معرفی چند غذای بدون گوشت
اسنوا
مصرف بیش از حد گوشت، عوارض زیادی برای بدن دارد. پیری زودرس، چاقی، سرطان و بیماری قلبی، تنها بخشی از عوارض مصرف بیش از حد گوشت است. با این حال، اگر نمیتوانید از گوشت دل بکنید، نگران نباشید. رژیم نیمهگیاهخواری کمکتان میکند از عوارض مصرف گوشت تا حد زیادی در امان باشید. متخصصان تغذیه توصیه میکنند چند روز خاص در هفته، رژیم غذایی گیاهی بگیرید و غذاهای بدون گوشت مخصوصا سالاد مصرف کنید. خوشبختانه غذاهای بدون گوشت ایرانی نه تنها کم نیستند، بلکه متنوع و فوق العاده مقوی هم میباشند. اگر شما هم می خواهید که یک بدون گوشت خوشمزه برای خود و اعضای خانواده تهیه کنید، این محتوا برای شماست. ضمنا اگر در کنار غذای اصلی، یک سالاد خوشمزهی فوق العاده می خواهید سرو کنید، حتما محتوای طرز تهیهی سالاد یونانی را مطالعه کنید.
مصرف غذای بدون گوشت چه فوایدی دارد؟
رژیم نیمهگیاهخواری سال ۲۰۱۹ در لیست کارآمدترین رژیمهای لاغری و سلامتی قرار گرفت. رژیم غذایی بدون گوشت، مزایای فوق العاده ای دارد. این رژیم، خطر ابتلا به دیابت نوع دو، سرطان و بیماریهای قلبی را کاهش میدهد، از آبمروارید جلوگیری میکند. علاوه بر این، سطح کلسترول را کنترل میکند، باعث شفافیت پوست میشود، سطح انرژیتان را بالا میبرد و کمک میکند در عین مصرف گوشت، از مضراتش در امان باشید.
با چند مدل غذای بدون گوشت آشنا شوید
غذاها و خوراکهایی که با نان سرو می شوند
غذاها خوراکهایی که با نان مصرف میشوند، معمولاً دستورپخت سادهای دارند و مقوی هستند. ساندویچ سبزیجات، کتلت، اشکنه، کوکوسبزی و کوکوی حبوبات جز غذاهای خوشمزه بدون گوشت هستند. همچنین انواع غذای بدون گوشتی که با بادمجان تهیه میشوند، مانند کشک بادمجان، یتیمچه، گوجه بادمجان، دلمه بادمجان، بورانی بادمجان و خوراک بادمجان خواص زیادی دارند، چون بادمجان منبع کلسیم، پتاسیم، آهن، فیبر و سایر مواد مغذی است. از انواع خوراکهایی که میتوانند جای خالی گوشت را چه از نظر طعم چه از نظر مواد مغذی پر کنند، می توان به خوراک سویا، خوراک نخودفرنگی، خوراک سیبزمینی، خوراک کدو، خوراک لوبیا چیتی، خوراک دال عدس و خوراک قارچ، که غذاهایی خوشطعم و بدون گوشت هستند و فواید فوق العاده زیادی دارند، اشاره کرد.
انواع پلو
معمولاً تصور میشود مصرف غذای بدون گوشت یعنی خداحافظی با برنج؛ اما اینطور نیست. پلوها در شهرهای مختلف تنوع زیادی دارند. انواع دم پخت، عدس پلو، رشته پلو، لوبیا پلو، آلبالو پلو و شیرین پلو، از بی نظیر ترین غذاهای بدون گوشت هستند. همچنین میتوانید در رژیم غذایی بدون گوشت، از تهچین هویج و زیره پلو استفاده کنید تا ضمن دریافت موادمغذی، رژیم غذایی متنوعی نیز داشته باشید.
انواع خورش
اغلب هنگامی که نام خورش به میان می آید، ذهنیت اکثر افراد به سمت خورش قیمه و خورش قرمه سبزی میرود. در ترکیبات این دو خورش همواره گوشت وجود دارد. اما خورش های بسیار زیادی وجود دارند که بدون گوشت می توان آنها را تهیه کرد. قارچ یکی از موادغذایی است که میتواند در خورشها به جای گوشت استفاده شود. قارچ حاوی خواص فوق العاده ای می باشد که برای سلامتی بسیار مفید است. به طور مثال اگر بخواهیم تنها به بخش کوچکی از خواص قارچ اشاره ای داشته باشیم می توان به این اشاره کرد که قارچ سرشار از پروتئین، ویتامین، مواد معدنی، آمینواسید، آنتیبیوتیک و آنتیاکسیدان است.
انواع سوپ و آش
سوپ و آش ها معمولاً بهعنوان پیشغذا شناخته میشوند اما با این حال، سوپ و آش ها به قدری مقوی هستند که میتوانند به عنوان غذایی مستقل مصرف شوند. سوپ و آش ها، سرشار از حبوبات و سبزیجات هستند و میتوانند پروتئینهای زیادی را به بدن برسانند و جای خالی گوشت را پر کنند. آش رشته، آش دوغ، آش کشک، سوپ جو، سوپ شیر، سوپ سبزیجات و انواع دیگر سوپ و آش ها می توانند به عنوان بهترین غذاهای سالم و جایگزین غذاهای گوشتی به کار بروند.
