ترکیب ماست و تخم مرغ و سپس در مخلوط آرد و مواد طعم دهنده بغلتانید و دقت کنید تمام نقاطشان آغشته به خمیر شود. بعد از حدود یک ساعت که قارچها به خوبی مزهدار شدند، آنها را در روغن داغ و حرارت متوسط سرخ کنید.
پیاز سوخاری، پیش غذای سوخاری جدید
پیاز سوخاری نسبت به بقیهی سوخاریها چهرهی جدیدتری دارد. این میان وعدهی محبوب، طعم دلچسبی دارد و بهسرعت آماده میشود. ظاهر حلقوی و جذاب پیاز سوخاری به همراه طعم لذیذ آن، به سرعت محبوبیت این غذا را دو چندان کرد.
مواد لازم جهت تهیه پیاز سوخاری برای ۴ نفر
۱) دو عدد پیاز بزرگ
۲) آرد گندم یا آرد سفید نصف لیوان
۳) آرد یا پودر سوخاری نصف لیوان
۴) دو عدد تخم مرغ
۵) نمک و فلفل و زردچوبه به میزان دلخواه
۶) پودر سیر ۲ قاشق چایخوری
مراحل تهیه پیاز سوخاری
پیازها را حلقهحلقه ببرید و حلقهها را از هم جدا کنید، بهتر است پیازها درشت باشند تا حلقههای بزرگتری داشته باشید. ابتدا در یک ظرف، تخم مرغها را آنقدر هم بزنید تا یک دست شوند. سپس ظرف دیگری را بردارید و آرد سفید، پودر سوخاری و ادویهها را با یکدیگر مخلوط کنید. حلقهها را یکییکی در مخلوط تخم مرغ و سپس در مخلوط آرد و ادویهها بگذارید و آنها را در مخلوط به خوبی بغلتانید تا کاملا با مواد ترکیب شوند. این کار را تکرار کنید تا پیازها کاملا آماده شوند. حالا حلقهها را به مدت ۳ تا ۴ دقیقه در روغن داغ سرخ کنید تا ترد و خوشمزه شوند.
میگو سوخاری، اولین غذای سوخاری دریایی
یکی از جذابترین غذاهای سوخاری که مخصوصا در میان دوستداران غذاهای دریایی محبوب است، میگوی سوخاری میباشد. حتی اگر علاقهای به غذاهای دریایی ندارید، میگو سوخاری را امتحان کنید چون بدون بو است و طعم فوقالعادهای دارد. این غذا در رستورانهایی که غذای دریایی سرو میکنند، محبوبترین پیش غذایی است که سفارش داده میشود.
مواد لازم جهت تهیه میگو سوخاری برای ۴ نفر
۱) میگوی تمیز و پاک شده ۷۰۰ گرم
۲) آرد سفید ۱ لیوان
۳) آرد سوخاری ۱ لیوان
۴) دو عدد تخم مرغ
۵) ۲ قاشق غذاخوری آبلیموی تازه
۶) نمک و فلفل به میزان لازم
۷) پودر سیر ۲ قاشق چایخوری
۸) یک عدد سیر و پیاز برای عطر و طعم میگو
مراحل تهیه میگوی سوخاری
سیر یا پیازها را در ظرفی رنده کنید، کمی آبلیمو و فلفل اضافه کنید و میگوها را در آن قرار دهید و روی ظرف را بپوشانید و حدود یک ساعت در یخچال بگذارید تا میگوها حسابی طعمدار شوند. در ظرف دیگری تخم مرغها را به صورت مخلوطی یکدست در آورید. ظرف دیگری را انتخاب کنید و آرد سفید، نمک و آرد سوخاری را مخلوط کنید و خوب هم بزنید. میگوها را در مخلوط تخممرغ بغلتانید و سپس در مخلوط آرد و ادویه قرار دهید تا به خوبی به مواد آغشته شوند. بعد از تمامی این مراحل، میگوها را روی حرارت کم سرخ کنید. توجه داشته باشید که میگوها خیلی سریع طلایی میشوند پس به میزان حرارت شعله توجه کنید و پس از مدتی که متوجه رنگ طلایی میگو شدید، زیر گاز را حاموش کنید. میگوها نباید زیاد در روغن بمانند چون سریع خشک میشوند.
سیب زمینی سوخاری، سادهترین و خوشمزهترین غذای سوخاری
معمولا غذای سوخاری با سیب زمینی سفارش داده میشود. با این حال خود سیبزمینی هم میتواند به صورت سوخاری سرو شود. اتفاقا سیب زمینی سوخاری ایدهی بسیار جذابی از آب در آمد و به عنوان یک ایدهی خوشمزه و موفق در رستورانها سرو شد. سیب زمینی سوخاری طعم بسیار دلنشینی دارد و معمولا کنار بقیه غذاهای سوخاری، یا بهعنوان میانوعده میل میشود.
