سبد خرید

.محصول در سبد خرید شما موجود می‌باشد

طرز تهیه سوپ جو سفید با روش‌های متنوع و آسان

اسنوا

از آنجایی که سوپ جو از آن خوراک‌های منعطف است، ما تصمیم گرفته‌ایم که چند نوع دستور پخت از طرز تهیه سوپ جو سفید بدون شیر تا طرز تهیه سوپ جو سفید با قارچ و همین‌طور انواع با خامه و بدون مرغ را به شما آموزش دهیم.

در کنار این‌ها طرز تهیه سس سفید سوپ جو را هم به شما خواهیم گفت! پس اگر می‌خواهید با پخت یک سوپ جو فرد اعلا کولاک کنید، تا پایان این مقاله اسنوا همراه ما باشید.

طرز تهیه سوپ سفید جو با قارچ ؛ مناسب مهمانی‌ها

اگر شما هم فکر می‌کنید سوپ بدون قارچ مثل خانه‌ی بدون اتاق خواب است! باید بگوییم ما اسنوایی‌ها هم مثل شما فکر می‌کنیم؛ چون همان‌طورکه در یک خانه‌ی بدون اتاق خواب می‌شود زندگی کرد اما حس اتاق نداشتن همیشه همراه آدم است؛ یک سوپ جو بدون قارچ را هم می‌شود خورد اما حس کمبود قارچ تا آخرین قاشق رهایتان نخواهد کرد!

پس حالا که هم‌نظریم دفترچه‌تان را بیاورید تا مواد لازم برای تهیه سوپ سفید جو با قارچ را به شما بگوییم:

  • یک لیوان جو پرک
  • یک پیاز متوسط
  • یک سینه مرغ
  • یک لیوان قارچ ورقه شده یا خردشده
  • یک لیوان شیر
  • نمک و فلفل هم مثل همیشه به مقدار لازم!
طرز تهیه سوپ جو سفید بدون شیر

طرز تهیه سوپ سفید جو با قارچ مرحله به مرحله

  1. اول از همه جو پرک و ۴ لیوان آب توی قابلمه بریزید، حرارت شعله را زیاد کنید تا آب زود جوش بیاید.
  2. پیازها را نگینی خرد کنید و مقداری از آن را به جو پرک‌های توی قابلمه اضافه کنید.
  3. بعد از جوش آمدن آب شعله را کم و هویج‌های رنده شده یا نگینی خرد شده را به آن اضافه کنید.
  4. روی یک شعله‌ی دیگر سینه‌ی مرغ را با باقی پیازها، نمک، فلفل و ادویه بپزید. حواستان به قابلمه‌ی جو هم باشد و هر ۵ دقیقه یک‌بار آن را هم بزنید تا جوها ته نگیرد.
  5. وقتی مرغ کاملاً پخته شد، بگذارید سرد شود سپس آن را ریز و ریش‌ریش کنید.
  6. مرغ ریش ریش شده را به سوپ اضافه کنید و کمی هم بزنید.
  7. در این مرحله می‌توانید قارچ‌های ورقه‌شده یا خرد شده را روانه‌ی قابلمه کنید.

فوت کوزه‌گری: بهتر است از قبل قارچ‌ها را کمی در روغن تفت دهید تا آبش گرفته شود.

  • در مرحله‌ی آخر می‌توانید شیر را توی سوپ بریزید.

فوت کوزه‌گری: بهترین زمان برای اضافه کردن شیر چیزی در حدود ربع ساعت قبل از خاموش کردن شعله‌ی زیر قابلمه است. نکته دیگر اینکه شیر را به محض خارج کردن از یخچال توی سوپ نریزید. چون داغی سوپ، شیر را می‌بُرد. بنابراین بهتر است کمی آن را گرم کنید یا حداقل ربع ساعت صبر کنید تا شیر با محیط هم‌دما شود.

  • ۱۰ دقیقه یا حداکثر ۱۵ دقیقه بعد از اضافه کردن شیر به سوپ، شعله اجاق را خاموش کنید و بعد از تزیین با جعفری ساطوری شده از طعم دلچسبش لذت ببرید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه پیتزا پپرونی با قارچ مرحله به مرحله

آیا طرز تهیه سوپ جو سفید با خامه دستور متفاوتی دارد؟

اگر اضافه وزن و رژیم و این‌جور مسائل دغدغه‌تان نیست، پس توصیه می‌کنیم سوپ جو سفید را با خامه امتحان کنید، چون علاوه‌بر خوشمزه‌تر شدن، سوپ بافت حریری و نرمی به سوپتان می‌دهد.

خبر خوب اینکه طرز تهیه سوپ جو سفید با خامه با طرز تهیه سوپ جو سفید با قارچ تفاوتی ندارد فقط باید در مرحله‌ی آخر به جای شیر، دو قاشق غذاخوری خامه به آن اضافه کنید.