شمال ایران مراکز غذای بدون گوشت و فوق العاده خوشمزه
خیلی از غذاهای خوشطعم شمالی، بدون دخالت گوشت تهیه میشوند. این غذاها طعمهای دلچسبی دارند و بسیار مقوی هستند. در ادامه با چند غذای شمالی بدون گوشت، آشنا میشوید.
خورش گوجهسبز: خورش گوجهسبز، یکی از غذاهای شمالی بدون گوشت است که با خورشهای حاوی گوشت رقابت تنگاتنگی دارد. این خورش خوشمزه از پیاز، سیر، نعنا، گوجهسبز، جعفری و تخممرغ تهیه میشود و طعم بسیار دلنشینی دارد.
باقالی خورش: یکی از غذاهای بدون گوشت گیلانی ، باقالی خورش است که شهرت زیادی دارد و بسیار خوشطعم است. مواد اصلی این خوراک سبزیجات معطر، باقالی و تخم مرغ است. این غذای فوق العاده سرشار از پروتئین و ویتامین بوده و برای خون سازی و تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مفید می باشد.
سیرواویج: خورشت محلی سیرواویج یا سرابیج، از غذاهای مطرح و محبوب استان گیلان است. این خورش خوشطعم در زمان کوتاه تهیه میشود و سرشار از مواد مغذی است. سیرواویج از برگ سیر، تخممرغ، فلفل و ادویهجات مختلف تهیه میشود.
میرزا قاسمی: میرزاقاسمی، یکی از محبوب ترین و معروف ترین خوراک های استان گیلان به شمار می رود که عطر و طعم فوق العاده ای دارد. برای کسانی که قصد دارند تا برای تناسب اندام خود رژیم غذایی مناسبی داشته باشند، پیشنهاد میشود که میرزا قاسمی را همیشه در رژیم غذایی خود بگنجانید. مواد لازم برای تهیه این غذای مقوی، بادمجان، گوجه فرنگی و رب گوجه فرنگی، تخممرغ و سیر است.
چند غذای مقوی و خوشمزهی دیگر که بدون گوشت تهیه میشوند
رشته پلو: یکی از خوشمزهترین و محبوبترین چهرهها بین غذاهای ایرانی، رشتهپلو است. این پلو از رشته، برنج و خرما تهیه میشود و در عین مقوی بودن، دستورپخت سادهای دارد.
فلافل: فلافل یک غذای فوق العاده خوشمزه و محبوب است که در تمام شهرهای ایران طرفداران زیادی دارد. فلافل از نخود و ادویههای تند درست میشود و از خوشمزه ترین و پر طرفدارترین غذاهای بدون گوشت در سراسر ایران به شمار می آید.
دم پخت عدس کلم: دم پخت عدس کلم از غذاهای سنتی شیراز است و بیشتر در فصل پاییز و زمستان پخته میشود. این غذا از کلم، هویج، عدس و سبزی درست میشود، کاملاً گیاهی است و فواید زیادی برای بدن دارد. علاوه بر این، طعم و عطر بی نظیری دارد.
کله جوش: اگر دنبال یک غذای سالم و مقوی بدون گوشت هستید، کلهجوش یکی از بهترین گزینه ای است که می توان انتخاب کرد. این غذا در عین سادگی، سرشار از انواع پروتئینها و موادمعدنی است. کلهجوش از گردو، کشک، پیاز داغ، نعنا و سیر تهیه میشود.
آب دوغ خیار: آب دوغ خیار یکی از غذاهای سنتی ایران است که طعمی دلنشین دارد. این غذا از ماست، دوغ بدون گاز، کشمش، سبزی، نان و آب و یخ تهیه میشود و ارزش غذایی بسیار بالایی دارد. ترکیبات آبدوغ خیار باعث کاهش کلسترول خون، جلوگیری از پوکی استخوان و پیشگیری از سرطان میشود.
کوکوسبزی: کوکوسبزی با اختلاف یکی از محبوب ترین و خوشمزه ترین غذاهای بدون گوشتی است که در تمام نقاط ایران طرفداران بسیار زیادی دارد. مواد اصلی این غذای فوق العاده، تخم مرغ و سبزی کوکویی می باشد.
حرف آخر اسنوا
مصرف منظم گوشت، با ابتلا به سرطان روده و سرطان دستگاه گوارش ارتباط مستقیم دارد. برای پیشگیری از بیماریهای مرتبط با گوشت، میتوانید در هفته چند روز غذای بدون گوشت مصرف کنید تا سلامتیتان تضمین شود. تحقیقات بسیار زیادی نشان می دهد که مصرف کمتر گوشت، بهخصوص گوشت قرمز، باعث افزایش سلامتی و طول عمر انسان میشود. غذاهای بدون گوشت، پروتئینهای خاص خود را دارند و از عوارض گوشتخواری پیشگیری میکنند، علاوه بر این، معمولا مواد لازم این نوع غذاها ارزان تر هستند و مصرف غذای بدون گوشت، بهنوعی صرفه اقتصادی هم دارند.