مواد لازم جهت سیب زمینی سوخاری برای چهار نفر
۱) سیب زمینی بزرگ ۴ عدد
۲) پودر سوخاری به میزان لازم
۳) دو عدد تخم مرغ
۴) آرد سفید ۱ لیوان
۵) نمک و فلفل و زردچوبه و پودر سیر به میزان دلخواه
۶) زعفران دمکرده قاشق غذاخوری
مراحل تهیه سیب زمینی سوخاری
سیبزمینیها را خلال کنید و در حدود ۱۰ دقیقه در آب بپزید. در یک ظرفی، تخم مرغها را را خوب مخلوط کنید. سپس در ظرفی دیگر، آرد سفید، پودر سوخاری، آویشن، نمک و فلفل، زردچوبه، پودر سیر و زعفران را با یکدگیر به خوبی مخلوط کنید. ابتدا سیبزمینیها را به طور کامل در تخم مرغ و سپس در مخلوط آرد و مواد بغلتانید و این کار را دو تا سه مرتبه تکرار کنید تا سیب زمینیها به خوبی با مواد ترکیب شوند ضخامت روکش سوخاری آنها بیشتر شود. حالا سیبزمینیهای آماده شده را به مدت ۵ تا ۷ دقیقه سرخ کنید تا به خوبی طلایی شوند.
پنیر سوخاری، ایدهای جذاب برای غذای سوخاری
اگر دنبال یک پیشغذای ساده و در عین حال خوشمزه و محبوب هستید، پنیر سوخاری بهترین انتخابی است که میتوانید داشته باشید. طعم شگفت انگیز پنیر و بافت لطیف آن، باعث شده تا این خوراک جز محبوبترین خوراکهای سوخاری به شمار بیاید.
مواد لازم جهت پنیر سوخاری
۱) یک بسته پنیر موتزارلا
۲) آرد سوخاری یک لیوان
۳) دو عدد تخم مرغ
۴) سبزیجات معطر مانند آویشن، گشیز، ریحان و زنجبیل به میزان دلخواه
۵) نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم
مراحل تهیه پنیر سوخاری
شما میتوانید پنیر سوخاری خود را به هر شکلی که میخواهید تغییر دهید. ابتدا تمام محتویات بستهی پنیر موتزارلا را روی یک سینی صاف و تمیز قرار دهید. سپس پنیر را به اندازههای مورد نظر برش بزنید و آن را به شکل دلخواه خود فرم دهید. حالا باید مواد سوخاری را حاضر کنید. ابتدا دو عدد تخم مرغ را در یک ظرف به خوبی هم بزنید تا مخلوطی یک دست حاصل شود. در یک ظرف دیگر، آرد سوخاری و سبزیجات معطر و سایر ادویهجات را به خوبی مخلوط کنید. پس از این کار، پنیرها را ابتدا در مخلوط تخم مرغ و سپس با مخلوط ادویهجات مخلوط کنید. این کار را چند مرتبه انجام دهید تا روکش پنیر به ضخامت دلخواهتان برسد. سپس پنیرها را داخل روغن قرار دهید تا خوب سرخ شوند.
جمع بندی غذای سوخاری خانگی
اگر میخواهید یک تنوع درست و حسابی به غذای خود بدهید یا اگر دلتان میخواهد در میهمانیها خوش بدرخشید و غذایی متفاوت، خوشمزه و همه پسند سرو کنید، غذاهای سوخاری بهترین گزینه برای این کار میباشند چون هم تنوع زیادی دارند و هم طرز تهیهی بسیار سادهای دارند.
نکتهی دیگری که باید بدانید این است که طعم غذاهای سوخاری، تا حد زیادی به میزان و نوع ادویهجاتی که در آن استفاده میشود بستگی دارد. معمولا یکسری ادویهجات ثابت مانند نمک و فلفل و پودر سیر برای غذاهای سوخاری استفاده میشود اما شما میتوانید از ادویههای مخصوص و بیشتری استفاده کنید. این کاملا به شما و ذائقهی شما بستگی دارد که چه نوع ادویهای را تا چه اندازهای در غذای خود استفاده کنید. اما نکتهای که وجود دارد، این است که شما در انتخاب نوع و میزان ادویهجات غذاهای سوخاری کاملا آزادی عمل دارید و میتوانید مدلهای مختلفی از یک نوع غذای سوخاری را تهیه کنید و نوش جان کنید.