طرز تهیه سوپ جو سفید با قارچ

با یادگیری طرز تهیه سس سفید سوپ جو سوپتان را مجلسی‌تر کنید

اگر می‌خواهید سوپتان هم از نظر طعم و هم از نظر ظاهر مثل سوپ‌ سرآشپزهای حرفه‌ای شود، می‌توانید با تهیه‌ی یک سس سفید ساده به هدفتان برسید. این سس را می‌توانید به جای شیر یا خامه به سوپ جو اضافه کنید.

برای درست کردن این سس فقط به مواد زیر احتیاج دارید:

  • ۲ قاشق غذاخوری کره
  • ۲ قاشق غذاخوری آرد
  • ۱ لیوان شیر
  • نمک و فلفل

طرز تهیه سس سفید سوپ جو به این ترتیب است:

  1. اول کره را توی یک ظرف شیرجوش یا یک ماهیتابه‌ی کوچک بیاندازید.
  2. بعد از آب شدن کره، آرد را به آن اضافه کنید و خوب تفت بدهید.
  3. بعد از کرمی‌رنگ شدن مخلوط کره و آرد، کم‌کم شیر را اضافه کنید و حسابی هم بزنید تا مخلوط یکدست شود.

این سس را در مرحله آخر به سوپ در حال پخت اضافه کنید تا حسابی غلیظ و سفید شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورشت باقلاقاتق گیلانی

طرز تهیه سوپ سفید جو بدون شیر به سبک اسنوا

همان‌طور که از قبل هم گفتیم سوپ جو بسیار منعطف است و مواد لازم برای تهیه‌اش را می‌توانید کم و زیاد یا عوض بدل کنید. بنابراین اگر علاقه‌ای به استفاده از شیر در خوراکتان ندارید یا به لاکتوز شیر حساس هستید ما طرز تهیه سوپ سفید جو بدون شیر را به شما می‌گوییم تا همچنان بتوانید از طعم ابریشمی سوپ جو لذت ببرید.

برای تهیه سوپ سفید جو بدون شیر به این مواد نیاز است:

  • ۱ لیوان جو پرک
  • نصف لیوان برنج
  • ۱ سینه‌ی مرغ پخته ریش‌ریش‌شده
  • ۴ لیوان آب مرغ
  • ۵ هویج رنده‌شده
  • یک سیب‌زمینی متوسط رنده‌شده
  • یک پیاز متوسط خردشده
  • مقداری جعفری خردشده
  • نمک، زردچوبه و ادویه به مقدار لازم
سوپ شیر با جو درسته

طرز تهیه سوپ جو سفید بدون شیر مرحله به مرحله

  1. جو و برنج را به همراه مقداری آب توی قابلمه بریزید و روی شعله بگذارید تا بپزد.
  2. بعد از نرم و پخته شدن جو و برنج، آب مرغ را به آن اضافه کنید.
  3. هویج و سیب‌زمینی را با جو و برنج مخلوط کنید تا سوپتان خوش‌رنگ و لعاب‌دار شود.
  4. سینه مرغ پخته و ریش‌ریش‌شده را توی سوپ بریزید و هم بزنید.
  5. در یک ماهیتابه پیاز خردشده را به همراه روغن، زردچوبه و نمک سرخ و با کمی آب رقیق کنید.

فوت کوزه‌گری: در این مرحله برای خوش‌طعم شدن سوپ جو می‌توانید ۲، ۳ قاشق غذاخوری رب گوجه به آن اضافه کنید که در این صورت سوپتان تبدیل می‌شود به سوپ جو قرمز اما اگر همچنان می‌خواهید سوپ جو سفید داشته باشید پس باید از رب صرفنظر کنید.

  • مواد موجود در ماهیتابه را توی قابلمه بریزید، خوب هم بزنید تا سوپ یکدست شود.

فوت کوزه‌گری: از آنجایی که این سوپ شیر ندارد می‌توانید با آبلیمو کمی آن را مزه‌دار کنید، پس اگر از چاشنی ترش خوشتان می‌آید در مرحله‌ی آخر ۲، ۳ قاشق غذاخوری آبلیمو توی سوپ بریزید.

  • بعد از اینکه سوپ جا افتاد و غلیظ شد می‌توانید آن را با کمی جعفری تزیین و سرو کنید.

طرز تهیه سوپ جو سفید بدون مرغ چگونه است؟

در این قسمت دوباره می‌خواهیم انعطاف‌پذیری سوپ جو را ثابت کنیم. شما برای تهیه این سوپ می‌توانید مرغ را هم حذف کنید و به‌این‌ترتیب برای تهیه‌ی آن فقط به مواد زیر احتیاج دارید:

  • یک لیوان جو پرک
  • یک پیاز متوسط
  • چند هویج و یک سیب‌زمینی رنده‌شده یا نگینی خردشده
  • ۱ عدد عصاره مرغ
  • ۱ قاشق غذاخوری آرد
  • ۱ قاشق غذاخوری کره
  • ۳ قاشق غذاخوری زعفران دم‌کرده  (در صورت تمایل)

طرز تهیه سوپ جو سفید بدون مرغ مرحله به مرحله

  1. جو را به‌همراه مقداری آب و عصاره مرغ روی شعله بگذارید تا کاملاً بپزد.
  2. سیب‌زمینی و هویج رنده یا خردشده را بعد از پخت کامل جو به آن اضافه کنید.
  3. در یک ماهیتابه آرد و کره را با کمی نمک و فلفل تفت دهید و توی قابلمه بریزید.
  4. بعد از پخت کامل سوپ در صورت تمایل زعفران دم‌کرده را به سوپ اضافه کنید.
  5. چند دقیقه شعله گاز را زیاد کنید و سپس سوپ را از روی حرارت بردارید.
  6. سوپ آماده است و می‌توانید آن را با جعفری و یا سبزیجات دیگر تزیین کنید.
طرز تهیه سوپ جو سفید بدون مرغ

طرز تهیه سوپ شیر با جو درسته با دستورهای دیگر متفاوت است؟

خوب است بدانید که برای تهیه سوپ شیر یا همان سوپ جو سفید می‌توانید هم از جو پرک و هم جو پوست کنده استفاده کنید و تنها تفاوت این دو در زمان پخت و بافت سوپ است.

پس اگر جو پرک ندارید و به‌دنبال دستور تهیه سوپ شیر با جو درسته هستید همچنان می‌توانید از دستور پخت‌هایی که در این مقاله اسنوا آورده‌ایم استفاده کنید اما یادتان باشد که:

  • جو پوست کنده (یا به اصطلاح جو درسته) را باید از قبل و به‌مدت حداقل ۱۲ ساعت در آب گرم بخیسانید و هر دو سه ساعت آبش را عوض کنید.
  • برای پخت سوپ شیر با جو درسته به زمان بیشتری احتیاج دارید. چراکه جو پوست کنده در مرحله اول پخت برای نرم شدن حداقل به ۱ ساعت زمان احتیاج دارد.

بیشتر بخوانید: رفع تندی قرمه سبزی، قیمه و انواع غذاها

فوت‌های کوزه‌گری پخت یک سوپ جو سفید خوشمزه

  1. از هم باز شدن جو نشانه‌ی خوبی است برای اینکه مطمئن شوید جو کاملاً پخته است.
  2. برای اینکه سوپ یکدست و به‌اصطلاح رستورانی داشته باشید، بعد از اینکه جو و هویج پخت می‌توانید با گوشت‌کوب برقی آن را حسابی نرم و له کنید.
  3. برای تهیه‌ی آب مرغ می‌توانید کمی بال و گردن مراغ را با پیاز و نمک و ادویه بپزید و آب آن را به سوپ اضافه کنید.
  4. سوپ جو از سبزیجات مختلف بسیار استقبال می‌کند، پس اگر دوست داشتید، ذرت، نخود فرنگی و یا کلم بروکلی هم در آن بریزید.
  5. آشپزهای حرفه‌ای توصیه می‌کنند هویج را جداگانه بپزید، آبکش کنید و سپس به سوپ اضافه کنید تا رنگ سوپ نارنجی نشود.

سر و کله‌ی سوپ جو سفید از کجا پیدا شد؟

سوپ از آن غذاهای ساده‌ای است که تعجب نمی‌کنیم اگر بشنویم از سال‌های بسیار دوری به وعده‌های غذایی‌مان راه پیدا کرده‌اند اما این واقعیت که «تاریخچه‌ سوپ به ۵۰۰۰ سال قبل از میلاد مسیح می‌رسد» واقعا شگفت‌انگیز است!

و باستان‌شناسان هم با پیدا کردن رد پای سوپ در عصر حجر قضیه را از این عجیب‌وغریب‌تر کرده‌اند! در گوشه‌ای از تاریخچه‌‌ی سوپ هم اسم برده‌ای مصری به‌نام منس به چشم می‌خورد! کسی که با دزدیدن یک مرغ از آشپرخانه فرعون تلاش می‌کند سوپ بپزد! سوپی که آنقدر خوشمزه شدکه توانست سرنوشت این برده را از یک مرگ حتمی به سرآشپزی فرعون تغییر دهد.

جالب است بدانید که در سال ۱۸۹۷ هم شیمی‌دانی به‌نام کمپ بل با حذف آب، سوپ‌های آماده بسته‌بندی را کشف و روانه‌ی بازار کرد!

حرف آخر اسنوا

همان‌طور که دیدید در این مقاله تا توانستیم انواع مختلف دستور پخت سوپ جو سفید را به شما معرفی کنیم. طرز تهیه سس سفید سوپ جو را هم فراموش نکنید تا طعم لطیف سوپ جو را برای همیشه در حافظه‌ی چشایی‌تان ماندگار کنید.

اگر شما هم روش متفاوتی را برای طبخ سوپ جو سفید می‌شناسید یا برای خوشمزه‌تر شدنش نکته‌ای سراغ دارید، در قسمت کامنت برایمان بنویسید.